tisdag 22 mars 2011

Japanska tecken


För ett tag sedan landade ett brev hemma hos mig. Det var duktiga bloggaren Mia som skickade några sidor ur en japansk tidning till mig. Jag hade några dagar innan kommenterat hos henne när hon hade pysslat med de japanska tidningarna, hur fint det var. Och då var hon så snäll att hon skickade några sidor till mig.
Sånt blir man verkligen glad av! Tacka rara Mia!

Första projektet med tidningspappret blev ett gäng kort. Jag får såna här attacker då och då, när jag knåpar ihop ett hel massa kort. Det är så bra att ha färdiga hemma som man bara kan plocka fram när någon fyller år eller det är något annat.


Jag tycker det kan vara riktigt fint att blanda ett färgglatt papper med svart-vitt tidningspapper. Och då är ju japansk tidningspapper betydligt mycket finare än en vanlig svensk DN.

15 kommentarer:

 1. Superfina kort! Störtgillade det randiga med vimplar på :-)!

  SvaraRadera
 2. Ja det var fint.
  På tal om inspiration från Japan, du och alla andra är välkomna att tävla hos Agata Ragata och samtidigt stödja Röda Korsets verksamhet i Japan.

  /Agneta

  SvaraRadera
 3. Korten är verkligen jättefina. Själv är jag dålig på att ge bort kort då jag aldrig har några färdig. Men inspiration från dina kort kommer jag nog att göra några och ha i pappers och presentlådan.

  SvaraRadera
 4. Så fina kort du gjort! Utländska tidningar är så fina (jag skulle säkert tycka er svenska DN vore VÄLDIGT fin och exotisk jämfört med vårt Vasablad! ;D ) och kan användas till mycket. Inspirerad av dina bilder borde jag ta och slå till och köpa ett exemplar av den italienska dagstidningen jag spanat in i kiosken! :)

  SvaraRadera
 5. Vilka fina kort! Kanske ska jag springa och köpa en japansk tidning och pyssla ihop lite kort! Jag gillade också det med vimplarna :-)

  SvaraRadera
 6. Snygga! Borde nog ha sparat en o annan kinesisk tidning inser jag nu;-)
  Kram

  SvaraRadera
 7. Fint påhitt!
  tänk att text kan bli så bra mot en annan yta.

  SvaraRadera
 8. Jättefina och härlig återvinning.

  /Mia :)

  SvaraRadera
 9. Kjempeflotte kort du har laget!
  Her må jeg nok stjele en og annen idé, tror jeg...
  Sonja :)

  SvaraRadera
 10. UNderbara kort. Jag som jobbar med en massa japaner kanske får be dem ta med sig några tidningar till jobbet då! ;)

  KRAM

  SvaraRadera
 11. Det blev jättefint! De japanska tecknen är så vackra.

  SvaraRadera
 12. När min man var i Kina så kommenderade jag honom att komma hem med en tidning. det gjorde han, men det enda som är svårt är om det skulle stå något hemskt eller konstigt i texten man använder, utifall någon som kan språket ser utklippet man använt....fast den risken är iofs kanske inte så stor =)

  SvaraRadera
 13. De blev väldigt fina! Mysigt att göra kort, gör det typ aldrig för vet inte riktigt vad jag skulle använda dem till :-S Kanske jag gör en samling nångång för att ha, utifall att :-)

  SvaraRadera
 14. Fy så fint!
  Skikkelig stilig!
  Så gøy å få sånn i posten da. Ja, bloggelandet e et fint land å bo i, det er sikkert :o)

  Lite tid til bloggerunder hos meg for tiden, og flotte innlegg som alltid her hos deg.
  Den kjolen du har sydd da!
  Jeg er imponert.
  Den var jo bare sååå fin!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra