Min fina man fyllde 34 år i veckan så idag har vi haft familj och kompisar här på födelsedagsfika. Vi bjöd på en äppelpaj som jag fått receptet till för ett tag sedan och den är verkligen världens godaste (och förmodligen världens onyttigaste) äppelpaj! Så god att jag helt enkelt måste dela med mig av receptet så ni kan testa!!
Godaste, godaste äppelpajen
Pajdeg
3 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten
Fyllning
5 syrliga äpplen
2 msk smör
2 msk råsocker
1 tsk kardemumma
1 msk pressad citron
Toscasmet
150 g sötmandel
150 g smör
1 3/4 dl socker
3 msk vetemjöl
3 msk grädde
Blanda pajdegen och klä pajformen. Stek äpplena mjuka i ca 4 min tillsammans med smör och krydor och lägg dom i pajformen. Koka upp toscasmeten och höll över pajen. Grädda i 200 grader ca 20-25 minuter. Servera med grädde, vaniljsås eller glass.
När alla gästerna gått hem fick Viggo en liten kaviarmacka innan middagen. Han hann väl få i sig ungefär tre tuggor innan det såg ut så här i soffan.
Utmattad efter en hel dags lek med kompisar och kusiner.
Mmm, den såg verkligen supersmarrig ut! Ska spara receptet så jag kan pröva göra den någon dag :)
SvaraRaderaSöt Viggo!
Lycka till i min tävling, vad kul att du deltar!
Kram, Sofie
Låter supergott och man blir trött av kalas:-)
SvaraRaderaFina julstrumpor du har sytt också.
Ha det gott.//Lissen
Måste bara prova det receptet! ser riktigt onyttigt gott ut, precis som det ska va!! och inte behöver man väl välja mellan glass och vaniljsås heller, man tar ju så klart båda delarna!! //Gittan
SvaraRaderaVilken söt liten Viggo som vilar där i soffan;o)
SvaraRaderaÄlskar tosca, tack för tipset ser så god ut!!!
Kram Malin
Mm vad god den såg ut!
SvaraRaderaOj va gott de såg ut. Skriver genast av receptet och sparar för framtiden. Kram
SvaraRaderaÅååå vad gott med äppelpaj. Det kliar i bakfingrarna :)
SvaraRaderaÅh vad god den såg ut! Jag brukar göra en vanlig smulpaj med äpplen och strö mandelflarn och ringla honung på toppen, så kan ju tänka mig att denna är något liknande fast ännu godare :)
SvaraRadera