torsdag 31 juli 2014

Dagens salladstips

 
Sommarens mest frekvent förekommande sallad hos oss är mojorojo-salladen.
 
1 kruka koriander
3 vitlöksklyftor
1/2 röd lök
1/2 röd paprika
2 msk tomatpuré
1/2 pressad citron
2 msk rödvinsvinäger
1/2 dl olivolja
chilifrukt (valfri mängd beroende på hur mycket sting man vill ha)
salt och peppar
 
Bara kasta ner alla ingredienserna i matberedaren och mixa till en sås och häll såsen över en sallad med allt gott ni vill ha i. 
 
 
Här har vi hällt såsen över en sallad med potatis, spenat, sockerärtor, haloumi och lök. En annan gång hällde vi såsen över rostad potatis och en tredje gång över en grönsallad med massa persika i.
 
Smaklig måltid!
 

söndag 27 juli 2014

Redo för kärleksbreven

 
Före: ett tomt Oboy-paket.
 
Behandling: vit sprayfärg på locket, turkos dekorplast runt om och utklippta bokstäver i vitt, påklistrade.
 
Efter: en brevlåda!
 

lördag 26 juli 2014

När man inte alls är redo

 
I vanliga fall brukar det vara rätt skönt att åka hem efter en vecka eller två borta. Men idag, när vi skulle lämna Öland, kände jag mig inte alls redo. Vi var till och med över hos dom vi hade hyrt det fantastiska(!!) huset av för att kolla om vi kunde stanna några nätter extra. Men det var redan bokat.
 
Vi fick alltså snällt packa ihop oss och åka hem till Stockholm. Och nu sitter några andra och dricker vin och tittar på solnedgången i vårt underbara växthus och imorgon bitti kommer några andra äta frukost på vår tomt och njuta av våra stockrosor. Några andra kommer testa sig fram bland stränderna längs östra landsvägen och några andra kommer förväntansfullt parkera bilen i vägkanten bredvid en loppisskylt och hoppas på storfynd. Det är några andra som kommer grilla och frossa i färska rödbetor och det är några andra som kommer strosa längs Storgatan i Borgholm och säga till barnen att "va fasen, det är ju semester, ta den största glassen som finns!". Orättvist.

torsdag 17 juli 2014

Semesterliv

 
 
Nu lämnar vi Lilla Askerön och Västkusten och drar vidare österut.
Nästa semestermål: Öland. Älskade Öland.

söndag 13 juli 2014

Dagen jag dog och hamnade i loppishimlen

 
Som van och entusiastisk loppisshoppare så trodde jag ändå att jag hade sett det mesta. Men icke. När vi klev in på Antikladan i Lilla Edet idag så var det svartnade det lite framför ögonen och marken svajade till under mig. Vilket ställe!  
 
 
By far och utan tvekan den mest fantastiska loppis jag satt min fot på.
Möbler, porslin, leksaker, vaser, lampor, glas, älghuvuden och renhorn, tavlor, speglar, verktyg, bestick, böcker, gamla fönster, kastruller... You name it! Och allt sorterat i efter årtal, ursprung och färg. 
 
 
Det borde vara förbjudet att lämna Västkusten utan ett besök i Antikladan. Och det är omöjligt att lämna Antikladan utan en påse i handen och några fynd under armen.

onsdag 9 juli 2014

It´s a disco baby!

 
De kommande sex månaderna väntas elva nya bebisar bland mina kompisar (nej, tv:n har inte nåt min bekantskapskrets än... ;)). Läge att slå sig ner vid pysselbordet och fylla på med bebispresenter, med andra ord.

 
Först ut: en blänkande mobil med stjärnor, moln och måne.
Lite silvrig discokänsla till barnrummet.