fredag 1 november 2013

Det är enkelt, det är smart och det är snyggt


Pernilla öppnar upp dörrarna till sin übersnygga garderod och spana in lösningen för barnkläderna. En totalt intetsägande metallstång från Ikea har fått sig en omgång av kopparsprayen och sen skruvats fast under hyllan. Så enkel. Så smart. Och så snyggt.


Min advents- och julkänsla är fortsatt låg (snart är det verkligen dags att ta till krafttag för att ändra på detta) men faktum kvarstår att december och glöggbjudningarna närmar sig. Små chokladtilltgg på träsked. Enkelt? Ja. Smart? Ja (ingen disk ju). Snyggt? Oh ja!


Årets julklapp till hela familjen kan mycket väl vara träklossarna från Miller Goodman. Varje bit med mönster i olika färg och form och tillsammans kan dom bilda oändligt många olika figurer och mönster. Hur enkelt, smart och snyggt är inte det.


Fröken Sötsur står utan tvekan för ett av de vackraste bildflödena på min Instagram. Och hennes hemgjorda prickiga kudde... är inte den snygg så säg. Vitt tyg målat med asymetriska prickar med hjälp av en vanlig penna. Enkelt och smart. Oh yes!


Duktiga Sofia har sedan ett par nummer tillbaka fått en egen DIY-sida i Family Living. Nu senast bjuder hon på en paketkalender som utan tvekan uppfyller kriterierna enkelt (husen finns färdiga att köpa och sen är det bara att dekorera så mycket eller lite man vill), smart (ingen inslagning eller tejpning, alltså ingen panik att ha allt klart till 1 december. Bara lyft taket lägg i presenterna allt eftersom under månadens gång) och snygg (ja men ni ser ju själva... de där husen skulle mer än gärna få stå framme i barnrummet hela året).

Over and out.
Trevlig helg på er!

6 kommentarer:

 1. De där chokladskedarna... wow, måste testa! Jul, nja, det kan få vänta ett tag till tycker jag :)
  Och apropå kommentarerna blir det nog som förut fast kanske något fler. Inget tvång men lite konversation. Tvång i kombo med blogg låter urtrist...
  Ha en fin helg Petra!
  Kram Cecilia

  SvaraRadera
 2. En massa underbar inspiration!!

  SvaraRadera
 3. Så mycket härlig inspiration du bjuder på. Härligt! :)

  Tack snälla du för din fina födelsedagshälsning hos mig. Vad glad jag blev och dessutom hittade jag ju hit här till din fina vrå av bloggvärlden. Och är kommer jag definitivt stanna. :)

  Njut av din helg Petra!

  Kram Lotta

  SvaraRadera
 4. Ojojoj, här var det mycket snyggt! En sådan där metallstång har jag skruvat fast på hallväggen, och med S-krokar blir det en snygg klädhängare :-)

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig inspiration och massor av fina diy-tips som jag genast sparar! :) Metallstången som målats med kopparspray - yes den gillade jag. Ha en fin helg! Kram

  SvaraRadera
 6. Snygga bilder och saker! Synd bara att den där kopparsprayen ska vara så svår att få tag på!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra