lördag 30 april 2011

Sommarskjortor


Igår var det sommarlunch som gällde här och idag är det sommarskjortor.

Kändes som att det var dags att fylla på Viggos garderob med ett par tunna sköna skjortor till sommaren. Jag gillar verkligen den här varianten. Svala och sköna och bra skydd mot solen. Men min pappa frågar varje gång han ser dom "hur länge den stackars ungen ska behöva gå klädd i gamla påslakan?" :-)


Idag blir det Valborgsfirande med ett besök på Gröna Lund på dagen och sen grillning hos Viggos bästa kompis på kvällen. Vad har ni för planer?

fredag 29 april 2011

Sommarlunch

Antar att jag inte är ensam om att då och då ha svårt att komma på vad jag ska äta?

Idag har Viggo och jag varit lediga, hängt i solen och myst hela dagen men när det blev dags för lunch blev det svårt. Men till sist knäckte jag nöten med vad vi skulle äta, så jag tänkte tipsa även er om tre snabba, enkla luncher som är perfekta i solen och sommarvärmen.


Viggos favorit är äggmackan. Stekt eller kokt ägg spelar egentligen inte så stor roll. Lika gott båda två.


Avocado med keso och svart rom är en annan favorit som är superenkel att göra.
Bara skära och skeda upp på tallriken. Inget som behöver tillagas över huvud taget.


Till efterrätt på lunchen blev det en gammal favorit från dagis - nyponsoppa med vanlijglass i.

Glad överraskning


Igår eftermiddag när jag kom hem och var på rätt dåligt humör (stopp i tunnelbanan hade gjort att jag missat träningspasset jag bokat in mig på) så låg ett fint paket på köksbordet som genast fick mig på bättre humör. Det var Mia som fått för sig att överraska mig med en bit jättefint lila tyg. Hon vet att jag varit på jakt efter tyger i lila färger länge. Tack, rara Mia!!


Och när jag ändå är igång att prata tyg så kan jag passa på att visa min del av ett byte med Linda som kom i veckan. Det grönblommiga i översta hörnet blev en direkt favorit och det skall nog få bli till en sval sommarskjorta till Viggo.

torsdag 28 april 2011

Viggo the Superhero


Arbetet med Viggos utklädningslåda fortsätter och igår fick han en alldeles egen supehjältedräkt. Först tänkte jag sy en Stålmannendräkt, men tänkte jag att det är klart att han ska ha en egen dräkt, som ingen annan har.

Att sätta ihop dräkten var hur enkelt som helst, så jag rekommenderar alla er som har en liten kille eller tjej där hemma att göra en egen! Jag köpte vanliga tights och tröja på H&M. Sen är det bara att köpa trikåtyg på tygaffären och sy fast på insidan av tröjan samt sy en applikation på magen. Och så de obligatoriska kalsongerna som alla superhjältar har utanpå tightsen, såklart. :-)


Dräkten var mäkta populär kan jag lova och Viggo, William och Julia sprang omkring i lägenheten, räddade liv och uträttade stordåd hela kvällen.

onsdag 27 april 2011

Sovrummet


Japp, nu blir det dockhus igen, för igår sydde jag sängkläder till sängen och det var det allra sista som skulle göras i sovrummet, så nu är det helt klart.


Och så små, söta parfymflaskor av pärlor till sminkbordet.  

tisdag 26 april 2011

Projekt: utklädningslåda

När jag och min bror var små så hade vi en stor korg som var proppfull med en massa utklädningskläder. Det var kjolar, klackskor, kavajer, klänningar, Batmandräkt och mycket annat. Jag minns att vi lekte och spökade ut oss en hel del med alla kläderna och det var galet roligt.

Så jag tänkte att mitt nya projekt blir att fixa något liknande åt Viggo att leka med.


Jag kommer såklart leta efter galna och roliga kläder till utklädningslådan på loppisar, men man kan ju också sy och fixa lite själv. Så i helgen började jag lite smått med att sy en färgsprakande indianskrud.

Islatte


Nu är det dags att komma in i rutinen att börja brygga en kopp extra kaffe till frukosten. Det som blir över är det sedan bara att spara, låta kallna och använda till eftermiddagens islatte. För nu när våren och snart sommaren är här med sol och värme, klarar jag mig knappt en dag utan en islatte.

Blanda kaffe, mjölk, is och eventuellt lite socker och kör några varv i mixerna.
Sen är Islatten klar att avnjutas. Snabbt, enkelt och galet gott!

måndag 25 april 2011

Pausblommor


Idag har jag inget nypysslat att visa, inga bra tips att komma med och inga kloka ord att skriva. Det enda jag planerar att göra idag är hänga i solen, dricka islatte och njuta av körsbärsträden som slagit ut utanför huset.

söndag 24 april 2011

Söndagsbilden - potatis


Veckans söndagsbild - en söt hjärtepotatis vi hittade i potatispåsen igår.
Jag har egentligen inte mycket mer att säga om den än att naturen får till det lite extra gulligt ibland, helt enkelt.

Hos Fabriken hittar ni fler söndagsbilder.

Balkongen klar!



Lagom till påskhelgen och den riktiga vårattacken gjorde vi det sista fixet på balkongen och nu är den klar att hänga på och njutas av!

Karln i huset ville egentligen ha marint tema på balkongen, så för att blidka honom lite så sydda jag åtminstone rätt många blåa kuddar. Jag vet visserligen inte om grytlappar och virkade dukar faller inom kategorin marint, trots att dom är blåa... :-)


Blommor och vimplar på plats.


En loppispall för 10 kr har betsats mörk och klätts om med mitt senaste Traderafynd.


Sopkvast, ljuslyktor, blommor och annat ditt och datt.

lördag 23 april 2011

Påskafton


Påskafton idag och dags för ungarna att ta reda på om påskharen varit här och
ge sig ut på påskäggsjakt. 

Jag fick idén att testa om det gick att klä in några påskägg i tyg härom dagen, och här är resultatet. Som ni ser gick det alldeles utmärkt. Blev lite tjock och klurigt att stänga dom men med lite våld och god vilja gick det till slut.

Nu ska jag gå till affären och köpa allt som behövs för en riktig lyxig påskfrukost och sen blir det mys och lek (och kanske lite virkning) i solen hela dagen.

Glad Påsk på er allihopa!

fredag 22 april 2011

Påskgodis


Inspirerad av Clara och Julia, gick jag till affären igår och köpte blockchoklad, Nonstop, mandelmassa och strössel, för att göra lite eget påskgodis.


Eftersom jag lider av en extrem otålighet och väldigt dåligt tålamod så kan jag aldrig baka något som t.ex. måste jäsa i massa, massa minutrar, men sånt här kökspyssel är perfekt för mig.


Stekta ägg av vit choklad och gula nonstop, snabbare än så kan man knappast få ihop ett eget godis.


Och sen små ägg av mandelmassa, doppade i smält choklad och strössel.
Snabbt, färgglatt och gott.


Eftersom vi lyckats ordna påskhelgen så bra för oss att vi är bortbjudna på middag fredag, lördag och söndag kan det ju behövas lite gå-bort-presenter. Och vad passar bättre till påsken än hemmagjort påskgodis i egenpiffade påskägg?!

torsdag 21 april 2011

Plötsligt händer det...


Föreställ er att ni suktat efter ett specifikt tyg i säkert minst ett år. Föreställ er att ni flera gånger försökt buda hem tyget på Tradera men förlorat varje gång.

Föreställ er sedan att ni en helt vanlig Skärtorsdag är på väg i bilen till en kompis för att ta en fika och av en händelse så åker ni förbi Erikshjälpen i Spånga. Först åker ni bara förbi, men sen tänker ni snabbt om och vänder bilen. Ni tänker att ni hinner springa in 5 min och bara kolla, man vet aldrig vad man kan hitta.

Föreställ er att ni går i på Erikshjälpen och styr stegen mot tyghyllan som första stopp. Och där, högst upp i högarna av tyger och påslakan, där ligger just det tyget ni jagat så länge! Föreställ er att ni plötsligt hittar två påslakan och två örngott av just det tyget ni suktat efter, för endast 80 kr.


Exakt det som ni precis föreställde er hände mig idag! Tjohoo!! :-)