fredag 1 mars 2013

Fördämningen är brusten


Förra veckans porslinsmålning var som att bräcka en fördämning. När jag äntligen fick ändan ur och testade det jag funderat på så länge så vill jag bara göra mer och mer och mer. Det är som att allt helvitt porslin i affärerna har en spotlight på sig och bara skriker efter mig att dom måste målas. Måste målas nu!


För husefridens skull så försöker jag förstås hejda mig (något säger mig att mannen i huset kommer grymta lite irriterat om jag fyller på köksskåpen med ännu mer porslin som vi egentligen inte behöver), men när jag såg då små brickorna kunde jag inte hålla emot längre.


Vimplar och nån sorts variant på harlequinrutor i svart. Inget mer avancerat än så. Jag har ju lärt av mina misstag att inte hålla på att skriva och stava fel. Kan förresten avslöja att jag såg stavfelet själv, och tvättade bort det efter fotograferingen, innan jag brände. Men jag orkade inte ta nya bilder. Trodde inte ni skulle titta sååå noga på bilderna. Fel av mig. Ni var betydligt mer skarpsynta än jag hade trott.

9 kommentarer:

 1. For noen kempefine brikker du har fått malt! HElt imponerende.
  Kram, PillePalle

  SvaraRadera
 2. Det är så kul varje gång man hittar något man verkligen gillar!

  SvaraRadera
 3. haha... bättre att hållar sej till geometriska former, så slipper man felstavning, särskrivning och annat krafs!
  Önskar dej en härlig fredag!

  SvaraRadera
 4. Kul att testa något nytt. Det blev kanon snyggt! Ibland får man hålla tillbaka lite för husefriden....hihi

  SvaraRadera
 5. Jag tänkte inte på stavfelet ;-) VI har målat muggar här hemma och köpte några assietter igår, nu ska här målas! :-) Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Min farmor målade mycket på porslin när jag var liten och vi fick vara med och måla, men då var det ju oljor och pulver som blandades och inte smidiga pennor. Jag har länge varit sugen på att leta fram farmors grejer och leka lite och jag blir ju inte mindre sugen när jag ser dina fina saker! :)

  Hoppas att du får en fin helg!

  SvaraRadera
 7. Så snyggt! (och roligt det verkar....)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra