tisdag 1 januari 2013

Tjugohundratretton


Det är konstigt att jul och nyår, som man väntar på och förbereder inför så länge, känns så otroligt passé timmarna efter det är över. Men så är det. Jag brukar låta julen, granen och pyntet vara kvar till nyårsafton men sen åker det ut. Så idag (efter en lång sovmorgon och frukost i sängen) tog jag ett varv i lägenheten och plockade ihop allt som hade med julen att göra och kastade det sopporna eller la mer det i flyttkartongen märkt "Julsaker", som ska ner i källaren.


Nytt år, ny månad och ny vecka nu. 1 januari 2013. Då vill man ju inte ha huset pyntat med grejer från förra året. För tillfället känner jag inte för pynt över huvud taget. Massa färska blommor i pastelliga färger duger bra. Och levande ljus såklart. För det är ju fortfarande förgrömmat mörkt ute.  


Jag är inte den som avger massa löften och lovar bot och bättring bara för att vi går från december till januari. Men det känns ändå härligt och befriande med ett nytt år. En nystart. Jobbigheterna från det gamla året lägger jag bakom mig och trevligheterna tar jag med mig och hoppas på ännu fler trevligheter under det nya året.

Och 2012 levererade ju verkligen. En ny medlem i familjen! Blir spännande att se vad 2013 bjuder på för att toppa det. Jag har ju några tankar och idéer om saker som i alla fall skulle kunna komma i närheten av att toppa 2012 års bebis. Hållar tummarna för att i alla fall några av dom blir verklighet... :)

Dessa vissna (men ändå fina) blommor blir också mitt bidrag till Karin A:s Monthly Moodboard.

15 kommentarer:

 1. Samma här, julen åkte ut idag. God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Vi kastade ut julen i lördags så nu går vi emot vår och värme igen, även om det kommer ta sin lilla tid. Ljusen behåller jag också ett tag till, det är så mysigt i mörkret. Åh nu blir jag nyfiken vad du grunnar på inför 2013, inget kan väl toppa en bebis? Eller kanske ni har planer på fler ;) ;) Ha det gott så ses vi här och på instagram.. Kram Jennie

  SvaraRadera
 3. Nej, jag njuter fortfarande av det juliga, julpyntet får vara kvar några dagar till! Men efter ett tag blir man ju tvärless. När jag tänker efter, nog ska det bli skönt att ta ner julgardinerna...

  SvaraRadera
 4. Håller med nu känner man inte för förra årets pynt! Har dock inte pyntat så mycket så det är okej ändå. ;) Blommor och ljus kan man inte få för mycket av dock. Härlig bidrag till månadens moodboard - så kul att du vill vara med.

  Förstår att 2012 var ett fantastiskt år för er som fick en ny familjemedlem - ska mycket till för att toppa det. För min del hoppas jag på att 2013 blir bättre än 2012! :) Gott nytt år! Kram

  SvaraRadera
 5. härliga bilder
  jag håller kvar julen ett tag till här hemma. i alla fall alla ljusen
  de få tomtarna åker nog ner i jullådan igen under de närmsta dagarna
  gott nytt
  hälsar åsa

  SvaraRadera
 6. Hejhej

  Har mailat dej, har du fått det?

  SvaraRadera
 7. Jag är likadan, så fort juldagarna har passerat åker julsakerna bort, då vill man fira att ljuset är på väg tillbaks istället! Jag körde också det vissna temat :-)

  SvaraRadera
 8. Nog är det märkligt, men jag längtar också efter pasteller. Började lite lätt med vita pasteller.
  Men här får vi nog ha kvar sakerna ett tag till, som kompensation till mannen att det inte har funnits nåt rött... Fast granen ryker imorgon, lätt!

  SvaraRadera
 9. Barnen vill gärna behålla julstämningen ett tag till, men jag har plockat bort en hel del tomtar "i smyg". :)
  Granen åkte ut idag och det känns riktigt skönt!

  Gott nytt år!

  SvaraRadera
 10. låter spännande! å det där med pyntet och känslan av att vilja ha "nytt" på det nya året, den känner jag igen, men konstigt nog står granen fortfarande kvar hos oss(kanske för att den inte barrar och behöver vattnas).Gott Nytt!

  SvaraRadera
 11. Och jag som sitter här och följer din lilla tjejs utveckling och tänker att tänk vad härligt när Ella är fyra månader och kanske till och med kan le.:) Och jag gläds åt att se att du hinner både skicka julkort och fixa jul- och nyårsmiddagar. Det ger mig hopp om att det lite längre fram kanske frigörs liite mer tid. Nu är hon ju så himla ny! Och allt är nytt för mig och för henne också! Och hon vill helst av allt mest var nära, eller äta.;) Och det är en härlig, galning blandning av kaos och lycka som tagit över livet. För det allra mesta känns det dock helt underbart. Särskilt när hon sover som nu, och man kan gå och tjuvkika var femte minut på hur söt hon är! :)

  SvaraRadera
 12. Det känns skönt att kasta ut alla julsaker. Igår åkte julen ut här, nu hoppas vi på vår och en härlig tulpanbukett!!!

  SvaraRadera
 13. Japp, nu börjar julen lämna oss också. Men för oss är trettonhelgen också jul, så granen och det sista åker först till söndag. Och stjärnorna kanske får sitta ett par dagar till. Kanske...

  Kramar

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra