onsdag 27 november 2013

Favoriter från förr

Lika plötsligt som jag efter ett drygt års ledighet började jobba igen och mina oceaner av tillgänglig pysseltid decimerades till några hårt utsatta minutrar här och där, lika plötsligt så gick vi återigen in i våra fem tunga månader av mörker. Alltså: de få sakerna som faktiskt hinns med att göras hinns ändå inte med att fotograferas.

Men... det är ingen överdrift att säga att det ligger en hel del skapande i arkivet så jag har samlat ihop några av mina egna favoriter från förr. Håll tillgodo.


Spraymålad loppisbricka pimpad med svart dekorplast.


Svart tyll-copycat på dyr designlampa.


Handsydd mobil med luftballonger i filt.


Lyckad premiär med sticksågen blev till lekstad.


Gåvagn för en tjuga blev betydligt mycket finare med hjälp av lite färg och tapet.


Mitt favorit-pimpningsobjekt - Ikeapallen.


Clowntårta till Viggos clownkalas som hölls för att fira 4-årsdagen.


Till samma kalas sydde jag även en helt ny clownutstyrsel.


Superenkla bordstabletter av vanlig lakansväv, dekorerade med tryckta matordspråk.


Fingerdockor av filt.


Höstig dukning till min och kompisarnas egen Halv åtta hos mig-tävling.


Teamwork när det är som bäst - Viggo målade motivet och jag sydde. Födelsedagspresent till mor/mormor.


Virkad filt till nyfödda Esmeralda.


Och så blöjtårtan...! Alltid lika roliga att göra och alltid lika uppskattade av mottagaren.

14 kommentarer:

 1. Gillar dina tryckta matordspråk. Så fina.
  Det där med gå-vagnen är fortfarande ett dåligt samvete. Skulle inte jag göra min fin?? Vad hände? Den är fortfarande rosa och kommer förmodligen aldrig att pimpas..

  SvaraRadera
 2. Petra ~ grymt imponerad över din kreativitet!!!!!!!!!!!!!!!!
  Kan inte säga det nog många gånger.
  KRAM. u

  SvaraRadera
 3. Jösses så mycket du gjort och så mycket inspiration! Clowndräkten är ju helt underbar och de små fingerdockorna och mobilen ... fint!!!

  SvaraRadera
 4. Jo, du har ju hunnit med en hel del! Själv får jag lite panik över allt jag INTE har hunnit med under mammaledigheten... Jag ska ju bara vara ledig tre månader till, sen tar sambon över (till sommaren, då tar vi gemensam låååång ledighet!). Så mycket pyssel, så lite tid! :)

  SvaraRadera
 5. Vad härligt att få en hel samling idéer och fantastiska projekt presenterade sådär i ett svep. Bordstabletterna hade jag inte sett tidigare - urfina! Kramen.

  SvaraRadera
 6. Som jag skrivit tidigare, du är min pysselidol Petra!

  Kram

  SvaraRadera
 7. Det är inte klokt så mycket fint du gjort!! Men jag säger som Jo ovan. Jag hinner typ ingenting och ännu mindre lär det bli när jag tar emot elever igen den 7 januari och dotterns pappa tar över här hemma!! Men att läsa din blogg, det kommer jag hinna med😜/Louise

  SvaraRadera
 8. idag sprang jag hem med ungarna för att hinna fota lite innan det blev mörkt, och det var då jag hade glömt nyckeln och mannen inte var hemma... svårt att vara fotograf nu!
  men underbara, fina saker som du har på lager, älskar den där brickan!

  SvaraRadera
 9. Det känns ofta som knappt hinner med något men skulle man skriva ner allt blir det massor. Massa massa fint visar du och jag har nu sågat och målat husen vita sen slutpiff. Hur sitter dina fast i väggen? Eller står de löst?

  SvaraRadera
 10. Så mye fint du har laget i løpet av hjemmetiden din. Det blir nok tid til å lage noe fint selv om du jobber - i alle fall etter en stund :) Lykke til :)

  SvaraRadera
 11. Älskar allt, så otroligt inspirerande. Och de där bordstabletterna var bara så fina. Har du testat att tvätta dem? Jag tänkte hur färgen håller och så. Är väldigt sugen på att låta idén få fäste även hemma hos oss.

  SvaraRadera
 12. Vill bara skriva att jag gillar din blogg. När jag behöver pyssel-inspiration brukar jag bläddra runt på din blogg. Jag tror att vi bor i typ samma område dessutom!

  SvaraRadera
 13. Jag bloggar på mariteriksson.blogspot.com

  SvaraRadera
 14. Vilken massa fina saker du gjort! Kommer tillbaka när det är mörkt för att ta en närmare titt. Måste passa på att utnyttja dagens ljus till lite mer foto :)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra