söndag 25 november 2012

Söndagsbild #47


Jag hade laddat upp med både en och två förklaringar och ursäkter för tjuvstarten på advent. Som t.ex. att jag kommer "förlora" åtta dagar av advent och julförberedelser när vi åker på semester om en vecka. Men sen tänker jag att vad fasen...! Man får väl köra igång med advent och pynt när man vill.

Adventsstjärnorna och ljusstakarna ligger visserligen fortfarande nedpackade i flyttkartongen med texten JULSAKER på, men i fönstrena står ett gäng Amaryllisar, det hänger silverstjärnor runt ljusen i sovrummet, på hyllan i hallen blommar hyacinterna för fullt och på ljusbrickan i vardagsrummet har blommorna bytts ut mot kottar, en trästjärna och några silverkulor.

Stjärnan jag knöt ihop av ett par grenar imorse kommer dock inte hänga uppe hos oss. Den, och några av pepparkaksrumporna fick följa med istället för blommor idag när vi åkte på söndagslunch hos vännerna på Dalarö.

Ha en härlig söndagkväll vänner och passa på att njuta av lite fler av Fabrikanterns söndagsbilder.

8 kommentarer:

 1. Jeg er så enig!
  ...begynne når man vil!;)
  Jeg har begynt litt i tidligste laget for meg selv kjenner jeg...men så er man jo blogger da-da gjelder det jo å begynne tidlig for å inspirere ikke sant?*fnis*

  Herrrlig stjerne!

  Ønsker deg en flott søndagskveld!
  Klem fra meg

  SvaraRadera
 2. härligt! Och nu är det helt legitimt att börja i min kommun, här var det nämligen fullt ac adventsljusstakar i hela kommunhuset såg jag idag. Ett tecken lika bra som något, så snart ryker de fram!

  SvaraRadera
 3. Såg sådana pinnstjärnor när jag var på lunch på långbro i fredags. Har lagt in en pinnbeställning hos minsta sonen . Vi tjuvstartar också julen nu.

  SvaraRadera
 4. Så himla fin gå-bort-present. Du är grym på det där med presenter. Vill du komma hit med en gå-bort-present? Jag bjuder på kladdkaka ;-) Ang. Marrakech så tror jag det är lättare att åka dit med en liten bebbe än större barn faktiskt. Jag skulle absolut inte vilja åka dit med mina ungar, mest för att dom skulle dö av att gå hela tiden och dom skulle inte äta något (iof är dom hyfsat kräsna), men en bäbbe kan man ju bära eller ha i vagn. Ok, det är inte super-duper-anpassat för barnvagnar direkt, men det går ju om man är två. De är iaf väldigt barnkära, men det kan nog också bli väldigt mycket intryck för de små. Jag själv blev ju paralyserad. Det braiga med en liten är ju också att man kanske ammar eller flaskar och inte behöver tänka på om de kan äta maten.

  SvaraRadera
 5. Dock vet jag inget om hur det är att amma där om du gör det. Av lokalbefolkningen är det ju bara män på caféer osv, och många kvinnor i den gamla staden bär slöja. I den nya staden är de mer lika västerlänningarna.

  SvaraRadera
 6. Helt rätt! Man börjar med myset precis när man vill. Kramar

  SvaraRadera
 7. Såklart man kan börja när man vill med julen:)
  Önskar dig en bra start på denna vecka!

  Kram Johanna

  SvaraRadera
 8. Känns som att det är många som börjat adventspynta (inklusive mig själv:-)). De där pepparkaksrumporna har jag inte sett förut och de var ju för underbara. Dock tror jag att jag inte alls skulle få till det lika bra som du fått. Är det inte svårt att spritsa så där smått? Kanske värt att prova ändå...

  Kram, Jenny

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra