måndag 31 mars 2014

Mina tio - mars

Sista dagen i mars och en sammanfattning med hjälp av mina tio är på sin plats.
 
 
Vädret spelade oss ett rejält spratt (Såklart. Vad hade jag väntat mig egentligen?! Det är ju mars). Precis när det blev vår och vi skulle börja fixa balkongen blev det vinter igen. Paus i fixandet, med andra ord. Men icke någon paus i funderande och inspirationssökandet. Efter ett besök hos Inredningshjälpen blev jag sugen på at fixa en stor härlig barnhörna på balkongen.
 
 
Mässingssamlingen har diskats av och fått lämna rum på fönsterbrädan till fördel för tomater, chili och solrosor som ska drivas upp till storslagna balkongodlingar.
 
 
Marsblomman? De franska tulpanerna, utan tvekan. Jag älskar dom. Och dom verkar älska mig. Jag har slagit rekord i att lyckas hålla blommor vid liv flera gånger den här månaden.

 
Av en slump ramlade jag över 100 Happy Days och bestämde mig ganska snabbt för att hoppa på. Både för att jag sällan kan motstå en utmaning och för att det känns som ett svinbra sätt att se det stora i det lilla. Att lära sig att uppskatta dom små sakerna och vardagsglädjen.
 
 
Jag vet inte hur många gånger jag gick in här och nästan tappade andan för att det var så fasligt vackert.
 
 
Den lugnaste, härligaste högtiden av dom alla närmar sig, vi är i full gång att boka lunch- och middagsdejter med alla vi vill hinna med att träffa och efter en lördagstur till Zetas tror jag att jag satsar på ordentligt fluff i påskriset, i år.
 
 
Gissar att det inte kommer som en överraskning för någon att vi klämt alldeles för många avsnitt av en ny serie. Det som rullat på tv:n under mars är rättegångstermer, snygga NY-vyer, rappa repliker och dyra kostymer. Suits.
 
 
Kate lockade mig att gå till Lindex, dock var "hennes" kläder endast ett minne blott när jag kom dit. Men jag köpte en jacka. Som jag sen kom på att jag inte alls behövde, så jag lämnade tillbaka den. Men sen fick jag ett sms med 30% rabatt på valfritt plagg så jag tror nog jag måste gå tillbaka och köpa den igen.
 
Vadå, velig? Jag? Nej, inte alls...
 
 
Ljuset!
Att plötsligt kunna kliva ut från jobbet efter kl 17 och det är fortfarande ljust ute. Ljuvligt.
 
 
Och så åt vi våfflor. Efter ett besök hos bästa Mary bestämde jag mig för att gå all in. Våffelbuffé. En med lax, avocado, creme fraich och rom. En annan med gräddfil, rödlök och svart rom. Och en tredje med chevré och honung. Vinnaren? Chevré och honung!

söndag 30 mars 2014

En muta till första dejten

 
 
Dejt med en två veckor gammal bebis står på dagens schema. Jag tänker mig att jag öppnar upp dejten med att skamlöst muta mini med presenter för att sedan gosa hejdlöst med henne fler timmar.
En molngirlang i filt borde väl vara värt ett par timmar gos, eller vad säger ni?
 

tisdag 25 mars 2014

När husrenoveringen stjäler tiden

 
Vänligt men bestämt påpekade min vän att det var fasligt länge sedan jag bloggade. Och något halvhjärtat inlägg med bilder plockade från Pinterest räknades visst inte. Det var tydligen något nytt pyssel som det tvunget skulle bloggas om.
 
Jag tror minsann att hon för ett ögonblick glömde bort att jag faktiskt köpte hus förra veckan. För två futtiga hundralappar fyndade jag ett hus på Blocket. Ett fint sådan med två sovrum, vardagsrum, kök och matrum.
 
Hur ska man hinna blogga när man har fullt upp med att renovera hus? Tapetsera, måla om, lägga golv och sätta upp en ny innervägg. För att inte tala om vilken tid det tar att möblera hela huset, fixa gardiner och sy kuddar.
 
Nej, bloggen får allt bra vänta ett tag, tills huset är färdigt.
 
 

fredag 21 mars 2014

#gameoverwinter

 
På Instagram har vi väckt liv i Annas kampanj från förra året. #gameoverwinter.
Ja, jag vet att det bara är mars än så länge, men nu får det vara nog. Med enade krafter och med ett axplock av alla magiska blommor jag samlat på mig på Pinterest, kan vi nog få vintern att förstå att den inte är önskvärd här längre.
 
Hej då vinter. Hej vår!
Och hej fredag. Trevlig helg!
 

måndag 17 mars 2014

När Flora loppis-fyndar

 
Som yngst i en syskonskara på fyra så kan man inte räkna med att få så mycket nya leksaker. Huset är liksom redan fyllt av dom när man ansluter till familjen. Den verkligheten har Flora utan knussel accepterat hittills. Tills hon nosade upp en gammal dockvagn när vi var på loppis sist. Som en igel sög hon sig fast vid vagnen och vägrade släppa den en sekund.

 
Stolt över dotterns eminenta näsa för loppisfynd och känsla för saker med potential, langade mamman upp plånboken och gjorde henne till viljes.
Efter en ordentlig tvätt, lite sandpapprande och några lager vit och grå färg var vagnen färdig. Som ny. Typ... :)
 

lördag 15 mars 2014

Och så var det, det där med festandet också...

 
Hur går det för henne med festandet, egentligen? Hon som så vitt och brett basunerade ut att 2014 är festens år. Ja, det kanske ni undrar. Med rätta. Och jag måste erkänna att, efter en enormt stark start i januari så gick det lite si och så under februari och början av mars. Men efter pannkakstårta med jordgubbar, glass och grädde till mellanmål idag så känner jag att vi är back och track med vardagsfestandet.

tisdag 11 mars 2014

Månadens fyra - K

 
Då var det dags igen. Månadens fyra. R, G och D är avverkade och i mars har Anna och Ulrika givit oss K att jobba med.
 
Månadens Kök | Månadens Kärlek | Månadens Kändis | Månadens Käk

 
Kök - Mitt eget kök är inte mycket att skryta med (förutom det faktum att det kommer ihop med en kock som oftast servar mig med mat). Men jag samlar på mig köksdrömmar på Pinterest och när jag tittar på dom syns några tydliga trender på vad som vinner min beundran. Helkaklat, öppna hyllor istället för överskåp, stänger att hänga kastruller och redskap på och ett fönster framför arbetsbänken. Jag är fullständigt övertygad om att diskningen skulle bli roligare om jag kan göra den samtidigt som jag tittar ut. Och en kökssoffa. Någon gång i mitt liv ska jag ha en lägenhet, ett hus eller ett sommarställe där det passar med en kökssoffa. Så det så!

 
Kärlek - Varje vår väcks min kärlek till Stockholm till liv igen. När staden badar i sol, dess invånare vaknar ur sina vinterdvalor och träden börjar grönska igen så slås jag alltid av att jag bor i en av världens vackraste städer. Älskade, älskade Stockholm.
 
 
Kändis - Jag har aldrig sett Lupita Nyong´O i något annat än fantastiska klänningar på röda mattan. Det är färgglatt och vackert varje gång. Årets Oscars-gala var inget undantag. Jag fullkomligt älskar klänningen. Och den här bilden... kan vara den härligaste röda mattan-bilden vi någonsin skådat.
 
 
Käk - Vad sägs om en god och lyxig fredagsrätt som praktiskt taget lagar sig själv och knappt ger någon disk? Jo, det är sant, det går. Den kräver inte mer än högst en kvarts arbete, sen lagar den klart sig själv. Fiskknyten.
 
Lax, torsk (eller annan fisk efter tillgång och smak), potatis, morot, fänkål, sparris, sockerärtor, gul lök, vitlök, smör, vitt vin, salt och peppar. Dela allt i ungefär lika stora bitar, rör ihop, lägg i folieknyten som tillsluts ordentligt. Så, högst en kvart har gått och ditt arbete är klart. Släng in i ugnen på 200 grader (eller på grillen) i ungefär 10 minuter. Ät och njut!

måndag 10 mars 2014

Gröna, våriga måndagstankar

 
Våren är här! I helgen kom den med besked.
Egentligen gillar jag sommaren ännu mer än våren. Men det är med mycket större insats som man längtar efter sommaren. Sommaren kan man ju mycket väl bli snuvad på, om vädergudarna inte är på rätt humör. Våren däremot, den kommer alltid. Snön försvinner alltid, det blir alltid varmare, det blir alltid grönt på träden igen och blommorna kommer alltid upp ur rabatterna. Våren är riskfri att se fram emot och längta efter. Våren gör en aldrig besviken.
 
 
Årets balkongodlingar är i full gång. I alla fall i tankarna. Det var ju på tok för fint väder i helgen så ingen tid fanns för att köpa frön och jord. Men snart så. Tomaterna är självklara. Så även gurkorna efter förra årets succé. Men sen då? Tipsa mottages med största tacksamhet. Vad funkar i kruka på balkongen?
 
 
Glöm tavelväggen. Jag vill ha en blomstervägg a´ la & other stories!
Oroar mig dock lite för underhållet av den. Riskerar att bli en tidskrävande uppgift.

 
Igår bar jag ner dunjackan i källaren och med den försvann alla stora fickor att förvara nycklar, plånbok, läppglans, mobil, headset och allt vad det är, i. Behovet av handväskor ökade således drastiskt. Grönt och guld från Urban Expressions. Ja, tack.

 
Jag önskar mig en aldrig sinande örtträdgård på köksbänken. Helst presenterad i fina krukorna från Le Creuset.
 
 
Jag är väldigt bra på halsband och om möjligt ännu bättre på armband. I öronen däremot... där sitter samma diskreta guldploppar dag ut och dag in. Jag borde bli bättre på örhängen och vilket tillfälle är mer passande än nu, när dessa skönheter kan klickas hem till nästan halva priset.

 
Det är inte lika kul och gott att äta sallad på vintern. Så är det bara. Men i takt med att graderna stiger på termometern ökar också salladsinspirationen. Den med grillad persika och halloumi är en evig favorit som jag längtar efter att få sätta tänderna i igen.

 
Till sist. Linas vårplantering var det första mitt öga skådade imorse när jag öppnade instagram. Lyckopiller utan motstycke!

söndag 9 mars 2014

En gång vart fjärde år skriver jag ett riktigt viktigt inlägg. Det här är ett sådant.

 
99 % av mina inlägg handlar om egentligen ganska oviktiga saker som pyssel, inredning, matlagning, shopping, bakning och sånt. Men ungefär en gång vart fjärde år så skriver jag ett riktigt viktigt inlägg. Det här är ett sådant.
 

De senaste sju månaderna har jag farit fram och tillbaka till Huddinge sjukhus sex gånger. Undersökningar, samtal och två operationer. Den senaste operationen gjorde jag för en vecka sedan och jag hoppas innerligt att det blir den sista.
Jag hade inte känt att något, inte haft några som helst symptom. Så hade jag inte gjort cellprovet hade man aldrig upptäckt något. Inte i tid i alla fall.
 
Jag vet som sagt inte exakt hur det här kommer sluta ännu. Men vad jag däremot vet, är att om jag inte hade gjort mitt cellprov när jag fick en kallelse så hade detta förmodligen slutat mycket värre. Så strunta inte i era cellprov när kallelserna kommer.