torsdag 8 januari 2015

Fyra måsten 2015

Ulrika ställde en fråga och här har ni mitt svar:
 
 
Jag själv är kanske den mest frusna människa jag någonsin träffat. Dessutom råkar jag arbeta på norra Europas kallaste kontor. Den här mjuka julklappen kommer uppfylla 20-kronorsregeln om och om och om igen. Perfekt att svepa om sig när man fryser (alltså ståndigt och jämt när det gäller mig).
Ni har väl koll på 20-kronorsregeln, förresten!? Att för varje gång man använder en sak så är det värt 20 kronor och om man då kommer använda det tillräckligt många gånger för att komma upp i inköpspriset så får man köpa det. Utan diskussion. Jo jag lovar, det är så. Allt som beräknas uppfylla 20-kronorsrgeln får man köpa. Utan diskussion. Alltid.
 
 
Jag måste börja läsa böcker igen. Två böcker på hela 2014 känns inte ens i närheten av ok. Högen av olästa böcker i bokhyllan växer lavinartat och den mentala minneslistan över kommande läsprojekt växer ännu snabbare. Hej 2015, dags att börja läsa igen.
 
 
Jag har i ärlighetens namn aldrig varit den som funderat jättemycket över vad jag stoppar i munnen men mer och mer den senaste tiden så kommer det över mig. Forskarna sätter gränsen vid 500 gram kött i veckan och jag konstaterar snabbt att vi passerar den gränsen redan omkring torsdag kväll eller i bästa fall fredag morgon. Skärpning! 2015 måste innehålla mer grönsaker och mindre kött.  

 
Det är inte så att 2014 har varit ett dåligt år. Det har varit helt ok faktiskt. Flera roliga resor, trevliga middagar, roliga fester, mysiga utflykter och skönt häng med vänner och familj. Men det är inget år jag direkt kommer tänka tillbaka på 2024. Det har ju liksom inte hänt någonting. Allt bara rullar på. Nej, jag måste erkänna att jag känner mig smått desperat efter någon sorts förändring nu. Jag tar nästan vad som helst - flytta till landet, odla grönsaker och bli självförsörjande, ett år utomlands, nytt jobb, kanske en ny bebis, segla runt jorden med hela familjen, totalrenovering hemma. Jag är öppen för vad som kommer, men det verkar som att jag nog också måste dra i lite trådar och pusha lite själv också för att det ska hända något. Det återstår att se vad det blir...
 
Jag bollar Ulrikas fråga vidare - vilka är era fyra måsten 2015?
 
Och appropå måsten och nyårslöften... älskar dom här.
 


3 kommentarer:

 1. Vilka bra måsten... och det där med 20-kroner-regeln var ju lite jobbig. Inser att det troligtvis finns rätt mycket här hemma som inte kommer upp i rätt summa. Nåja, jag visste ju inte om denna sanning tidigare, så jag kan ju starta nu, väl?! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men alltså det finns ju inget i regeln som säger att man inte får köpa saker som inte uppfyller 20-kronorsregeln, det får man ju såklart. Den syftar ju mer till att om det uppfyller regeln så får man absolut köpa dom. Då finns det ingen anledning att låta bli, liksom. ;)

   Radera
 2. Vilket härligt inlägg, Petra. Och 20-kronorsregeln. Att jag inte hört talas om den tidigare. Tack tack ;-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra