onsdag 19 december 2012

Sköna bönor och chokladpraliner

"Man får inga nya vänner efter 30" är ett påstående jag både hört och läst flera gånger. Men jag som till och med är 31 år fyllda har precis hittat en ny skön böna att snacka skit och dricka kaffe med, så det måste vara en myt. Igår kompletterade vi skitsnacket och kaffedrickandet med pralintillverkning.


Cappuchinopraliner, Black and white-praliner och egna Mozartkulor fick vi till. Mozartkulorna blev högst Blogg- och Instagramvänliga (läs: snygga) om jag får säga det själv. Vi bildade snabbt en liten klubb för inbördes beundran och berömde varandra för vår eminenta prestation. Kanske mest för att vi båda ville förtränga ett lätt misslyckande som samtidigt stod i frysen. Cappuchinopralinerna. Smaken var det inget fel på men dom rackarna släpper ju inte från silikonformen. Tror det hade varit smartare att göra dom i ischokladformar.Black and white-pralinerna då... oj, oj, oj. Jag tog ett skutt till smakhimlen när jag stoppade en sån i munnen. Så goda! Det kommer bli tvunget att rulla fler såna innan jul för inte en chans i hela världen att dom vi gjorde igår finns kvar på måndag.


Nej, Amaryllisen har inget att göra med varken den sköna bönan eller chokladpralinerna. Jag är bara så glad att jag efter flera julars tänkande på att hänga upp Amaryllisar äntligen fick ändan ur och faktiskt hängde upp ett gäng i köksfönstret. Det är så fint. Dom slog ut på tre-fyra dagar så om ni köper era idag och hänger upp kommer dom blomma precis lagom till julafton.

15 kommentarer:

 1. Oj vad gott det låter, och även det icke-blogg-vänliga kan vara gott att mumsa på!

  SvaraRadera
 2. Myten om att man inte träffar några nya vänner efter 30 är verkligen just bara en myt. Flera av mina närmsta vänner träffade jag just efter den åldern :)

  Pralinerna ser både snygga och goda ut!

  SvaraRadera
 3. Vad trist det skulle vara om livet slutade vid 30... Pralinerna ser mumsiga ut!

  SvaraRadera
 4. SÅ fint med Amarylisen!! Har också tänkt..men inte kommit till skott än..:)Men nu måste jag!!
  Mysigt med Kaffe, Choklad & fin vän!!
  Kram!! Carolin

  SvaraRadera
 5. vilken tur att du kan slå hål på myten, nya vänner tror jag man kan träffa genom livet!
  Och nu påminde du mej om att det kanske är dags att köpa en ny hängande amaryllis, den gamla är förbi för länge sedan!

  SvaraRadera
 6. Det är klart att man kan hitta vänner efter 30!!! Det ser ju underbart gott ut!!

  SvaraRadera
 7. Men herre gud! Jag har just rullat black and whitepraliner och oj oj oj sikka godbitar! Succé på julbordet, garanterat! Tack!

  SvaraRadera
 8. De här pralinerna var verkligen fina! Och roligt med vänner även över 30! Jag tror också på det :)

  SvaraRadera
 9. Mer julgodis att bli sugen på... ;-) Härligt med nya vänner! Och jag tror absolut att man kan få nya efter 30!

  SvaraRadera
 10. Oj,vilket proffsigt godis! Jag som är lite äldre än du kan konstatera, att nya vänner kan man få i vilken ålder som helst! Grattis till din nya vänskap, alltid lika välkommet och härligt med vänskap!
  Kram Helen

  SvaraRadera
 11. Så fint ni har gjort! Och himmel så gott det ser ut :)

  Men du, de där amaryllisarna...hänger de bara där? Måste man inte vattna dem på något sätt?

  Kramen

  SvaraRadera
 12. Sv; Jaha, då fattar jag!!! Tack för tipset!

  SvaraRadera
 13. Hur nöjd som helst,det där jag ju mig (!) hon menar. Och vilka snyggingar till praliner vi fick till. Skitsnack och kaffe, mina specialiteter och jag menar allvar med lamineringsdate. Next time, baby! :))

  SvaraRadera
 14. Pralinerna är hur fina som helst och helt säkert även väldigt goda men mest av allt blir jag glad över orden om en nyvunnen vänskap. Då finns det hopp även för en sån som mig som flyttat runt för mycket, varit hemma för mycket och därmed har dom vänner jag har på bortaplan.

  Tack för den känslan!!!!

  God jul på dig....njuuuut av pralinerna nu!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra