måndag 4 mars 2013

Åtta saker om mig


Åtta saker om mig själv ska levereras enligt utmaning från Anna. Åtta någelunda intressanta saker som ni inte redan vet. Otajamnat som tusan att den utmaningen kom precis efter det att jag smällde av ett helt gäng triviala, men icke tidigare avslöjade fakta om mig själv i rimmet för nån vecka sedan. Men nu kör vi, åtta nya saker kommer här...

I. Jag har sett Pretty Women minst sextio gånger. Nej, jag överdriver inte. Minst. Sextio. Gånger.

II. Jag har två tatueringar. Utöver stjärnan i nacken står det Per aspera as astra (Genom svårigheterna mot stjärnorna) precis ovanför bikinilinjen på mig.

III. Jag har aldrig ätit surströmming men är sjukt sugen på att testa. År efter år försöker jag övertala diverse folk i min omgivning vi ska ha surströmmingsskiva men än så länge har alla vänligt, men bestämt, tackat nej.

IV. Jag tränade simning och tävlade tills jag var nästan 18 år. Bästa distansen 200 m ryggsim.

V. Under gymnasietiden extraknäckade jag som tunnelbaneinspektör. Städning, klotter och nedskräpning i vagnar och på stationerna samt spärrpersonalens klädsel och bemötande skulle bedömas. Allt i största hemlighet som västa spionen. Det finns således inte enda tunnelbanestation i Stockholm som jag inte besökt.

VI. Jag är en riktig sucker för gamla rockballader. Jag skulle kunna lyssna på Carrie med Europe, Bed of Roses med Bon Jovi, Don´t cry med Guns n´ Roses etc. etc. hur många gånger som helst.

VII. Gammal skrock från barndommen sitter i (beklagligt nog) och jag undviker i möjligaste mån att gå på A-brunnar. Om jag trots allt skulle råka kliva på en så måste jag dunka mig själv tre gånger i ryggen (så diskret det går såklart, man vill  ju inte verka knäpp ;)) för att ta bort oturen.

VIII. Vi tittar nästan aldrig på film hemma (jag har väl avverkat min totala dos av livets filmtittande på bara Pretty Women) men däremot ser vi på alldeles för mycket serier. Sedan i somras har vi hunnit klämma fem säsonger av Sons of Anarchy (så bra!), alla sex säsonger av Lost (njae... spännande först, men totalt urspårad mot slutet), nästan två hela säsonger av Person of Interest (helt ok, spännande och lite annorlunda), en säsong True Blood (nej, jag börjar ledsna, den var bättre i början), en säsong av Homeland (gryyymt bra) och två säsonger av The Killing (himla spännande). För tillfället har vi ingen serie på gång så tips mottages tacksamt.

Johanna/Fru form & Fix, Kicki/Creando, Lina/Rum & Rabalder, Karin/Karin a fotografi och Malin/Pastill, om ni är sugna på att göra åtta avslöjanden om er själva så skickar jag utmaningen vidare till er.

16 kommentarer:

 1. Så roligt att få läsa lite om dig! :)
  Visst är det märkligt hur gammal skrocka från barndommen sitter i, jag undviker också A-brunnar :)

  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 2. Ha ha, ja du den där Pretty Woman. Men filmen jag har sett flest gånger är nog Dirty Dancing.

  Oj, jag glömde ju att skicka utmaningen vidare. Får åtgärda det lite senare! :)

  SvaraRadera
 3. Kuuul! Japp, detta ska jag fundera på....

  Pretty woman alltså...? Jo, den är ju bra fortfarande :)

  Kramar

  SvaraRadera
 4. Hahaha du och min man kan väl testa surströmmingen tillsammans. Han är på mig med att pröva :)

  SvaraRadera
 5. Så roligt att läsa lite mer om dig. Du får komma hit på en surströmmingsskiva! Åt det minst en gång om året då jag var liten och kan väl äta det någon gång ibland fortfarande. Dock är det ingen favorit.

  Ha en underbar dag!
  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 6. Är också en riktig serieknarkare =) Bättre än film; alla filmer är ju så långa nu för tiden. Om du inte sett "White Collar" eller "Suits" borde du kika på dem, de är bra. Sen finns ju "Castle" som är lite småtrevligt också tycker jag. Och "Perception"! (Kan hålla på och rabla serier i all evighet.) ;)

  SvaraRadera
 7. Dollhouse. Alla måste se Dollhouse!
  Spartacus om man gillar blod och naket.
  Bones, Criminal Minds och NCIS är mina favoritcrime-serier om man vill se såna.
  Dexter är också bra, men den har spårat ur lite grann nu, väntar spänt på sista säsongen.
  Prison Break var sjukt bra dom första två säsongerna, men hela serien är okej.
  Just nu håller jag på att titta på Fringe. Den funkar.

  Ja, jag är också serieknarkare.

  SvaraRadera
 8. Jaa... det där var allt lite spännande nyheter om dej! jobbet som tunnelbanespion kanske skulle vara nåt att satsa på! :-)

  SvaraRadera
 9. Om du gillar serier kan jag tipsa om Breaking Bad som vi pressar här hemma. Mycket bra :)

  SvaraRadera
 10. Vad roligt att läsa lite mer om dig! Tatueringen låter fin, jag gillar ju också de orden. Självklart antar jag utmaningen, ska klura under fjällresan. Kram

  SvaraRadera
 11. Ler för mig själv då jag läser att du har sett Pretty woman ett antal gånger, jag oxå. Bara älskar den filmen, lika bra varje gång, om inte bättre:)
  Kram

  SvaraRadera
 12. Kul läsning!
  Jag har också den utmaningen att ta tag i...
  Kram /Maria

  SvaraRadera
 13. Vilka roliga fakta du kommer med!! Är precis som du en riktig sucker för gamla rock balader och tänk att du nämnde några av mina absoluta favoriter!!! Har läst ifatt lite här eftersom jag varit upptagen med annat ett par dar (föda barn) och det är inte klokt vad fiffiga-snygga-smarriga saker du gör!!! /Louise

  SvaraRadera
 14. Vad roligt att läsa, haha, jag går inte heller på A-brunnar :-D

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra