tisdag 24 maj 2011

Att klippa eller inte klippa


Resultatet av lördagens loppisbesök var minst sagt magert.
En endaste sak hittade jag - ett förkläde.

Jag köpte det med planen att klippa sönder och det och sy något av det härliga tyget. Men sen tänkte jag att det är ju rätt fint som det är, man kanske ska använda det som förkläde istället. Fast jag använder förkläde ytterst sällan så det känns egentligen som att det skulle komma till mer användning om jag sätter saxen i det och tillverkar något nytt. Men det kanske är synd ändå att klippa sönder det...

Ja, ni fattar. Nu vet jag varken ut eller in. Att klippa eller inte klippa? Det är frågan.

19 kommentarer:

 1. Fint! Jeg tenkte først ikke klippe. Men som du sier, et forkle er ikke noe man bruker så ofte... Så kanskje klippe? Lykke til med avgjørelsen! :)

  SvaraRadera
 2. Ja, det är svårt, men jag tror att du gör någonting otrolig fint ur tyget, och om du inte använder förkläder är det ingen mening att bevara den. Kanske ska du prova på att bära den innan du tar saxen i handen. Ha en fin tisdag
  Kram

  SvaraRadera
 3. Ja, det var verkligen fint! Själv hade jag behållt det eftersom jag slabbar enormt mycket när jag är i köket ;-) Men tyget har ju mycket potential till att bli nåt annat fint, så jag tycker nog du kan klippa!

  SvaraRadera
 4. Klippa! Jag är säker på att du kan göra nåt ännu finare av det :)

  SvaraRadera
 5. Jag är ju förklädesälskare, så jag skulle behålla det som det är. :-)

  SvaraRadera
 6. Så härligt tyg!! Klipp!!!

  SvaraRadera
 7. Använder du inget förkläde spelar det ju ingen roll hur fint det är. Själv har jag gjort samma sak med kjolar som jag avstod från att klippa sönder då jag tyckte de var så fina som de var, men sen när de inte blivit använda klippte jag ändå till slut.

  SvaraRadera
 8. Vilken underbart härlig blogg du har! Här kommer jag hänga mycket! ;-)

  SvaraRadera
 9. Svårt dilemma! JAg har flera sådana tyger som jag inte kan sätta saxen i.... Jag tycker att det var fint som förkläde men om du inte använder förkläde så tycker jag att du skall offra det!

  Kraam Lotten

  SvaraRadera
 10. Inte klippa! Jag är en sucker för fina förkläden, så jag hade sparat det. :)
  Jag använder sällan förkläden men i rucklet är vi många som lagar mat samtidigt så då går det åt förkläden. Sen är de ju snygga när de hänger i köket!

  SvaraRadera
 11. Det var jo søtt:) Men ettersom du ikke er noen storbruker av forkle, så sier jeg: Klipp!
  Ønsker deg en fin ny uke:)

  SvaraRadera
 12. Jag röstar för klippa! Är övertygad om att du kommer att skapa något ännu finare utav tyget.. =)

  Kraaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 13. Jag tycker absolut att du ska sätta saxen i det! Visst känns det lite elakt, men jag tycker att det är synd om det bara ska ligga i en låda. Roligare om det blir något du kan njuta av oftare :)

  SvaraRadera
 14. Ja det är ju alltid en övervägning. Du får väl testa det i köket en gång, vem vet du kanske blir förklädeskär efter det ;) eller så får du en uppenbarelse om vad nämnda persedel ska bli i sitt nästa liv. Lycka till!

  SvaraRadera
 15. Jeg stemmer: IKKE klippe!*smile* Det er jo sånt er herlig forkle! Kjekt å ha et hengende på kjøkkenet, tilfelle du skal fikse litt mat ting etter du har tatt på finstas en gang, spør du meg...og dekorativt i tillegg!*smile*

  Klem klem

  SvaraRadera
 16. Ja, alltså, jag tycker absolut klippa! Varför spara på något som du troligen knappt kommer använda, om du nu inte är någon förklädes fantast.
  Jag är själv så mesig när det gäller att omvandla vissa möbler, saker mm...typ sprejmåla 50-talsmöbler. Men så har jag också en del möbler som bara står, undanställda för att de inte passar in. Så jag säger klipp! Det är så underbart att sy och skapa i fina tyger! :-)

  SvaraRadera
 17. Absolut inte klippa!!! Det är ju hur tjusigt som helst, du får helt enkelt börja använda förkläde. Det måste finnas nån gång det kan passa att ha det på... Själv har jag precis köpte ett förkläde för att ha på när jag matar bebisen här hemma, det stänker som sjutton..

  Förresten, den fina fina nya brunvita filten är nya favoriten här hemma. Vi är jätteglada för den!

  SvaraRadera
 18. Oj vad jag känner igen mig! Vet inte hur många sådana diskussioner jag har haft, och så har tyget hamnat längst bak i skåpet.. och snygga tyger förtjänar ett bättre öde. Jag säger klip!

  SvaraRadera
 19. Babymössor ser jag i tyget.
  Sånna hättor med snöre vettu. :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra