torsdag 11 augusti 2011

Festpyssel

Jag var på IKEA i veckan för att handla lite saker till helgens fest. Bl.a så plockade jag på mig ett tiotal ljuslyktor som jag tänkte hänga upp utomhus. Men sen när jag stod i kön började jag fundera på om det verkligen var värt 400 kr för ljuslyktor som jag ska användas en kväll och sedan bara stå i något skåp och ta massa plats.

Det är föresten det som är så bra med IKEAs långa köer... man hinner liksom komma lite till sans och fundera på om man verkligen behöver alla de där 378 extra sakerna man plockat på sig inne i varuhuset.


Hur som helst så kom jag snabbt fram till att det inte var värt att köpa alla ljuslyktorna när jag lika gärna kunde göra egna enkla ljuslyktor hemma. Så jag plockade ut de tio ljuslyktorna och betalade bara för de andra 368 sakerna jag hade plockat på mig. Sen for jag hem och tog fram ståltråd, avbitartång, dekorationssand och alla tomma glasburkar jag kunde hitta.


Vad tycker ni om klöverbrickan som jag knep jag för 17 kr på Erikshjälpen, föresten? Själv var jag jättenöjd när jag hittade den men 11-åriga William som var med frågade direkt: "Varför ska du köpa den där?". "För att den är fin. Tycker du inte det?" svarade jag. "Jaa... om man är irländare, kanske..." svarade William halventusiastiskt.
Ungar alltså... dom har ju ingen koll på loppisfynd alls. ;-)

14 kommentarer:

 1. Dom ljuslyktorna blev såå mycket bättre. Det är roligt när inte alla ser likadana ut, tycker jag. Ha det så roligt i helgen. Ser fram emot bilder från dukningen :) och vad du ska göra med alla kaffekoppar ;)

  SvaraRadera
 2. Men åååååååååååååååå vilket fint loppisfynd. Brickan var ju helt ljuvlig! Fina lyktor också såklart.

  SvaraRadera
 3. Och de där lyktorna blev ju så mycket snyggare än ikeas till och med!!! Grattis i efterskott och hoppas festen blir lyckad!

  SvaraRadera
 4. Håller med ovanstående, Grattis och det är verkligen spännande att se vad du hittar på med kaffekopparna. Ljuslyktorna blev verkligen fina och personliga. Önskar jag hade plats för fler ljuslyktor. Då skulle det bli denna variant!

  SvaraRadera
 5. Lyktene blir jo kjempefine, og duken var bare så fin. Du kommer til å få en så fin fest, håper du tar noen bilder og legger ut nå da, klem Wihelmine;))

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att klöverbrickan var finfin! Och visst blir det roligare när sakerna är hemgjorda än nyköpta. Det var ett bra val att plocka ur de där lyktorna! :)

  SvaraRadera
 7. Så fine lyktene ble! Kløverbrettet var superkult! Man trenger ikke å være irsk for å ha et sånt. :)

  SvaraRadera
 8. gör-det-själv är alltid trevligare, och dessutom kan man ju spara pengar till annat, fina loppisfynd till exempel! .-)

  SvaraRadera
 9. Enkle og fine lykter!
  Det brettet med kløvererne var superfint!
  :-)

  SvaraRadera
 10. Maja på 64 kvadrat11 augusti 2011 21:18

  Ja man ska tänka två ggr innan man handlar-så klokt gjort! Ha en fin fest!

  SvaraRadera
 11. Heja dig, och heja återbruk! Mkt bättre än ikea ju :-) Skön kille du hade med dig på erikshjälpen!

  SvaraRadera
 12. Vet du, jag blir så inspirerad av ditt kalaspysslande och får lust att göra en massa födelsedagspyssel inför min egen födelsedag nästa vecka, fast jag inte fyller jämnt eller ens ska ha nåt regelrätt kalas utan bara lite fika. :)

  SvaraRadera
 13. Ja, visst var det lustigt att vi gjorde så lika lyktor: sanden, burkarna och upphängningen. Så enkelt men fint. Ditt kalas kommer utan tvekan bli superhärligt!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra