torsdag 4 november 2010

Tips behövs!

Såg dom här sittpuffarna för ett tag sedan och blev riktigt sugen på en till Viggos rum.
Är dock inte överförtjust i dom här tygerna och färgerna. Skulle vilja ha lite mindre skrikiga färger, typ naturvitt, brunt, orange eller nåt sånt...

Så jag har tänkte att jag borde kunna sy en själv istället och få exakt de tygerna jag vill ha. Frågan är bara hur jag ska stoppa den. Har ni några tips? Finns det färdiga puffar att köpa som man bara kan sy ett överdrag till? Någon som vet?

11 kommentarer:

 1. I en av Tilda-böckerna finns mönster på en sittpuff, och då ska man bara stoppa den väldigt hårt med fluff. (Oki, det står säkert inte fluff, men jag gillar fluff. ;-)) Och för att det inte ska bli allt för dyrt (med fluff) kan man ju slakta några gamla kuddar om man har det. :-)

  SvaraRadera
 2. Bra tips ovan. Annars tänkte jag att man kan köpa några runda kuddar och lägga ovanpå varandra som fyllning!

  Kram
  /Johanna

  SvaraRadera
 3. Annars borde ju skumgummi utskuren hos en tapetserare vara stabilt nog.. =)

  SV: Kul att du gillade mina jultags.. <3

  Kraaaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 4. amen gud så snygga. Dem måste jag spana in . Tack för tipset.

  SvaraRadera
 5. Mm jag har oxå tänkt ge mig på ett liknande projekt. I mitt fall har barnen två puffar som är köpta på Åhlens klädda i rött sammetsliknande (läs dammsamlande) tyg. De är stoppade med sådana där små kulor som är i typ Fatboy..... Sådana kulor vet jag att man kan köpa på Panduro. Annars tänker jag mig att slakta ett par billiga IKEA kuddar kan funka....

  SvaraRadera
 6. De var ju riktigt snygga, fast det kanske inte skulle bli mitt förstahandsval vad gäller mönster och färger heller... Det borde ju säkert gå bra att sy egna puffar, för jag har haft en som en släkting sydde åt mig för länge sen. Vet inte vad hon stoppade den med, men antar det var någon slags fyllning till kuddar. Lycka till!

  SvaraRadera
 7. Du har en award att hämta hos mig! Och ang. puffen, du har redan fått bra tips, men jag skulle nog rekommendera skumgummi (formklippt) innerst och sen ett (eller flera) lager vadd runt om. Annars kan du ju leta sittpuffar på loppis och klä om! :)

  SvaraRadera
 8. Skumgummi är nog bra men dyrt! Om du hittar billigt någonstans så tipsa gärna för har själv tänkt så en puff till storasyster men de skumgummin jag hittat är skitdyra. Behöver verkligen det också då jag ska ha en ganska speciell form på puffen..

  SvaraRadera
 9. Jag tror att man behöver väldigt mycket skumgummi eller gamla kuddar om man ska få en puff tillräckligt puffig. Ett tips är att se om någon säljer saccosäck på tex Blocket och ta innehållet från den till sin puff. Det kan nog också vara bra med ett innerfodral som man fyller med de där små kulorna.

  Tack för dina åsikter kring bloggande! Jag håller med, jag är inte heller så förtjust i de där bloggarna som handlar om allt möjligt och känns lite för privata för att intressera folk utanför familjekretsen. Och visst möter man många härliga personer som också gillar pyssel med bloggen!

  SvaraRadera
 10. Jag hittade ett mönster för ett tag sen på en "puff" som jag tänkte testa nån gång... Du kanske hinner före? http://www.designspongeonline.com/2010/05/sewing-101-making-a-pouf.html

  Fin är den!

  SvaraRadera
 11. så här gjorde jag och min barn
  http://syltigochsaftig.blogspot.com/2010/05/sy-filisarbete.html
  nu har jag sytt puff nummer två. Utan barn.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra