tisdag 9 april 2013

Marmorbricka - det snabba och billiga sättet


Och så har även jag köpt ett par rullar dekorplast och börjat klistra. En svart och en marmormönstrad rulle fick följa med hem och premiärklistandet blev med det marmormönstrade. En gammal bricka fick ny kostym. Det är ju inte alla som har turen att ha den här godbiten hemma så då får man göra sin egen variant.


Dekorplasten var extremt lätt att jobba med. Enkel att klippa i och den gick lätt att ta bort och sätta fast igen när det inte blev rakt och slätt. Det enda jag hade önskat var väl att den skulle vara lite mer elastiskt så det hade blivit snyggare i de rundande hörnen på brickan. Men ska man klä in något med enbart raka linjer och vinklar så tror jag det i stort sett är omöjligt att misslyckas.


Som alltid, när jag testar något nytt så blir jag smått besatt och just nu har jag stora marmorfierings-ögonen på mig och ser saker överallt som skulle kunna pimpas med dekorplast. Det är verkligen lätt att spåra ur. Å andra sidan så är det ju bara att dra bort plasten när jag tröttnat på den så en urspårning kanske är ok.

11 kommentarer:

 1. å, så snyggt... helt galet faktiskt!

  SvaraRadera
 2. Snyggt!
  Fick en idé att det kanske går att värma plasten, med t ex hårfönen,för att få den mer elastisk. Kanske en idé att prova.

  SvaraRadera
 3. Dekorplast är verkligen en supersmart idé, kul att arbeta med och snabbt resultat, och så går det att ångra sig också!

  SvaraRadera
 4. Nej, vad smart! Och såå snyggt!

  SvaraRadera
 5. Men vilket bra tips! Det här måste jag testa. Tack!

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 6. Du är så himla idérik du. Älskar din energi och att du är en doer:) hoppas det löser sig med jobb! Så du sitter i samma båt dom jag alltså.. Lätt att tänka att alla andra har uppstyrda liv utom man själv.. Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag har något att erkänna.. jag har gjort slut på din guldspray. Det bara hände liksom. Jag köper en ny. Jag menar det är ganska avslöjande på bloggen så jag tänkte det är bäst att konfrontera direkt...

  Och wow, du har liksom pysslat en egen marmorbricka. och plötsligt vet jag precis vad jag vill göra. Berättar på torsdag ;)

  SvaraRadera
 8. Se där nu är du också biten!! :-D Jag letar också efter saker att marmorera hela tiden, efter att ha klätt in bricka, lampupphäng, en stor kakelplatta m.m. Jag kan tipsa om att man kan lättare få bort plasten om man värmer den med hårtork!

  SvaraRadera
 9. Vilket jättebra tips! Var kan jag hitta dekorplast? Finns det i någon fysisk butik så man kan gå in å kolla på den?

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra