tisdag 3 maj 2011

Tisdagstema - favoritblommor


Tisdagstemat hos Fabriken den här veckan är Favoritblomma.


Mina favoritblommor är nog Ranunkler. Och Färgätmigej. Och tulpaner är ju fina.
Och så gillar jag Liljekonvalj. Och... ja, ni fattar. Jag har många favoritblommor.
Eller så kanske jag inte har någon favorit alls, jag gillar nog alla.


Jag är egentligen inte särskilt intresserad av blommor. Jag läggen en hel del slantar varje vecka på att köpa färska blommor för det är verkligen härligt att ha en bukett eller två hemma, men om jag ska vara ärligt så spelar det mig inte så stor roll vilken sorts blommor jag köper. Blommor som blommor... alla sprider trevlig stämning hemma.


Jag gillar i och för sig tulpaner lite extra. Men mest för att dom finns i så många färger och kan varieras i all oändlighet.


Blommande kärsbärstträd kvalar nog in till en topplacering på favoritlistan också. Både för att dom är fantastiskt fina och för att dom ge en härlig vårkänsla i hela kroppen när dom blommar.


Tänk att jag som egentligen inte är särskilt intresserad av blommor kunde få ihop ett så långt inlägg om bara blommor. :-)

Inne hos Fabrikens bloggar hittar ni fler favoritblommor och blomstertankar idag.

14 kommentarer:

 1. Håller med dej... tulpaner är härligt med alla sina fina färger. Annars är nog en av mina favoritblommor Rudbeckian. Planterar den lite här och där i trädgården och njuuter!

  SvaraRadera
 2. :D Visst är det svårt att välja EN favoritblomma!

  SvaraRadera
 3. Ja, det finn ju så många fina!

  SvaraRadera
 4. Jag håller med, svårt. Alla blommor har sin grej. Tur att vi faktiskt inte måste välja på riktigt :)

  SvaraRadera
 5. Tack så väldans mycket för paketet med grytlapparna idag :) Riktigt roligt att få sån post och inte bara räkningar. Jag har redan börjat fundera på vad jag kan använda dom till.

  SvaraRadera
 6. Fina blombilder :) Håller med om att det inte spelar så stor roll vilken sort, bara de ser trevliga ut :)

  SvaraRadera
 7. Ja det är som sagt inte lätt att välja :) Men det är otroligt härligt med färska blommor. Det skapar så mycket stämning till huset. Är nog som du där oxå, köper hem snittblommor till hemmet oftast till helgen så man har det fint under dagarna man spenderar mest tid hemma.
  Ha en riktigt bra dag
  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 8. TACK snälla rara för tygpaketet! Det var mycket tyg! Och fint! Det kliar i fingrarna nu, o det känns lite jobbigt att jag inte har mitt syrum klart. Men vilket bra sätt att inviga det på sen! Så tacktack. O finfint kort dessutom :-) O visst e det härligt med blommor!

  SvaraRadera
 9. Så härliga blomsterbilder!
  Och jag kan skriva under på i stort sett vartenda ord, jag känner igen mig så väl i ditt resonemang. Rosa ranunkler...ååååhhh! Fast frasiga tulpaner liksom...ååååhhhh! Eller en liten gullig pärlhyacint. Snödropparna är också fina. Och förgätmigejen har något speciellt över sig...det går ju inte att välja!
  Idag väljer jag dock att försöka väcka mina stackars orkidéer till liv, de har fått solsting i den senaste värmeböljan och behöver massor med vatten och kärlek (tror jag i alla fall och tittar på mina fingrar som inte skiftar i den minsta nyans av grönt).

  SvaraRadera
 10. Herlige bilder!
  Jeg elsker blomster og har en bra stor hage, men det er vanskelig å velge en favorittblomst.
  Kanskje det er fordi jeg er så glad i blomster, at jeg også har blitt så glad i retrostoffene:)
  Klem ♥

  SvaraRadera
 11. Det går ju inte att välja.... förgätmigej hade jag som viktigaste blomma i min brudbukett, kul att du valde den!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 12. Ja tulpaner är speciella! Kanske är det lite för att de är ett vårtecken? Ellr för att min pappa odlade dem i sin handelsträdgård då jag var liten;-) Jag brukade åka med honom om kvällarna och plocka dem med lökarna på. Det är synd att det är så svårt att få tag på tulpaner med lökarna kvar...

  Härlig färg på den översta buketten!

  Stor kram,
  A

  SvaraRadera
 13. Hej Petra,
  tänkte tacka dig även här, för ditt inlägg a give-away present! Jag har gjort burkken lite om och jag är så nöjd och kakorna är en dröm!
  Thank you! Ha en fin onsdag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra