tisdag 10 maj 2011

Dags för kalas!


Om mindre än en månad fyller Viggo 3 år och då är det också dags för hans första egna barnkalas. Så igår plockade jag fram papper, sax och min kära vän Dymon för att göra lite kalasinbjudningar.

Pappret jag använda är ett block med småark som jag köpt på Panduro för ett tag sedan, och till min stora glädje upptäckte jag igår att det var "klistermärkespappar" så jag slapp helt kladda och hålla på med lim. Superskönt!


Så nu när inbjudningarna och kuverten är klara så återstår bara själva kalaset att planera. Viggo själv har bestämt att det ska vara maskeradkalas och som förtäring har han beställt pannkakstårta. Men i övrigt har jag inga direkta planer ännu.
Har ni några bra barnkalasidér?


26 kommentarer:

  1. Så fina och pyssliga!!!

    Ha en jätte fin dag!
    Kram Elina

    SvaraRadera
  2. Vilka fina inbjudningskort! Det blir säkert ett härlig barnkalas!

    SvaraRadera
  3. Vad fina! Det kalaset vill jag gå på!

    Om det är fint väder är det ju kanon att vara ute. Då kan de rasa av sig ordentligt och det blir mindre att städa också:) Grilla korv kanske om man behöver något mer än tårta. Det brukar uppskattas. Är det något tema på utklädningen?
    Uppstryda lekar och något pyssel kanske? Syskonbarnen var på ett vårkalas där de fick så. De kom hem med en lite kruka var som sen blev en liten solros. Gulligt!

    SvaraRadera
  4. Så himla tjusigt! Hoppas det blir ett roligt kalas. Fiskdamm eller skattjakt brukar ju alltid vara uppskattat :)

    SvaraRadera
  5. Åh vad du är duktig!! Så fina kort!! :)

    SvaraRadera
  6. Men jösses vilka fina inbjudningskort :-)! Härligt med kalas! Eget pyssel är mysigt för de små. Tex pärlhalsband...eller färdigutklippta ansiktsmasker som de får dekorera efter egen smak ;)!

    Ha en go dag :-)!

    Ha en go dag :)!

    SvaraRadera
  7. For noen utrolig søte innbydelseskort! Kjempefine!!

    Ha en fin dag!

    SvaraRadera
  8. Så himla fint!! :)

    De rosa krukorna hittade jag på Plantagen. Finns en massa olika färger. :)

    Kramar

    SvaraRadera
  9. Så fina kort! ha en bra dag! kram

    SvaraRadera
  10. Superfina! Och att det var klister på dem måste ju ha varit som att vinna en vinst, säger hon som tycker att klistra kan vara kul, men tycker att det kan bli för mycket kladd. ;-)

    Vi har oftast haft temat "klassiskt barnkalas", dvs vanliga finkläder, ev någon lek eller två, fika med tårta och annat och sen en godispåse. Det brukar vara lite ovanligt, i en tid då det annars är kalas på 4H-gården, på leklandet, i gympasalen, keramik party (till helgen), maskerader (även en sån till helgen). Såg även att ett ställe anordnar cupcakesprovning.

    Men ett temakalas har vi haft och det var halloweenkalaset i höstas och då hade det så halloweenigt vi hann. ;-)

    Hoppas Viggo får ett kalas som är alldeles lagom för honom. :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  11. allstså, jag skrev världens längsta inlägg och så försvann det. sjukt arg :-( Återkommer när jag samlat krafter :-D

    SvaraRadera
  12. Fina kort! Och vad kul med första kalaset!

    Min egen erfarenhet är att de är lite för små för uppstyrda lekar när de är 3 år, funkar bättre när de är 5-6 år. Det är lätt att någon/några inte förstår och så blir de ledsna. Det brukar vara väldigt kul bara att få springa runt och leka och busa och kika på kompisens leksaker :-) Det brukar också vara en bra tumregel att ha x+2 barn bjudna, där x är barnets ålder, annars blir det lätt för mycket även för barnen. Men det är såklart inte så lätt att styra, ofta behöver man / vill man bjuda ett gäng barn :-)

    Pannkakstårta låter ju toppen, supergott! vi gör alltid vanlig tårta (såklart ;-)) men barnen äter ju knappt av den, det är bara kul att den står där, dessutom kan de inte sitta still så länge. Chokladbollar däremot går ner :-D

    Barn gillar ju att bli sedda så att få ha sitt namn med på saker är väldigt kul :-) Kanske namnbrickor vid bordet? Fiskdam är det roligaste som finns på kalas, om ni har det, glöm ej att skriva namn på påsarna samt ha extra påsar när (jag skriver när och inte om) någon tappar bort sin påse. Det är kul att kunna spara saker i påsen också, som t.ex plastdjur, suddgummi eller en liten bil. Finns billigt på t.ex ÖoB. Om det är småsyskon med, ha påsar till dem också. Även om man bara är ett år blir man jätteglad för en egen påse, kanske fylld med majskrokar och russin? :-)

    Ett tips är att klä in t.ex vardagsrumsbordet med vit pappersduk och låta barnen gå loss med kritorna, uppskattat! Om man ska styra upp något annat kan t.ex att få pynta sin egen partyhatt med glitter och paljetter och klistermärken vara kul.

    Oj vad långt det blev. Slutliga tips: Ha ej kalaset längre än två timmar, ha många ballonger så att barnen få ta med sig ett eller fler x hem, ha inte såna där grejer man blåser i så att det låter, hua! :-D

    Lakanen kom idag på posten. Återigen, tusen tack!! :-)

    SvaraRadera
  13. Eller en fiskdamm kanske, men fiskdam låter ju mer spännande ;-)

    SvaraRadera
  14. Såå fina kort!
    Ha en fin kväll!
    Ullis

    SvaraRadera
  15. Fina kort! Jag håller med några av föregående talare att 3-åringar är lite små för organiserade lekar. Men fiskdamm är ju en bra idé. Min 7-åring fiskade senast idag fiskdamm på fritids och det är fortfarande lika kul som när han var 3 år.

    Vi brukar låta barnen grilla korv vid en liten eld, det är alltid väldigt mysigt och poppis. Men då ska man ju ha omgivningarna för det också.

    Ska bli kul att se hur det blev!

    SvaraRadera
  16. Superfine kort!! De ser jo helt profesjonelle ut:) Du må da kunne selge kort også!?
    Jeg må jammen ta en tur innom Panduro neste gang jeg er i byen, for det klistermerkepapiret var virkelig smart...
    Klem ♥

    SvaraRadera
  17. Vilka fina inbjudningskort! Hoppas Viggo får ett riktigt lajbans kalas! Tyvärr har jag inga bra tips att komma med. Min erfarenhet av barnkalas är lika med noll :0) Jag tackar så himla mycket för din kommentar om min keramik! Blev så himla glad!! /Louise

    SvaraRadera
  18. Jättefina kort! Lär nog uppskattas av föräldrar som kan använda dem som tavlor sen :)
    Ha det bäst! Åse

    SvaraRadera
  19. Åhh himmel vilka underbart söta kort! Så inspirerande att titta in här.. =)

    Kraaaaam
    Sanna

    SvaraRadera
  20. Toppenfina inbjudningar. Hura ¨ra dte också kalas på gång. Först ut är lillan som fyller 4 - kalas på lördag. Men det var beställt Disneyprinsessinbjudningar och så fick det bli... Känns lite trist jämfört med dina fina ballonger och flaggor. Idag blir det införskaffning av kalasprylar såsom ballonger och annat. Kul med kalas. Hipp hipp Hurra!

    SvaraRadera
  21. Vilka fantastiska inbjudningskort! När en sån där fin inbjudan dimper ned i brevlådan kan man ju inte bli annat än glad.

    SvaraRadera
  22. Härliga kalaskort! Å gud så skönt att slippa klistereländet. Jag kör allra helst med dubbelhäftande tejp, det är min grej! Men det där är ju värsta lyxen.

    SvaraRadera
  23. Så fantastisk fine kort du har laget;)

    SvaraRadera
  24. Åh vad fina kort :)
    Man blir alltid lika inspirerad när man kikar in här! Ha en bra helg. /A

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra