onsdag 10 oktober 2012

Och så var det dukningen


Det mesta är planerat och under kontroll inför lördagen. Då är det dags för mitt bidrag till vår egen version av Halv åtta hos mig som jag och tre kompisar ska köra. Menyn är spikad sedan länge, provlagningarna klara, inköpslistan skriven och vinerna som ska vara till är utvalda. Det enda som återstår att planera är dukningen.

Till en sån här viktig middag duger det inte med en simpel duk och en blomsterkvast i vas på bordet. Nu går jag all in och föga förvånande blir temat på dukningen Höst. Eftermiddagen har spenderats med sovande bebis på magen och datorn bredvid mig, surfandes efter dukningsinspiration. De finaste bilderna och de bästa tipsen jag hittat har jag sparat på en ny Pinterestboard - Setting the table.


Hittade t.ex en fin variant på äppellyktorna som nu för tiden är mer eller mindre standard på en höstdukning. Vet inte om jag kommer använda just såna här ljuslyktor på lördag, men dom kommer garanterat figurera på våra middagsbord under hösten. Har ni några bra och fina tips till min lördagsdukning? Bring them on!

9 kommentarer:

 1. just nu gillar jag pumpor, ljusslingor, massor av ljus, kandelabrar och såklart naturmaterial i alla former. Kanske något att ha?!?
  Ser iallafall fram emot att se din dukning framöver!

  SvaraRadera
 2. Åh jag älskar ju fortfarande lövrosorna, de förgyller ju på vilket bord som helst!
  http://kungenomajkis.blogspot.se/2011/10/hostligt-pyssel.html

  Visst gjorde du såna förra året med :-)?
  Annars skulle man ju kunna tråckla ihop lönnlöv som tallrikstabletter. Smakfullt halloweentema? Köp pumpor och måla med decupagelim och strö på glitter? Ljusstakar med höstfärgade minivimplar mellan?

  Hur som helst så tror jag att du kommer få till en jättefin dukning :-)!

  SvaraRadera
 3. Vilken fantastiskt kul idé med mini halvåttahos mig! Lycka till med det!! Kram från oss

  SvaraRadera
 4. Rita på pappersduk. Äh, fråga inte mig om pyssel-tips du über-kreativa människa.

  Men däremot vill jag veta allt om menyn sen. Spännande!! Och lycka till.

  SvaraRadera
 5. Jag tycker också lönnlövsrosor! Har gjort sådana själv nu i veckan, det är enkelt, går snabbt och blir himla fint!
  Rönnbär är också fint att använda. Kanske någon kombination av blommor i höstiga färger, vackra löv och blommor?

  SvaraRadera
 6. Blommor, vackra löv och rönnbär, skulle det vara. Jag är visst inte riktigt vaken än. :)

  SvaraRadera
 7. Haha! Jag önskade att idéen var min med katterna, men den är 100% stulen från Miss Leilas kokbok Hello Cupcake. Jag gjorde bara om lite i ingredienserna... Så inget Martha Stewart-pris till mig.

  Kommer däremot ihåg förra årets mood borard i Fabriken. Det var på den tiden vi röstade och jag röstade på ditt bidrag som var på himla snyggt!! Ska bli spännande att se vad du gör idag!

  SvaraRadera
 8. Nydelig lysdekorasjon! Jeg må inn og se hvilke andre gode idéer du har funnet:)
  Fortsatt god søndag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra