fredag 22 februari 2013

Om jag hade levt i Bullerbyn


I ett försök att förtränga att det bara är februari och långt kvar till blommande ängar och barfotaväder, har jag sytt ett sommar-set till Flora. Jag älskar såna här set med kort klänning och små pös-trosor under. Ett sånt på barnen ger näring till min romantiserade bild av sommaren där allt alltid är som i en Bullerbysaga.

Ni vet, när solen skiner varje dag från första maj till sista september (förutom en dag, men just den dagen gör det inget att det regnar för det är den dagen rovorna ska gallras, så alla blir bara glada att dom slipper och springer till höskullen och myser och hittar en gömd skatt istället), alla barn är alltid glada och lyckliga och gnäller aldrig över att dom inte har något att göra, man behöver aldrig säga åt dom att lägga bord iPade:en eller stänga av TV:n och leka istället och man behöver inte ägna sig tråkiga saker som att städa för man har en rultig liten piga som heter Agda som sköter hushållet och skulle man behöva städa och fixa lite ändå är det bara så hiiimla kul och trevligt i alla fall.


Hahaha!! Riktigt sånt rosa lyckoskimmer brukar inte somrarna ha över sig (inte höst, vinter eller vår heller, för den delen) men med söta kläder på barnen har vi kommit en liten bit mot Bullerbyn i alla fall. Åh jösses, vad längtar efter sol och värme nu. Mitt tålamod med vintern är slut. Helt slut. Finns inte en knutta vintertålamod att hitta någonstans längre. Jo, om det gällde en veckas skidåkning och Gulasch-mumsande i Alperna så skulle jag nog kunna leta fram lite vintertålamod. Men här, hemma i Stockholm utan plank på fötterna är tålamodet slut.


Men... vintern ser ju inte ut att ha några planer på att försvinna idag i alla fall så tanken är att vi ska trösta oss med en Nutellakladdkaka ikväll istället. Hur gott låter inte det?!
Och om jag inte känner mig helt tröstad efter att ha glufsat i mig den så kanske jag går in och läser alla era snälla kommentarer på gårdagens inlägg igen. Tack, tack, tack och tack! Jag blir så glad av alla era rara ord.

Önskar er en riktigt härlig fredag!

12 kommentarer:

  1. haha... bästa sättet att ego-boosta sej själv är ju att läsa fina kommentarer som man har får!
    Därför vill jag berätta att setet är jättefint och att jag gillar dina bilder. Och att ja, jag ska nog bli lite mer som du, fota fina bilder & sy fina vårkläder...!

    SvaraRadera
  2. Oj så söta kläder! Och visst tänker man gärna på sommaren i ett visst guldskimmer. Härligt att det är så lätt att glömma allt det trista!

    SvaraRadera
  3. Men å så söt liten dress. Tyvärr skulle jag nog inte komma undan med ett par sådan byxor i strl 40 men det lockar! Så fint.
    Skrattar åt din text. Visst vill man ha en sådan sommar som i Bullerbyn. Svalorna som sjunger och bina som surrar och vinden blåser lagom och milt. Så här års planerar jag alltid för sommaren och har den där bilden i huvudet. Sen att jag bor mitt i stan och bina lyser med sin frånvaro glömmer jag helt...

    SvaraRadera
  4. :) det låter onekligen härligt med lite bullerbyliv. Jag är ju ganska förtjust i den kalla delen av året, men t.om jag börjar tröttna! åh tänk vad härligt när man bara kan gå ut med barnen i kläderna dom redan har på sig och slipper blöta overaller och tappade vantar! Supersöt tunika!

    SvaraRadera
  5. Søt bluse.
    Og for et flott "dikt" om deg selv i innlegget under - jeg måtte sjekke ut hvem han der kjekke skuespilleren var ;)
    Du er flink til å skrive :)

    SvaraRadera
  6. Supersöt! Gillar tyget och drömmer mig bort till sommar och bullerbyn.. :)

    Trevlig helg!
    /Johanna

    SvaraRadera
  7. Mera Bullerbysommrar åt folket!!

    Flora kommer att vara helt bedårande i sin outfit när hon kastar sig ut i sommaren å är inte sommaren kantad med rosa lyckoskimmer så är ju din söta dotter det iaf :)

    SvaraRadera
  8. Mmm....bullerbyn ♥ Det är verkligen den ultimata idyllen, förutom att en av pojkarna var så himla störig! Va det Lasse? Men jisses vad jag älskade bullerbyn! Tänk att ha en sån sommar på landet :-)
    Bara plocka vilda blommor och ha fina klänningar och åka häst och vagn!
    Sött set du har fixat förresten :-)

    SvaraRadera
  9. Tack för Bullerbydrömmen, jag kan också försjunka i sådana drömmar. Och fin klänning!

    SvaraRadera
  10. Verkligen söta! Lite drömmar om sommar är ju aldrig fel. Försöker dock gilla snön nu när den för en gång skull är här ;)

    SvaraRadera
  11. Men fy vad fint! Vad duktig du är!

    SvaraRadera
  12. Åh så fint, pös-trosorna är ju underbara!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra