tisdag 8 oktober 2013

Mönster, mönster, mönster!


Gång på gång imponeras jag något enormt av hur Weronica med säker hand mixar mönster, färger och material och alltid får ett resultat som är värdigt högsta poäng. De gånger jag försöker mig på något liknande får jag istället bara känslan av att plötligt bo på ett dagis där alla tjugotre ungar fått fria händer i skaparhörnan. Kaos, kort och gott.


En annan donna som tycks besitta samma förmåga som Weronica är Nanna. Hade hennes arbetsbord varit mitt hade det bara skrikigt kaos, men hon lyckas få det att se precis så där lagom inbjudande, kreativt och snyggt mönstermixat ut som man vill att ett arbetsbord ska vara.


En mönsterariant som de senaste dagarna spridits i sociala medier snabbare än ljusets hastighet är höstmandalas. För en person som jag, som när en nästan sjuklig kärlek till kaldejoskop, är det en fröjd utan dess like att se alla mönster som bildats av höstens grönska.


På barnklädesfronten har jag precis upptäckt ett nytt (ja, alltså nytt för mig) märke med fantastiska mönster. Modéerska huset som bl.a. säljs hos Oii Design. Allt ekologiskt, dessutom. Klick, klick. Ner i varukorgen. Snart i en brevlåda nära mig.


Appropå barn och barnkläder... kommer ni ihåg såna där mönster som man gjorde på dagis? Ni vet: häll färg på ena halvan av ett papper, vik, pressa, öppna och se vad det blev för mönster. Jag kom inte ihåg dom förens Alyssa friskade upp mitt minne med sin väska. Typiskt såna DIY-projekt som jag älskar. Snabba, enkla och en gnutta geniala.


Till sist. Egentligen ingen nyhet på mönsterfronten men en nyhet på min ständigt växande Vill ha-lista. Lisa Bengtssons "Boudoir" i aprikost. Kanske som kuddar funderar jag på. Snyggt som duk, tänker jag. Eller kanske, kanske att jag skulle våga mig på att klä om sänggaveln i det.

10 kommentarer:

 1. härligt med mönster... och det där vika-färg-tricket kommer man ju ihåg!

  SvaraRadera
 2. Skriver in mig i Weronicas fanclub tillsammans med dig :) Och ja, det ÄR svårt att få till den rätta crazy och självklara mönsterblandningen...
  Ha en fin dag Petra! Kram C

  SvaraRadera
 3. Vilket fint svep! Får lust att omedelbart göra en höstmandala jag med. Vilka fina ord - tack snälla! Och som jag skrev på min blogg - jag avundas din DIY-gen istället, något som jag helt saknar själv :) Heja - oss!

  SvaraRadera
 4. T o m jag som inte hänger på Instagram har fått med mig höstmandalorna (eller vad det nu heter i bestämd form pluralis?) och jag ska absolut göra en. Eller två.... eller femton. :)

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder på alldeles fantastiska mönster :)

  tack för inspirationen!
  Kram - Tatjanis

  SvaraRadera
 6. Åh, Boudoir ska jag definitivt kika närmare på! Underbara päron som skymtas! /Hanna

  SvaraRadera
 7. Underbart inlägg- och jag håller verkligen med dig Weronica är bäst på att få till det med snygga mönster.Och dina höstmandalor- är magiska. Kram

  SvaraRadera
 8. Lisa Bengtsson har utförsäljning i sin studio på Atlasgatan. Du kan hitta många av hennes mönster till ett riktigt fyndpris!

  SvaraRadera
 9. Vilket härligt inlägg! Fyllt av inspirerande tips!
  Hälsningar

  SvaraRadera
 10. Åh, vilket härligt inlägg. Jag älskar mönster och gillar att blanda mycket mönster och olika färger. Man blir liksom glad. I alla fall jag :)

  Fin fredag och stor kram till dig!
  Sofia

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra