onsdag 9 november 2011

Ett missbruk väcks till liv


Affärernas tidningshyllor börjar återigen fyllas med jultidningar och mitt gamla missbruk gör sig påminnt... Jag vet att det egentligen är ett bra tag kvar till jul, men jag kan liksom inte låta bli att köpa dom - varenda en - och börja smida planer för vad som ska pysslas och göras.

I år har jag dock en lite kluven känsla inför julen. Vi ska nämligen inte vara hemma, utan kommer fira den med mina föräldrar och syskon i Alperna. Vilket såklart känns hur kul som helst. Jag ska verkligen inte klaga, egentligen. Men jag känner mig också lite kluven till hur mycket energi jag ska orka lägga ner på julen här hemma, när vi ändå ska fly landet innan julafton och inte kommer tillbaka förens till nyår.

För att ändå få nån anledning att julfixa och skapa lite julmyskänsla så har vi i alla fall bestämt oss för att ställa till med glöggfest i december. Så alla tips på bra och gott glöggtilltugg och annat som hör glöggfesten till, mottages tacksamt!

15 kommentarer:

 1. Åhh dessa sabla tidningar som bara inte går att motstå;) behöver ett tidningskonto tror jag minsann;) Kram Johanna

  SvaraRadera
 2. Förra året blev jag bjuden på ett glöggtilltugg som kommer att låta märkligt, men det var riktigt gott. Jag kan inte alla måtten men det var ett tunnbröd med bredbar ädelost på, sen hade man strött över krossade pepparkakor, rullat ihop till en rulle och sedan skurit centimetertjocka skivor.
  Toppengott enligt mig.

  SvaraRadera
 3. jaa, dom där jultidningarna... Jag har köpförbud så jag får hålla mej till dom avlagda jag får av andra, eller mina stora högar av jultidningar från andra jular...:)
  Det låter spännande med jul i alperna! Kommer inte på nåt smart glöggtilltugg alls, men har ett bra recept på vittvinsglögg. Och massor av recept på pepparkaksdegar.

  SvaraRadera
 4. Hej! Jag älskar också tidningarna men nu har jag bestämt mig för att köpa en till, sedan får det räcka! Ha en fin kväll! Kram

  SvaraRadera
 5. å vad vi känner igen oss! Tidningsmissbruket är ett faktum här med! Låter så härligt med alperna men förstår hur du känner, men du får satsa allt på glöggfesten! vi kommer tipsa om härliga glöggtilltugg nästa vecka! missa inte det. kram till fina dig! / emelie och elin

  SvaraRadera
 6. Eller hur! Jag får ha skygglappar när jag går förbi tidningshyllorna nu för tiden. Tur att man kan frossa gratis i underbara julbilder och pyssel på nätet. Men det är ändå något härligt med blanka tidningssidor...

  SvaraRadera
 7. Hade jag haft pengar hade jag köpt varenda en som finns! Men som det är nu får jag välja några och hoppas på att de är de bästa på marknaden :o))

  Ett tips, biblioteket har många av månadsmagasinen och man kan alltid ta en dag och bara gotta ner sig i alla tidningar!

  //Henrietta

  SvaraRadera
 8. Jag lider av samma missbruk och vi verkar var en hel hoper, en sak som tidningsvärlden verkligen har fattat då varenda magasin med lite självaktning ger ut minste ett julinspirerat exemplar. Vi kanske hamnar på någon avvänjningskur om detta får fortgå :)

  SvaraRadera
 9. Jag har ju inte firat jul i eget hus innan om man inte räknar med ruckeljulen. Men då hade vi ju inte tillgång till pynt på samma sätt eftersom vi var ute på en ö. I år anar jag att jag kommer att gå bananas inför julen. Och jag ser fram emot det! :D

  SvaraRadera
 10. Fick idag hem Lantliv Jul och Pyssel, nu börjar man verkligen längta ;)
  Som du säger man kan inte få nog av dessa tidningar...så det lär bli fler här hemma med ;)

  Marina

  SvaraRadera
 11. Ja, visst blir man sugen på att fixa och dona hemma när man ser all fantastisk inspiration i tidningarna!

  SvaraRadera
 12. Ja, kära nån! Den här tiden riskerar ju att ruinera en med alla tidningar man "måste" ha och allt pyssel man "måste" göra :)
  Själva åker vi också bort över jul, men jag kan inte låta bli att pynta iallafall. Vi är iallfall hemma innan jul och över nyår... Låter fantastiskt att åka till Alperna. Hade jag gärna gjort, och maken ännu hellre... Kramar Kicki

  SvaraRadera
 13. När jag var på Maxi härom dagen så "råkade" det slinka ner 2 tidningar i vagnen...
  Kramiz
  Ulle

  SvaraRadera
 14. Kryddstekta mandlar att brevid glöggen (krydda med den smak som lockar mest)

  Saffranskaka täkt med vitchoklad och riven lime

  Mögelostar och pepparkakor

  Nej nu blev jag galet sugen på glögg!!!

  SvaraRadera
 15. Jag vet PRECIS vad du går igenom med ditt missbruk=) Är exakt likadan. Det är tur att det är säsongsbetonat i alla fall!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra