tisdag 5 februari 2013

Hur fint är inte det här då?!?


Sofia börjar sälja tapeter i sin affär; Mokkasin och först ut är en kollektion från Majvillan. Den här med drakar och slott är ju fantastisk. Jag tycker den är så fin, den där blåa färgen.


Tio olika tapeter finns det att välja bland i affären. Det enda som gör mig besviken är att dom känns väldigt flickiga eller pojkiga. Jag står ju i startgroparna för att göra om Viggos rum så att det blir ett gemensamt rum för honom och Flora. Det känns inte riktigt som att någon av dom här tapeterna passar i ett unisex-rum, där det dessutom är fyra års åldersskillnad mellan de inneboende.


Möjligen att den med cirkusmotiven passar i deras rum. Och den är dessutom min absoluta favorit av dom alla.

Men även om det inte kommer tapetseras något rum med dessa tapeter här hemma så kan jag komma på en hel rad andra, mindre projekt som jag skulle vilja göra med tapeterna. Åh, som jag önskar att man kunde köpa tapet som metervara. Varför kan man inte det, egentligen? Sofia, snälla rara du, sälj dina fina, fina Majvillor som metervara.

7 kommentarer:

 1. Det var exakt min första tanke också, att det var lite tråkigt att både tapeterna och inte minst stylingen kändes så väldigt könsstereotypa. Mest hänger det ju på färgerna, motiven i sig skulle väl kunna funka till vilket barn som helst om de kom i andra färger än just ljusblå och rosa.
  Jag tycker som du, att cirkustapeten är finast, men det kanske är en sådan man snabbt växer ifrån?

  SvaraRadera
 2. Ja, tapet på metervara skulle vara super! Finns den i ljusblått också, Majvillan" eller ser det bara ut att vara olika blåfärger på bilderna? Ljusblått tycker jag funkar hos tjejer också, vi har ljus turkos hos lilla A. Sedan får man lägga till lite "tjejigare" färger och prylar till det. Jag tycker att den var jättesöt med slott och drakar :-) Men som du säger är det ju svårt med åldersskillnaden kanske. Det beror ju på hur ofta ni vill göra om :-)

  SvaraRadera
 3. Jag satt och dreglade över dessa tapeter igår också. Jag ska snart tapetsera om lilla Ts rum, men vill absolut inte göra det rosa/prinsessaktigt. Att välja tapet är kul, men galet svårt!

  SvaraRadera
 4. Visst är de fina, man blir ju så glad när man tittar på dem. Men just nu är mina för stora för de söta tapeterna får vänta tills det blir aktuellt med ett nytt rum.

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga barntapeter!
  /anna.a

  SvaraRadera
 6. Det här är ett av få tillfällen då jag beklagar att barnen inte är så små längre :)

  SvaraRadera
 7. Jag tycker också att det är tråkigt med det könsstereotypa. Ibland känns det som att jag får lov att välja blått (eller handla på killavdelningen osv) till min tjej bara för att jag inte ska hamna i fällan, men då gör jag ju det ändå på nåt sätt. Jag är ju fortfarande inte "fri". Ursvårt!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra