tisdag 16 april 2013

Hur man vänder en katastrof till succé - del 1


Vi var laddade till tänderna inför dagen macaronbaknings-dejt. Både jag och Anna. Bilden jag hade i huvudet på väg hem till Sylvanskan visade hur vi plockade ut plåt efter plåt ur ugnen med perfekta, släta, runda macarons. Och hur vi sen kunde lägga upp våra citron- och lakritsmacarons på ett av Annas alla fina porslinsfat och ta fantastiska skrytbilder på vårt dagsverke.


Verkligheten tedde sig dock aningens annorlunda. Plåt efter plåt med spruckna macarons utan tillstymmelse till fot plockades ur ugnen.
K a t a s t r o f !


Tills det slog oss... det var ju inte alls macoronbakning vi hade ägnat oss åt hela förmiddagen utan det var ju minipavlova-bakning. Såklart. En klick lemon curd, lite Kesella vanilj och ett par blåbär på de spruckna citronmacaronsen. Macaronkatastrofen var ett minne blott och minipavlova-succén var ett faktum.

Hur man vänder en katastrof till en succé. Voila!

Men den uppmärksamme ser ju att det står del 1 i rubriken. Det kommer alltså en del 2 på detta också. Jag har ju nämligen ett helt gäng sprukna lakritsmacarons i skåpet också och jag planerar en storslagen vändning till succé även för dom. Stay tuned...!

16 kommentarer:

 1. Det var da en god løsning;) Små, fylte pavlovaer smaker jo himmelsk!

  SvaraRadera
 2. Haha, du är rolig du. Jag har aldrig gjort eller ens smakat macarons... Men mini-pavlovorna var ju ursöta. Bara för att bakverk inte blir estetiskt som man tänkt sej brukar de ändå smaka bra ;)

  SvaraRadera
 3. haha... du är så galet positiv! Bra jobbat!
  Ser fram emot del två i följetongen!

  SvaraRadera
 4. Jättehärliga blev de ju! Spruckna macarons är ju en gåta, mina har aldrig fått sådana hål som dina verkar ha fått utan mer en spricka rakt över, inte ett dugg bättre dock. Tur i alla fall att spruckna är lika goda som hela.

  SvaraRadera
 5. BRA DÄR!!
  Då är det perfekt med ett HÅL i mitten. Precis som det ska vara.
  Och det är svårt.....att baka och få till det där hålet ;-)

  SvaraRadera
 6. Men så gott det ser ut! Pavlova som är så festligt! Jag har många gånger tänkt att jag ska prova att göra macarons men det verkar fasligt svårt...

  SvaraRadera
 7. Haha, så smart! och det ser ju såå gott ut!

  SvaraRadera
 8. Ja, men det där ser ju strålande gott ut!!! Jag har aldrig bakat macarons just för att jag fått för mig att det är så svårt. Jag kanske ska fortsätta att hålla mig ifrån det då med andra ord...

  Ser fram emot att se vad ni hittat på för gott med laktritsen!

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 9. Haha vad fint! Tycker de ser hur goda ut som helst!

  SvaraRadera
 10. Rätt så!
  Låt kreativiteten ta plats i allt så fixar sig den mesta eller som min mamma brukade säg "bättre brödlös än rådlös"..

  SvaraRadera
 11. De ser ju fantastiskt smarriga ut måste jag ju säga!:) Ska bli spännande att se del två! haha

  SvaraRadera
 12. Haha! Ni är underbara. Vilken succé det blev. Kan inte ni ha "tant" fika snart för en massa bloggare? :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra