tisdag 20 augusti 2013

Logiskt tänkande


Jordgubbar är ju gott och Lemon curd är ju gott. Då borde ju, helt logiskt sett, jordgubbscurd vara gott. Så tänkte jag när jag när jag såg receptet i nån gammal tidning.
När jag klev ut från tunnelbanan på torget igår och möttes av frukt- och grönsaksgubbens rop: "Bästa pris. Två ask för trettio. Bästa stängningspris!" så slog jag till på inte mindre än fyra askar jordgubbar, gick hem och kokade en trippel sats jordgubbscurd.


Jordgubbscurd

150 gram jordgubbar
3 msk limesaft
1 dl socker
3 äggulor
100 gram smör

Koka upp jordgubbarna, limesaften och 1/2 dl socker i fem minuter och passera det sedan genom en sil. Vispa äggulorna och resten av sockret pösigt medan jordgubbsblandningen svalnar. Häll sedan ner jordgubbsblandningen i äggsmeten och värm långsamt på plattan samtidigt och rör hela tiden. När smeten tjocknat rör du ner smöret, lite i taget.
Häll i burkar och låt svalna i kylen.

Precis som jag misstänkte så blev det hur gott som helst. Tänker att curden passar utmärkt till tårtor, på kex och även som sås på glass. Eller som Gå bort-present till helgens äventyr.

8 kommentarer:

 1. Oj så gott det låter! Måste vara den perfekta kombon helt enkelt. Jag försöker hålla igen vad gäller sötsaker men sparar inför framtida bruk. Kram!

  SvaraRadera
 2. Det var jag som kommenterade ovan! ;)

  SvaraRadera
 3. Men sluta va gott!!!!
  Måste (MÅSTE) jag testa!
  Curd är ju det bästa som finns.

  u.

  SvaraRadera
 4. Har jag aldrig hört talas om, men håller med om att det logiskt sett borde vara gott :)

  SvaraRadera
 5. Men åh vilken bra idé. Låter hur gott som helst jue! Tack för recept, kanske ska svänga förbi torget då :)

  SvaraRadera
 6. Vilken finfin idé! Ser jättegott ut.

  SvaraRadera
 7. Åh så gott det lät. Det vill jag prova! :) Fick en vision om muffins med jordgubbscurd... Kanske citronmuffins till och med ;)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra