torsdag 13 september 2012

Hallen

Efter ett långt sommarupehåll har Fabriken dragit igång igen. Duktiga Anna och Tina har tagit över rodret men det mesta är sig ganska likt. Söndagsbilden på söndagar och ett inredningstema att blogga om varje vecka.


Jättekul att det är igång igen, men jag måste erkänna att jag känner lite som Karin. Att starten blev något av ett antiklimax. Första temat är Hall. Vi har ingen kul hall. Dessutom är det nästan omöjligt att fotografera i den eftersom det inte finns något naturligt ljusinsläpp och vi fortfarande inte (efter över en månad) lyckats byta den trasiga taklampan. Varför är det så, att vissa saker bara inte blir gjorda, även fast dom är löjligt enkla?


Egentligen har vi välsignats (eller förbannats... vet inte vilket som är mest sant) med två hallar. En vanlig entréhall där skor, ytterkläder, sjalar och mössor trängs i en salig röra. Sedan kommer man in i en till hall från vilken man tar sig vidare till resten av rummen i lägenheten.


Hall nummer två är ordentligt stor men extremt svår att göra något av eftersom den har sex dörröppningar till andra rum. Inte mycket väggyta att möblera mot, med andra ord. Den hallen fungerar mer som ett stort lekrum istället. Stor härlig yta att bygga järnväg och bilbanor på Inte helt fel egentligen, men det gäller att se sig för var man går. Man har ju spetsats av en Blixten McQueen eller BRIO godståg både en och två gånger...


För att hall nummer två ändå ska kännas lite som ett rum och inte bara som en stor passage så har vi lite bokhyllor i den. Bokhyllor som snart svämmar över av den växande fotoalbumsamlingen.

Nej, hallen ligger inte högt på 10-Topplistan över rum jag gillar.
Jag får använda den här veckans tema till att inspireras av de andra Fabrikenmedlemmarnas hallar istället. Surfa runt och titta på hallar där ägarna åtminstone inte haft en trasig taklampa i över en månad bara för att dom är för slöa för att kliva upp på en stol och byta den.

De andra bidragen på veckans tema hittar ni här.

6 kommentarer:

 1. Ha, ha, ha det är lite som oss andra kan man säga. Inte rummet man mest stolt visar upp :)

  Men fina bilder bjuder du på iallfall :)

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Haha - okej, jag fattar. inte okej att börja med hall. I praktiken kändes det väldigt logisk, men nu sitter jag och knorrar över mitt eget tema.

  Jag tyckte i alla fall att det har kommit fram massa fina tolkningar, så även din!!

  SvaraRadera
 3. Ja, det låter lite som vår hall. Fast vi har fem dörröppningar och en till öppning som leder vidare in i en smal passage. Väldigt svårmöblerad ja. Men. När man upptäcker att mannen plötsligt lagt beslag på en vägg och hängt en cykel där (!!) så får man själv vara lite snabb och ställa dit sitt tygskåp. Minsann, jag får nog haka på den här Fabriksutmaningen. Blir ju ett perfekt tillfälle att skriva lite mer om tyger. ;)

  SvaraRadera
 4. Fint har ni alla fall.

  Kram på dig!

  SvaraRadera
 5. hallar kan vara lite svårt... jag har ingen piffig jag heller!
  Men jag anar att ni har många rum i lägenheten, eftersom du har en 10-i-topp-lista! :-)

  SvaraRadera
 6. Vi har precis nu igår faktiskt,hee satt upp en lampa i hallen....jag hatar taklampor,men dom behövs i en hall nu när det börjar bli mörkt..Jag har annars en jättelång ljusslinga som jag fäst runt i taket,är så mysigt men somsagt ingen bra belysning när skorna ska på

  /*Alexandra***

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra