torsdag 30 oktober 2014

Dagens snyggaste

 
Jag älskar den här enorma Kom ihåg-rullen från George & Willy. Så schysst att ha på väggen och skriva kom ihåg, klokheter, meddelande och annat kul på men också att tejpa upp andra bilder eller foton på. Priset på 1500 kr plus frakt ligger dock på gränsen för min ekonomiska smärtgräns för snygga, men ganska onödiga inredningsdetaljer så jag klurar för tillfället på hur jag kan göra en egen, betydligt billigare variant. Borde inte vara så svårt...

tisdag 28 oktober 2014

Coming up: Halloween

 
Halloween och Viggos klassfest närmar. Vi pysslar spöken av träkulor och gamla lakan, girlanger och matlappar av papper, blodiga dukar med rödfärg och jättespindlar av ballonger och silkespapper.

lördag 25 oktober 2014

På grön-gråskalan. Och en gnutta silver

 
Halloween i antågande. Egentligen inte en högtid jag brukar bry mig så mycket om men i år lär det bli annorlunda. Jag och de andra klassföräldrarna planerar ungarnas klassfest med Halloweentema för fullt just nu. Tror dock inte att 6-åringarna kommer falla för den här grymt fina pumpadukningen. Nej, det krävs nog betydligt mycket mer blod, spöken och spindlar för att få dom på fall.
 
 
Finaste hemmet den här veckan är helt klart Emma von Brömmsens som finns att beskåda hos Sköna Hem. Jag har bläddrat igenom bilderna och dreglat både en och två gånger.  
 
 
Och sen har vi julen. Exakt två månader kvar igår och det ena företaget efter det andra släpper sina julkollektioner. Bäst hittills gillar jag faktiskt H&M Home. Kanske får bli en grön-grå jul i år.
 
Grön-grått bling. Klick, klick. På väg hem till mig i detta nu.
 
 
Och årets julklappar då... hur flott är inte detta?! Ett enkelt silverband fixar biffen.
 
 
Det här badrummet...! Känns ju inte helt praktiskt med trägolv, vanligt tyg som duschdraperi och tavlor i duschen. Men ögongodis. Jo, jo!

onsdag 22 oktober 2014

Aldrig mer skola jag skala och rensa äpplen

 
Ibland får man ett sånt där lite extra exceptionellt bra tips som gör en så glad. Och som man bara måste dela med sig av på en gång. Till alla. Att göra äppelmos i köttkvarn är just precis ett sånt. Bara dela äpplena i klyftor och koka med skal, kärnhus och allt. När äpplena mjuknat är det bara att köra dom genom köttkvarnen och... Voila! Ett perfekt, slätt äppelmos. Aldrig mer att vi behöver spendera en timme vid slasken och skala och rensa äpplen.

 
Det bästa av allt... kolla färgen! Ljuvligt rosa från det röda i skalen.

söndag 19 oktober 2014

Sladdgömman

 
I väntan på att någon uppfinner det helt trådlösa ljudsystemet och den osynliga baslådan (seriöst...! Något sorts Nobelpris borde utlysas för detta, alla dessa meter efter meter av sladdar som huserar i vårt hem... man kan ju vilja hoppa från Västerbron för mindre) så fixade jag till en egen sladdgömma.

 
En loppisshoppad väska som jag målade helt grå, och så två hål på baksidan. Ett där alla sladdar gick in och ett där dom går ut. Inuti väskan döljer sig ett sladdtrassel som jag inte ens önskar min värsta fiende, men från utsidan ser det snyggt städat ut. Plätt-lätt.
 
 

fredag 17 oktober 2014

Med lungorna utanpå kroppen och ett rivjärn i halsen

 
Med lungorna upphostade och hängandes typ utanpå kroppen, ett rivjärn i halsen och 3 kg tunga sandsäckar på ögonlocken så blev dagens jobb förlagt till sängen. Med te, nässpray och Alvedon på högst en armlängds avstånd och med datorn i knät betar jag mig igenom fredagens To do´s innan jag tar helg.
 
 
Men jag känner mig ändå vid gott mod. Min bloggblomma (ja, jag föll för trenden, jag med) blommar och bjuder på en magnifik utsikt, imorgon kommer min man hem igen efter en vecka borta och på söndag har jag nått målet för mitt två veckor långa totala sockerförbud (tänker kasta mig direkt ner i fördärvet igen och fira med en äppelkaka). Och så är det ju fredag. Trevlig helg, vänner!!

måndag 13 oktober 2014

Den hijackade hyllan och papperskrukan

 
Så kom jag plötsligt på var det fanns ytterligare en hylla att piffa lite på hemma. I 13-åringens rum fanns det ju minsann en stackars bortglömd hylla som mest samlat damm och tjänat som avlastningsplats för gamla godispapper och halvtomma sminkförpackningar den senaste tiden.
Jag skyndade mig att hijacka hyllan innan hon kom hem från skolan och piffade för glatta livet. Köksskåpen gapade dock tomma på passande kruka till blomman så ett vitt ritpapper fick lösa det problemet. En mindre vattentålig kruka klar på två röda.
 
 
Och apropå snabbt hemmapiff och fix, kolla här vad det finns chans att vinna.
Skynda och tävla! På Instagram eller Facebook. 

torsdag 9 oktober 2014

Need, read, want, wear

När inspirationen tryter men blogglusten finns är färdiga koncept och utmaningar den bästa medicinen. Jag dammar av det roliga konceptet Need, read, want, wear.
 
 
Need - September må ha varit fantastisk och solig men nu är det oktober och de senaste dagarnas hällregnande har fått mig att inse att jag verkligen behöver en ordentlig men snygg regnkappa.
 
Read - Ambitionen att hinna läsa egna böcker har jag lagt på hyllan för tillfället. Däremot blev jag väldigt glad när jag hittade boken Kartor. En annan kartbok har varit stående God natt-bok i snart ett år. Både jag och 6-åringen (och mormor och morfar och alla andra som tvingats läsa den om och om igen) är överens om att den är fantastisk på alla sätt, men vi behöver omväxling nu.
 
Want - Har tröttnat totalt på alla våra vita intetsägande krukor. Nu är det nära att jag på riktigt kommer ignorera den ekonomiska delen av mig och går loss på min absoluta favorit från Svenskt Tenn i alla färger och storlekar och fyller fönsterbrädan.
 
Wear - Fina, fina halsband från Lite Kalabalik. Lägger dom mer än gärna till smyckessamlingen och bär dom runt halsen.

tisdag 7 oktober 2014

Att motarbeta mörkret

 
Det börjar bli mörkt på allvar och bästa sättet att ta sig igenom de kommande månaderna och komma ut på andra sidan med förståndet i behåll är såklart att motarbeta mörkret så gott det bara går. Med levande ljus. Massa levande ljus.
 
Jag gjuter ljus i varenda gammal burk och skål jag har. Så här i början av mörkereländet (ja, jag vet... det är lite mysigt med mörkret också, men nu i början när det plötsligt kommer över oss känns det mest eländigt, tycker jag) köper jag stearinmassa på Panduro men snart är de sparade ljusstumparna så pass många att vi smälter ner dom istället och gör nya ljus av dom.


söndag 5 oktober 2014

Äntligen en Flora i bokhyllan

 
 
Jag har en listan med saker som jag ständigt söker efter när jag går på loppis. I helgen kunde jag äntligen stryka en Flora i färg, från den listan. Där stod den plötsligt, i bokhyllan under kategorin Djur- och växtliv. I perfekt skick dessutom. Jag har så mycket fint pyssel i huvudet som jag äntligen kan göra nu - vimplar, girlanger, kort och etiketter. Om jag hade haft hjärta att klippa i de fantastiska sidorna, vill säga. Paradoxalt... oh, ja.
Till slut rök i alla fall sidan med nyponrosorna och blev en etikett på svägerskans 43-årspresent.

onsdag 1 oktober 2014

Pinterest lately

 
Om jag hade haft det här köket och köksbordet hade jag förmodligen inte rest mig ur fläcken på hela dagarna. Här skulle jag vilja sitta i timmar...
 
 
Ja, förutsatt att jag inte hade haft det här sovrummet med det här ljuvliga fönstret. Då hade jag förmodligen legat till sängs för jämnan.
 
 
Och det här är ju bara fint, helt enkelt. Superfint!

 
Med största säkerhet inte så jag hade inrett mitt barnrum, men ändå härligt och galet. Och uppfriskande med något som inte ser ut som allt annat.

 
Att sitta här med en kaffe och en bulle... Magiskt!

 
Kavajen, kappan, kimono... nej, vad är det för sorts plagg människan har på sig egentligen? Svinsnygg är den hur som helst. Grande Vill ha!

 
Kanske att man ska kila ner i källaren och hämta upp alla gamla terracotta-krukor igen...

 
Jag försöker. Allt vad jag kan, nästan varje dag.
 
Alla länkar och bildkällor (och massa, massa, massa mer inspiration och ögongodis) hittar ni såklart på Pinterest.