torsdag 11 april 2013

The best i yet to come


Som Weronica skriver hos Fabriken idag så är hoppet det sista som sviker. Sant förvisso, men denna vinter har hoppet prövats hårt. Stenhårt. Det-hårdaste-materialet-som-finns-hårt.

Men så plötsligt sammanfaller Polmans rapporter om plusgrader dygnet runt med Uteliv som tema hos Fabriken och en lunch på ett vårigt, alltid lika underbart Zetas och jag känner att hoppet fått ny näring. Det kommer faktiskt bli vår på riktigt och sen sommar igen.


Startskottet för årets balkongliv har gått. Jag har röjt undan alla vissna spår från förra året (nej, jag är inte så smart och välplanerad att jag röjer innan vintern kommer, jag bara struntar i allt och skjuter det på framtiden) och laddar för en ny säsong. Jag gillar verkligen de fina spetskrukorna från Ikea så dom får hänga med i år också. Diskade och på tork i solen. Kanske att jag utökar samlingen med några amplar också.


Visst drömmer jag stundtals om en stor tomt att odla och fixa i. Men vår balkong är verkligen ingen balkong att klaga på. Stor nog för hela vår sexpersonsfamilj att sitta på och äta och gott om plats för lite odlingar. Tomater, basilika, persilja och gräslök blir det i år.


Nej, hörrni... nu börjar det på riktigt. Vår och sommar. Värme och sol. Långa promenader, fika på uteserveringar, grillmiddagar, pick-nick, svala vårjackan på, rosévin, ljumma kvällsbad, ljusa nätter, jordgubbstårtor och allt annat som hör våren, sommaren och utelivet till. Tänk att vi har allt detta ljuvliga underbara framför oss. The best is yet to come. Och som vi är värda the best (the very best ever) efter den här vintern.

Klicka er nu vidare in på Fabriken och se de andra medlemmarna bidrag på temat Uteliv.

12 kommentarer:

 1. Hoppet är verkligen det sista som överger människan... tur är väl det, för nu finns det hopp!
  Härliga bilder du bjuder på!

  SvaraRadera
 2. Jag tänker att en balkong kan vara nog så bra att satsa sin plantering på. Jag har en hel trädgård, men ingen direkt odling, det blir liksom ett alldeles för stort och svårt projekt då..:) Kram

  SvaraRadera
 3. Men jisses, vad du levererar. Kunde du få hemkörning på sol också. proffsigt.
  Härliga bilder!!

  Efter vårt finbak och vår spray date tar vi balkongsolning. Jag tar med sf 50 och solglasögon till sg så att du inte blir bländad. :)) Förra sommaren (i augusti) fick jag höra att en magnesyl skulle se ut som en leverfläck på mig. Jojo, den var ju ny! Bha!

  SvaraRadera
 4. Precis som du skriver! Vi har mycket fint att se fram emot! Och vilka fina bilder du tagit!

  SvaraRadera
 5. Här har tomatplantorna precis börjat kika fram. Nu känns det att våren verkligen är på väg! Vilken inspirerande blogg du har, kikar in här lite nu och då och hittar alltid nåt nytt :-)

  SvaraRadera
 6. Ja, nu finns det mycket att se fram emot! Efter dagens tema längtar jag ännu mer!

  SvaraRadera
 7. Javisst är det så - allt härligt ligger framför oss! Och lunch på fina Zetas är ju inte dumt, kan tänka mig att det började klia i odlarfingrarna :)
  Kram Monica

  SvaraRadera
 8. Här sitter jag och bara humar av förtjusning. Ja, du har så rätt. Våren kommer och det bästa väntar runt hörnet. Wooohooo!

  Fina bilder som alltid.
  u

  SvaraRadera
 9. Ja, shit så segt det har varit i år. Supersegt men jag hoppas och tror att vi kommer att njuta till fullo när det väl kommer då. Andra år tar man våren så för givet!

  Dessutom hörde jag idag (vet inte hur pass säkra källor det var men det skiter vi i!) att det ska bli en kanonsommar med rekordvarm juli och augusti. (Kan det vara den där tyska långtidsprognosen...) Kan vi ha sådan tur? Vilken revansch!!

  Kram.

  SvaraRadera
 10. Åh härliga bilder med vårkänsla! Här har det snöat och regnat idag. :) Kul att ni har en sådan bra balkong. Jag har faktiskt två balkonger men de utnyttjas inte så mycket som jag önksar (odlar ju istället mest i min mammas trädgård). Kram!

  SvaraRadera
 11. Härligt!! Ja, snart kommer den. Äntligen!

  SvaraRadera
 12. Vilken fantastisk balkong ni har som både kan ge plats åt många och även odlingar. Det låter perfekt.

  Jag är precis likadan, skjuter upp det som egentligen då hade varit lättare att ta tag i tidigare, som att rensa balkonglådor. Men, till mitt försvar; jag låter det aldrig vara ogjort, det blir alltid av.

  Ser fram emot att se er grönskande balkong vad det lider. Nu håller vi tummarna för den där tyskvärmen, eller hur!?

  Ha en fin helg
  Kram

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra