torsdag 4 april 2013

En hälsning från de temporära beslysningslösningarnas högborg


Hall var inte direkt mitt favorittema hos Fabriken när det begav sig, men belysning... Belysningstemat sopar banan med Halltemat i jobbighetsgrad. Belysning är vårt hems svart får. Jag skulle vilja säga att det är svårt att hitta rätt lampa och veta vilken jag vill ha, men det vore en lögn. Jag har en hel lista av lampor jag vill ha, men dom blir gång på gång nedputtade på prioriteringslistan av något annat. Nu senast är det ny tapet, nya hyllor och nytt skåp till sovrummet som puttat ner den nya lampan till köket från förstaplatsen på listan.


Förra gången det var belysningstema i Fabriken så kom jag undan med att bjuda på en herrans massa länkar på lamporna jag vill ha, men jag gissar att den här gången är det bara att ta tjuren vid hornen och istället visa ett axaplock av alla våra temporära belysningslösningar här hemma. Vårt hem är helt enkelt de temporära beslysningslösningarnas högborg.
Som lampa kan det aldrig inte vara kul att bli köpt som en kortsiktig lösning men jag gissar att dom lamporna som blev nedplockade i Ikea-kassen med orden"vi tar den här så länge, bara en kort stund tills vi hittar något bättre" ändå känner sig rätt nöjda med att hänga kvar fortfarande, fyra och ett halvt år senare.


Och nöjdast av dom alla är nog snöflinge-slingan i Viggos rum som istället för sin förväntade livslängd på ca fyra-fem månader under vinterhalvåret nu är inne på tredje året av ljusspridande.  


Den enda lampan jag egentligen känner mig nöjd med och som hänger i taket utan en plan om att bli utbytt är nog tyll-lampan som jag knåpade ihop efter förra gången Fabrikanterna pratade belysning. Kanske att även denna gång får ändan ur och skaffar någon av lamporna på Lampor-att-köpa-och-byta-mot-de-temporära-lösningarna-listan. Sen behöver Fabriken bara köra belysningstema en sisådär tio gånger till så kanske vi äntligen får någon ordning på belysningen här hemma.

Kasta er nu vidare till Fabriken för att se om det finns någon som möjligen skulle kunna utmana vårt hem i tävlingen om att ha flest temporära lamplösningar per kvadratmeter. Förmodligen inte.

15 kommentarer:

 1. Vad då?!? Värre än hall... men du sa ju...

  Jag undvek shoppingfällan i går. Känner mig väldigt vilsen i nya köpcentrum, du kanske vill hålla handen nästan vecka?... ;)

  SvaraRadera
 2. Fine lamper og fin gardine!

  SvaraRadera
 3. Lampor är så svårt... håller helt med dej!
  Men din tyll-lampa, älskar den!

  SvaraRadera
 4. Men du alltså din tyllampa. Hur fin är inte den? Fantastiskt fin om du frågar mig.

  SvaraRadera
 5. Din tyllampa är så fin, så det gör inget att de andra lamporna är temporära ;-) Jag har ju också försökt göra en egen en gång, men gav upp när all tyll stod rak ut :-) Sedan skulle jag prova att göra en ny efter din beskrivning, men det har visst inte blivit så, än.

  SvaraRadera
 6. Tycker också att lampor är galet svårt. Inte är de roliga att köpa heller. Idel nackdelar... Vi kör också temporära lösningar hemma hos oss. "Vi hittar något någon gång, då...". Kanske kan faktumet att vi aldrig TITTAR på lampor spela in men jag är lite skeptiskt till den möjligheten.

  Håller med övriga om att tyllampan var rolig =)

  SvaraRadera
 7. Hehe, här har du en utmanare... :) Jag är en mästare på att skaffa loppisfynd som skall fixas till... vilket de aldrig tycks bli.
  Jag gillar tyllampan du knåpat ihop!

  SvaraRadera
 8. Belysning är svårt! När vi bodde i lägenhet gjorde jag verkligen så att jag bara köpte lampor för att de behövdes. Utan att egentligen känna så mycket för dem. Här har jag gjort tvärt om.. så vi har egentligen inte så mycket lampor som det kanske skulle behövas.

  Ha en helt underbar fredag! kram kram

  SvaraRadera
 9. Tycker vi lämnar in en protest mot att det är dyrt med lampor :) gör man skulle ju vilja byta heeeela tiden. Och det finns alldeles för många snygga.
  Fin helg till dig Petra!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 10. Finns ju så många snygga lampor som är fasligt dyra. Och mitt problem med dem är att jag inte sedan kan känna mig säker på att jag kommer att älska dem resten av livet som det känns att jag måste veta om jag köper en lampa för flera tusen. Så här är det bara blandat, mest loppislampor och lite Ikea. Och flera av loppislamporna älskar jag. Kanske för resten av livet!

  SvaraRadera
 11. Ha ha ha, ja lampor kan vara svårt. Mitt problem är jag har för många. Jag och maken har samlat på oss en del genom åren var för sig och sen ihop. Nu ska vi försöka få platser till dem och dessutom passa in med övrig möblering.

  MEN nu kommer ljuset. Det naturliga och då kan man lägga lamporna på hyllan, så att säga. Å vad jag längtar efter junis ljusa kvällar och sommarens ljusa mornar. SOMMARLOV!!

  Hoppas du får en härlig och ljus ;) helg!
  Kram

  SvaraRadera
 12. Ja gud jag vad svårt det är med lampor. Det värsta är ju att de man hittar som är riktigt snygga är skamligt dyra. Det slår aldrig fel för mig. Hittar jag nåt som jag gillar så är det alltid jättedyrt så jag brukar kompromissa och då blir jag aldrig heller riktigt nöjd.

  SvaraRadera
 13. Haha, ja, sålängelampor har en viss förmåga att vilja stanna kvar även hos oss :-D! Vi hade en vit julstjärna uppe i fönstret itvå år...den lös ju snyggt även på sommaren ;-)!

  SvaraRadera
 14. Haha....kunde varit jag som skrev det här inlägget....älskar lampor, vet vilka jag vill ha...vill ha alldeles för många men har för tusan inte en endaste som jag verkligen vill ha:)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra