torsdag 19 september 2013

Sätter punkt för sommarprojektet


Dags att sätta punkt för sommarens stora projekt - matfotoboken.
Vi har ätit och fotat som aldrig förr och mappen "Matsommar 2013" på datorn är proppfull. Kvällens sysselsättning blir att ladda upp och fixa själva fotoboken. Testade Önskefoto tidigare i år och var riktigt nöjd så det får dom bli igen (såg dessutom att man just nu får rabatt på en bok).


Den varmrökta laxen från Öland, den grillade fisken från Spanien, Annas chokladdröm med färska bär och de hemgjorda korvarna från Västkusten känns vida avlägsna nu. Som att det var i en annan livstid vi åt dom, inte bara två månader sedan.


Min favorit av alla bilder och sommarmiddagar är grillmiddagen på Öland. Färskpotatis kokt i massa salt, kokta rödbetor direkt från landet, grönsallad med världens godaste citronolivolja på och lax röktes i grillen. En sån där middag som inträffar kanske bara en gång per decenium. Solen sken och värmde långt in på natten, bordet dukat med sommarblomster och det finaste loppisporslinet, båda bebisarna sov sig igenom hela middagen, 5-åringen och 4-åringen satt som små ljus och åt upp varenda tugga och laxen perfekt grillad och potatisen precis lagom kokt. En middag som faktiskt är precis så härlig som bilderna visar. Inget ljug, inga filter och inget kaos utanför bild som behöver klippas bort.

5 kommentarer:

 1. kan tänka mej att boken är full av snygga bilder och smarriga recept! Årets julklappstips till släkten kanske?! :-)

  SvaraRadera
 2. Men åh vad härligt det ser ut! Vilket grymt jobb att sammanställa det i en bok!

  Dekorplasten är från lagerhaus. Jag känner mig helt wild & crazy som valde mild turkos och inte grå :-D

  SvaraRadera
 3. Låter sjukt gott.. Och kul att spara i en bok, mat och sommarninnen<3

  SvaraRadera
 4. Sommaren 2013 var inte bara solig, det var den när jag blev handmodell också! :)

  SvaraRadera
 5. Men vilken rolig idé! Visa gärna lite mer sen när den är klar! :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra