onsdag 5 februari 2014

Mönster, mönster, mönster

Samma rubrik som en gång tidigare, men med nytt innehåll.
 
 
Tänk om man besatt ett stylingskåp i klass med detta att välja och vraka ur till dukning och fotografering. I så fall hade jag snabbt sett till att bland annat fylla det med mönstrade favoriter från Iittala (och en massa annat, såklart).

 
Husnummer7 bjuder varje dag på ny mönster- och färgprakt i mitt Instagramflöde.

 
Eva Schildts vas för Klong blev årets inredningsdetalj på Elle Decoration Swedish Design Awards i måndags. Älskar. Den bjuder verkligen in till att vara sin egen florist och skapa de mest ljuvliga blomsterängar och med den vackert mönstrade mässingsinsatsen får den gärna såt kvar tom på bordet när blommorna vissnat.
 
 
Om två dagar släpps kollektionen BRÅKIG på hos Ikea. En kollektion så väl omtalad, bloggad och instgrammad redan innan den hamnat på varuhuset hyllor att vi alla nog kan den nästan utantill vid det här laget. Harlequinrutor har länge varit en favorit hos mig men nu börjar dom kännas en aning uttjatade. Jag gillar dock den svart-vita koppen. Väldigt mycket. 99 kr känns dock dyrt för en Ikea-kopp. Hur limiterad och vida ombloggad kollektionen än är.

 
Jag syr mycket, men aldrig till mig själv. Man kanske ska jag äntligen ta steget. En härligt mönstrad bikerjacka i starka sommarfärger känns inte alls dumt. Känns till och med helt rätt. I alla fall i sommar till lagom brunbrända kinder.
 
 
Inga mönster som faller dig i smaken på varken tyg, inslagspapper eller tapeter? Inga problem. Hos Spoonflower laddar du upp ditt eget mönster och gör just tyg, tapet och inslagspapper av det. Hur kul som helst ju.
 
 
Förra gången jag pratade mönster fick Lisa Bengtsson stå för slutorden. Så även idag, för jag känner plötsligt att vad min soffa verkligen saknar är en grå kudde med svarta tigrar och guldtassles.


11 kommentarer:

 1. jösses, så mycket fina saker... och just det där styling-skåpet suktade jag lite efter härmodagen. Ja tack!

  SvaraRadera
 2. ÅÅÅÅÅ vilka fina saker- blir alldeles inspirerad!!!

  SvaraRadera
 3. Underbara saker! Ska till ikea på fredag, jippie!!!

  SvaraRadera
 4. Åh vad massa härliga färger!

  SvaraRadera
 5. Vasen med mässingsinsats flög direkt upp på första plats på önskelistan. Sååå fin! Undrar om den går att få tag på här i staterna...

  SvaraRadera
 6. Vilket inlägg! Tokfint!

  SvaraRadera
 7. Så mycket fint det finns!

  SvaraRadera
 8. Vilka glada bilder med så mycket fina mönster och färger, kram Karin

  SvaraRadera
 9. Älskar precis alla bilder här! Mönster och olika färger är det allra bästa! Tycker det är väldigt trist med BARA vitt ;)

  SvaraRadera
 10. Är de där kopparna IKEA?! Alltså, jag behöver inga koppar, men de där kopparna, de behöver jag!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra