torsdag 31 mars 2011

Virka i Italien


Nu är det bokat och klart! På den här balkongen i Terracina i Italien kommer jag äta frukost på min 30-årsdag i augusti. Dagarna kommer vi spendera på stranden, middagarna på nån mysig restaurang i stan och under siestan kommer jag nog sitta här på balkongen och virka en filt eller nåt. :-)

Vad har ni för sommarplaner?

Badrummet på plats


Sakta men säkert har jag börjat inreda mitt renoverade dockhus och nu är badrummet klart. Efter många förlorade auktioner på Tradera lyckades jag till slut vinna en jättesöt badrumsinredning i porslin som jag nu satt på plats plus att jag fixat en handdukstork och frottéhanddukar.

onsdag 30 mars 2011

Liten gå-bort-present


En enkelt fixad gå-bort-present är att snabbt svänga ihop en burk med egen kakmix.

2 dl vetemjöl
2 dl farinsocker
1/5 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
150 g hackad mörk blockchoklad
hackade hasselnötter
ca 10 mashsmallows i småbitar 

Blanda ihop alla torra ingredienser och dekorera burken. Easy-peasy! :-)

tisdag 29 mars 2011

Popetotrora i Family Living


Det är alltid roligt att komma hem och hitta ett sprillans nytt nummer av en bra tidning innanför dörren.


Och det är såklart ännu roligare när man öppnar tidningen och hittar sin egen sydda neccessär i den! :-)

Tisdagstema - blogghörna


Den här veckan är tisdagstemat blogghörna. Så här är den; min blogghörna, tillika soffhörna. Jag har inget eget pysselrum eller avskild kreativ hörna som jag kan smyga undan till. Utan här, i hörnet av soffan, med datorn i knät och under lätt fajt om utrymmet med resten av familjen, författas blogginläggen.

Ibland önskar jag att jag hade ett eget rum eller en mer avskild plats att sitta på, men samtidigt tycker jag att det är rätt mysigt att sitta tillsammans med resten av la familia. Även om vi ägnar oss åt olika saker - allt från bloggande och TV-tittande till Lego-byggande och komponerande av bilbanor - så är det mest här i vardagsrummet vi hänger på kvällarna.


Eftersom blogghörnan också är soffhörnan så är "utsikten" denna - över TV:n.


När sysuget blir för stort så ställer jag bort datorn och flyttar till bordet där symaskinen nästan alltid står framme och redo.

Det var min blogghörna det. Titta in hos Fabriken så får ni se hur det ser ut bakom datorn i andra bloggares blogghörnor.

måndag 28 mars 2011

Ordning och reda i skafferiet


Varje gång jag öppnar vårt skafferi som tror jag att det slagit ner en bomb i det sen jag var där sist. Så jag har gjort en total rensnings- och städattack i skafferiet.
Sen plockade jag fram alla olika glasburkar vi har och hällde över torrvarorna i dom. Som ni ser så kom den nya fina Dymon till användning också. :-)


Den långsiktiga planen är nu att jag ska springa på loppisar och samla på mig massa fina burkar att ha resten av skafferigrejerna i. Burkar är dock svårt att hitta, tycker jag, men jag letar vidare. Än så länge så står dessa tre i skafferiet.

söndag 27 mars 2011

Till små nyfödda fossingar


Jag har haft ett mönster på små bebistofflor liggandes rätt länge nu, utan att få ändan ur och testsy det. Men när jag såg Inas söta bebistofflor härom dagen fick jag äntligen en spark i baken och sydde mig ett par egna.

Det blev ett par grönblommiga tofflor som passar ihop med päronklänningen jag sydde förra veckan. Det blir ett sött litet kit.


När jag ändå var sytagen blev det ett par tofflor till, av mitt söta svamptyg.
Och det finns nog risk att det blir ännu fler tofflor framöver för dom va jätteroliga och enkla att sy.

Söndagsbilden - närbild


Veckans söndagsbild togs i all hast när Viggo lekte med sitt Playmobil imorse. Det är egentligen inte så mycket själva Sjörövaren jag vill visa, utan närbilden av sjörövaren. Min snälla man överraskade mig nämligen i fredags med något jag velat ha länge. Ett makroobjektiv till kameran! Så nu är det närbilder som gäller, för hela slanten. :-)

Hos Fabriken bjuds det som vanligt på fler söndagsbilder.

PS. Ang prisfrågan jag slängde ur mig i inlägget nedan så kan jag bara konstatera att jag var väldigt nöjd med vad jag betalade till en början, men när jag såg era gissningar och att ni hade utgått från "era" loppisar så kändes inte det jag betalade så billigt längre... :-) Hur som helst så var det rätt svaret 217 kr.  

lördag 26 mars 2011

Högvinsten

Man skulle kunna likna ett loppisbesök med lotteri. Det är verkligen på vinst och förlust man åker till loppis. Ena gången kommer man hem med hur mycket som helst för inga pengar alls och nästa gång hittar man inte ens en futtig grytlapp att köpa. 

Men idag knep jag nog högvinsten på mitt besök på Erikshjälpen. Jag kom hem med massa påfyllning både till syskåpet och köksskåpen.


Två påslakan och flera rullar spets.


Och så hittade jag alla dom här söta ähh... hmmm... ja, jag vet inte vad man kallar dom men det är ju såna där som brukar vara i knäppningen på kinaklänningar. Dom här ska allt bli till ett gäng söta klänningar och blusar.


Till köksskåpet blev det ett tårtfat och åtta nya vattenglas.


Tre färgglada emaljkastruller. Dessa skall egenligen inte vara i köksskåpet, utan dom är till "Projekt - göra världens mysigaste balkong", som pågår för fullt här hemma.


Så... två påslakan, tre rullar spets, tio kinaknäppen, åtta vattenglas, ett tårtfat och tre kastruller. Någon som vågar sig på en gissning vad allt detta kostade? :-)

Figurer och filurer

Lördag förmiddag = tygglimtar.
Nu när jag kört grönt, blått, gult och rött tänkte jag pausa från färgtemat.
Den här vecka blir det roliga figurer och barntyger istället. 

fredag 25 mars 2011

Vårfeeling


Det är verkligen vår i luften nu. Solen skiner och nästan all snö är borta.
Ikväll har jag fixat för att verkligen få den rätta vårfeelingen här hemma också. Plockat, städat, dammsugit och torkat. Och så har jag plockat undan alla (eller ja, nästan alla i alla fall...) levande ljus och plockat in massa levande blommor istället.
Så härligt!


Önskar er en härlig fredagkväll och underbar vårhelg!!

Smyckad med porslin


Ännu en tallrik har hamnat under hammaren och fått bli till ett gäng smycken istället. Varje tallrik räcker verkligen till hur mycket som helst, och denna gång blev det ett par örhängen, ett halsband, några hårspännen och lite annat.


Dom här smyckena, plus massa annat fint, finns att köpa hos Fyra sorters kakor, som vi idag har öppnat upp igen. Gå in där och kika om ni hittar något ni tycker om.
De tre första som handlar får dessutom en varsin fin överaskning!

torsdag 24 mars 2011

TV-säsong = virksäsong


Desperate Houswifes, Grey´s Anatomy och flera andra bra TV-serier har dragit igång igen, vilket ju innebär mer tid i TV-soffan och mindre tid bakom symaskinen. Men eftersom jag har svårt att låta bli att pyssla så är TV-tid = virktid för min del.

Bland annat så har jag låtit mig inspireras av duktiga Elise virkat några bebisskallror.


Apan tyckte jag blev söt men kaninen blev jag väl inte överdrivet nöjd med, om jag ska vara ärlig.


Kvällens projekt, framför Criminal Minds, är en present till en liten bebis som väntas anlända vilken dag som helst.

Nytt i bokhyllan


Igår landade fyra nya inspirationsböcker hemma hos mig. De två understa - Pyssla hela året och Skapa i Papper - motsvarade tyvärr inte mina förväntningar. Men de två översta i högen - Pyssel de luxe och Vårglädje var jättefina! Massa bra tips och fina insirerande bilder.


Några bilder ut Pyssel de luxe. En härlig blandning av stickat, broderat, klipp o klistra, presenttips, inredning och mycket, mycket mer. Jättefin bok!


Bilder från boken Vårglädje. Filten nere i vänstra hörnet blir helt klart mitt kommande virkprojekt.