måndag 4 juni 2012

Till docka eller bebis?


Hittade ett mönster på en bebiskofta som blev tvungen att testa. Speciellt eftersom det i beskrivningen utlovades att det skulle vara ett snabbt och enkelt mönster.
Och det verkligen stämde. Ett avsnitt Gossip girl och ett halvt avsnitt Arge Snickaren var allt som behövdes för att få den klar.


Den blev så himla liten bara... ser mer ut som en dockkofta än en bebiskofta. Men mannen berättade förnuftigt att "dom är så där små när dom föds". Jag känner mig dock tveksam... kan verkligen den där stora killen som fyller 4 år idag ha varit så liten att han skulle fått plats i den här koftan? Galet!


Jag har faktiskt inte köpt eller gjort så mycket kläder till bebisen ännu, men när jag tittade på den lilla hög bebiskläder jag samlat hittills upptäckte jag en lustig sak...


...det ser ut att bli en väldigt gul och orange unge. Men den kommer ju smälta fint in med de nya kuddarna på balkongen i alla fall. Att matcha är a och o. ;-)

23 kommentarer:

 1. hahaha... helt perfekt ju, ni får hänga på altanen hela tiden!
  Söt var den koftan, och gult är helt rätt!

  SvaraRadera
 2. Verkligen fin kofta! Och de är himla små de där småttingarna...

  SvaraRadera
 3. underbart söt! å galgen är ju bara Gahh! vill ha...å så blir jag lite sotis på den där känslan av en ny liten människovarelse :)

  SvaraRadera
 4. Men åh så söt känner du för att dela med dig av mönstret?

  SvaraRadera
 5. Det blir jo spennende å se om den passer til babyen. Hvis ikke kan den jo bli dukketøy eller bamsetøy :)

  SvaraRadera
 6. Underbart, underbart och återigen underbart! Skulle själv gärna krypa i dina kläder ohc ha dom (några storlekar större såklart)

  Grattis till pöjken på hans stora dag!! Den bästa dagen på hela året tycker jag nog.

  SvaraRadera
 7. Såå sød - til babyen selvfølgelig :)

  SvaraRadera
 8. Underbart fin kofta :-)! Gult är ju himla gulligt på bebisar!

  SvaraRadera
 9. Superfin! Du ska se att det är en liten lagom stor unge som kommer att passa perfekt i gult!

  SvaraRadera
 10. Så söt. Och gult och orange är ju så superfint på både pojke och flicka. Kommer att bli kanon. Och så smälter den lilla ju in så fint också... :)

  Kramar

  SvaraRadera
 11. haha... det har du så rätt i, inredningsnördar som vi är :) klart allt ska matcha ;)
  Koftan var verkligen superfin!

  Kram
  Helena

  SvaraRadera
 12. the cardigan is gorgeous! I would like to make one for me. The ribbon and the button look lovely x Heather

  SvaraRadera
 13. Söt kofta! ja det är lurigt det där med virkmönster och storlekar. Jag gjorde mina mönster i restgarner förut och skrev vilken virknål jag hade använt. Men där hände samma sak, en tjej som virkade efter det och tyvärr fick en miniminimössa. Så nu utgår jag alltid från ett "känt" garn när jag gör mönster så kanske man kan undvika det. Men jag tror den kommer bli jättesöt på den "lille" som är på g :-D Spännande!

  SvaraRadera
 14. Perfekt, både barn och bostad färgmatchade och fina :) Fantastiskt söt kofta! Imponerande att du virkade den så snabbt.

  SvaraRadera
 15. Underbar! Och jag älskar när du skriver att du gjode den på 1 1/2 avsnitt ;) Jag bara måste lära mig det där.

  Njut av dagen!

  KRAM

  SvaraRadera
 16. Så söt kofta! Svårt det där med storlek till bebisar - man kan inte fatta att någon kan vara så liten... Var kommer mönstret ifrån?

  SvaraRadera
 17. Jättesöt kofta! Det är så himla svårt att uppskatta hur stor (liten) en nyfödd är! Förmodligen kommer den passa trots att du nu tror att den är alldeles för liten. :)

  SvaraRadera
 18. Vilken underbart söt kofta! Är du sugen på att dela med dig av mönstret vet du var du hittar oss! ;) Balkong och bebis = sant!! kram till dig från oss!

  SvaraRadera
 19. Jättefin. Vilket garn och vilken virknål använde du? Måste göra en till min lilla korv som kommer till hösten.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra