onsdag 30 november 2011

Paketkalendern


Som jag har dividerat med mig själv fram och tillbaka de senaste veckorna angående Viggos paketkalender. Kanske 24 söta julstrumpor att fylla med paket, eller en variant av tändsticksaskar. Eller varför inte en superfin kalender av gamla glasburkar. Visst är positivt med all härlig inspiration man får på nätet, men den här gången blev det nästan mer jobbigt än bra. Jag fick en attack av grav beslutsångest helt enkelt och gjorde istället ingenting.


Det slutade med enklaste möjliga lösningen och jag slog helt enkelt bara in alla presenterna och stämplade på siffror på dom.


Undrar ni vad det är i alla paketen? Som en skänt från ovan så stötter jag på denna söta trästad, just när jag var i full färd med att ladda mentalt inför att leta upp 24 olika små presenter. Det kunde knappats blivit bättre. Ett inköp - 30 delar - paketkalenderns innehåll klart!

tisdag 29 november 2011

Snabba enkla julkort

Jag tar över stafettpinnen i Pysselstafetten från Tant Ninette och tänkte tipsa er om ett par tredimensionella julkort som ni snabbt och enkelt kan knåpa ihop.


Papper, sax och lim är det enda som behövs.


Välj den form du vill ha, t.ex. hjärtan, julgran eller en ängel och klipp ut tre stycken precis likastora delar och vik alla på mitten.


Sen ska delarna klistras ihop. Halva flikar mot varandra så att det blir fyra flikar och en baksida kvar som kan klistras fast på kortet. Det ska alltså vara två flikar som är med dubbelt papper och två som är med enkelt papper.


Och till sist, fast med figuren på kortet. Sen är det klart för att skriva på en hälsning och skickas iväg.


Nu lämnar jag stafettpinnen vidare till Sofia så får ni kika in hos henne imorgon och se vad hon hittar på.

måndag 28 november 2011

Med glödande virknål och skavsår på fingrarna


Jag har slagit nytt rekord i att låta symaskinen stå i vila de senaste veckorna. Allt eftersom det blivit mörkare, kallare och regnigare så har jag kännt ett större och större sug att bara krypa upp i soffan under en stor filt, och då får virkningen hänga med. Jag har virkat som bara den de senaste två veckorna. Till och med så mycket att jag fått skavsår på ena fingret. Att virka är ingen lek med andra ord, det kan sluta i blodvite om man har otur.

Det går framåt med sicksack-filten i ett rasande tempo och jag har även fått till en del andra smågrejer. Bl.a. ett virkat pannband. Jag tycker det blev fint och det känns riktigt varmt och skönt. Jag har dock inte riktigt tagit mig över barriären än att inte känna mig som en tant när jag har det på mig, men jag jobbar på det.

söndag 27 november 2011

Ätbar dekoration på tavellisten


Tavlorna på tavellisten hemma får byta skepnad då och då efter årstid och humör och lagom till första advent tyckte jag att det var dags för dom att ikläda sig juleskruden.
Polkagrisar och pepparkakor fick med hjälp av lite lim bli till tavlor istället för snask.

lördag 26 november 2011

Julifierade zooburkar


När jag såg dom här zooburkarna hos Lotten så bestämde jag mig direkt för att jag måste testa något liknande. Jag gav mig dock på en mer julig variant med vita tomtar och änglar istället för Lottens färgsprakande vilda djur.  


För att piffa själva burken också och inte bara locket så klistrade jag fast några virkade dukar på dom.


Jag älskar såna här smarta lösningar på att göra fin förvaring eller trevliga presenter. Har man en sån här burk så är det ju bara att köpa en påse karameller att kasta i och så är gå bort-presenten klar.

Annars har det adventspyntats och piffats här hemma idag och nu väntar en ljuvligt doftande thaigryta. Sen ska vi se de två sista avsnitten av den vansinningt spännande serien, Bron. Vi missade den helt när den gick på TV men tack vare SVT Play har vi nu kunnat klämma åtta avsnitt på tre dagar, och ikväll väntar alltså den spännande upplösningen. Har ni inte sett den än så kan jag verkligen rekommendera den!

Ha en trevlig lördagskväll, alla ni!

fredag 25 november 2011

Fredagsmys med glöggpremiär


Ikväll har årets smak på Blossaglöggen äntligen smakats och utvärderats här hemma.
Jag läste ett test för ett par dagar sedan där årets kaffesmak på glöggen fick en 5:a i betyg så jag hade höga förväntningar. Och den var faktiskt riktigt god tycker jag. Men ska jag vara ärlig så kände jag inte särskilt mycket kaffesmak på den. Nåja, glögg och pepparkakor är aldrig och nu har startskottet gått för en månads frosseri av dessa godsaker.  


Årets adventsljusstake blev klar idag också. Inga konstigheter alls med den utan enklast möjliga. Vanliga blockljus med små siffror knutna runt sig. Förra året hade vi en lite mer pyntad variant med kaffebönor, stjärnais, torkade apelsiner och grejer i, men redan runt den 4:e december höll jag på att bli galen på alla kaffebönor som drällde överallt hemma eftersom den lilla inte kunde hålla fingrarna i styr. Så i år fick det bli en icke-skräpande ljusstake.

torsdag 24 november 2011

Sötaste nålarna


Vem som helst kan väl räkna ut att det är ännu roligare att sy när man har så här söta nålar! Tusen tack, rara Carolin!

onsdag 23 november 2011

Piff på jobbet


Förra veckan var det stort fokus på att rensa, kasta och packa på jobbet.
Våra lokaler har nämligen renoverats under en tid och nu är det klart och min avdelning ska flytta till nya platserna.

När jag rensade så hittade jag bl.a. ett gäng gamla musmattor som jag tagit fram som give aways nån gång i svunnen tid. Dom flög snabbt i sopen, men sen ändrade jag mig och plockade upp dom igen. Tog istället hem dom och pimpade till dom med lite färgglada tyger.


Så igår invigde jag nya platsen med en tjusig musmatta och ett gäng överraskade och glada kollegor som nu också har en betydligt roligare musmatta än tidigare. För vem sa att man behöver begränsa sitt piffande innanför hemmets fyra väggar!?

tisdag 22 november 2011

Med doft av advent


Med mindre än en vecka kvar till Första advent bestämde jag mig för att det var dags att börja plocka in adventspyntet och doften av att julen är på väg. Först ut blev en liten blomgrupp med hyacinter och murgröna som jag knåpade ihop.

söndag 20 november 2011

Som att svära i kyrkan


Jag tycker faktiskt inte det är särskilt kul att baka och gör det väldigt sällan. Pepparkakor är i princip det enda jag tycker om att baka. Förmodligen för att man egentligen inte behöver baka då, utan bara kavla ut den färdiga degen och trycka ut figurerna.

Men då och då så händer det att jag bakar i alla fall, främst för att Viggo frågar om vi kan göra det, men då ser jag till att fuska så mycket som det bara går. Nu för tiden är det ju lite som att svära i kyrkan, att erkänna att man använder halvfabrikat. Men just när det kommer till bakning så är halvfabrikat det bästa jag vet. Det är ju genialiskt att man kan köpa ett pulver, bara blanda det med vatten och sen är smeten klar!


Idag bakade Viggo och jag pepparkaksmuffins med vaniljglasyr. Och halvfabrikat eller ej, det smakade underbart och det doftade ljuvligt av pepparkaka i hela lägenheten när vi höll på, dom såg riktigt fina ut och dom smakade hur gott som helst. 

God gärning och vinstchans i ett


Fantastiskt duktiga Mia har startat en insamling hos Unicef - Lappar för de fattiga.
Jag och 16 andra bloggare fick vara med och sy varsin lappremsa som Mia sen satt ihop till detta färgsprakande lapptäcke. Visst är det fint!? Ett riktigt gladtäcke!
För att ha chans att vinna det så är det bara att skänka 50 kr till Unicef, så är du md och tävlar. Läs mer om hur du ska gå tillväga inne hos Mia.

lördag 19 november 2011

Tapetpiff


Lite papper och lim måste nog vara det snabbaste och enklaste sättet att piffa upp saker och ting. Det är alltid lika kul att se hur möbler, askar, grytunderlägg och annat får ett helt nytt utseende med hjälp av en bit tapet.

Den här gången är det ett gäng glasunderlägg som fått lite piff och förlängd livstid. Med ett extra lager decoupagelack på, står dom emot vätskan hur bra som helst.

torsdag 17 november 2011

Låt gästerna laga sin egen mat


När jag bjuder på middag så låter jag gärna gästerna laga sin egen mat.
Ja, såklart behöver dom inte laga sin mat helt och hållet själva, men jag tycker det är extremt trevligt att bjuda på mat som alla får tillreda mer eller mindre själv. 
Som t.ex. vietnamesiska vårrullar. Eller som förra helgen när vi bjöd på hemlagad pizza. Upp med de olika påläggen i skålar bara och så får alla kombinera ihop sin egen pizza.

tisdag 15 november 2011

Tidsfördriv på tunnelbanan


Jag börjar så smått ta mig ur min närmast sjukliga besatthet av Wordfeud och har mer och mer återgått till att virka på tunnelbanan, istället för att lägga ord. En ny filt är på gång och denna gång blir det en sicksackfilt som jag länge velat testa. Det ska bli så skönt att inte ha 976 trådar som ska fästas och en hel hög med rutor som ska virkas ihop. Fästandet och ihopvirkningen är verkligen mormorsfiltarnas tråkiga baksida.

Ni kanske har lagt märke till att det blir fler och fler Hipstamaticbilder tagna med Iphonen. Det beror helt enkelt på att det blir ju så förgrömmat mörkt så förgrömmat snabbt om dagarna. Alldeles för kort tid med bra fotoljus med andra ord, och då är det lika bra att fota med telefonen istället för att få mörka, tråkiga bilder.

måndag 14 november 2011

Lappar och löv


Jag fick en och annan fundersam blick igår när jag spred ut mina lapptäcken i parken och gick loss med kameran, kan jag avslöja. Men vad gör det... :-)
Dom här ska till hyllan på Babyrevolution.

Och appropå lapptäcken och bebisfiltar... jag har ju inte egen bebis att svepa in i den virkade filten som blev klar förra veckan, så den ligger i shoppen nu om någon skulle vara intresserad.