torsdag 1 januari 2015

Tjugohundrafjorton i backspegeln

Tjugohundrafjorton är ett minne blott och en sammanfattning kan väl vara på sin plats.
 
 
I mars blev det semester från både jobb och familj. Några dagars skidor i Österrike med pappa och lillebror. Första ordentliga skiddagarna med upp och ner i pisterna från liftarnas öppning, fram till stängning, sedan jag fått barn. Årets fy tusan vad jag saknat detta.
 
 
Efter så mycket snack och planerande köpte vi till slut hem betong och testade.
Årets äntligen gjorde vi det #1.
 
 
En loppisspegel i fururam får stå för årets snabbaste makeover. Av med furut, på med krok och sidenband, upp på väggen.
 
 
I maj åkte vi till London med några kompisar och första stoppet i den brittiska staden var Borough market. Ljuvliga ställe. Utan tvekan årets här skulle jag kunna strosa runt i en vecka och bara titta på allt härligt.
 
 
Instagram levererar. Där hittade jag receptet på årets godaste snacks - jordgubbschipsen.
 
 
Ganska precis två år efter vi loppisshoppade i New York så fixade vi äntligen tavlorna vi skulle göra av jutesäckarna. Årets äntligen gjorde vi det #2.
 
 
Huset med det fantastiska orangeriet vi hyrde en vecka på Öland var definitivt årets stora kärlek. Vi ville aldrig åka därifrån.
 
 
En gammal loppisväska målades grå och blev till årets gömställe. Där inne, väl dolt, gömmer sig meter efter meter av sladd till ljudsystem, tv och allt vad det är.
 
 
På Västkusten fick vi till årets besök i loppishimlen. Jag har fortfarande svårt att ta till mig hur otroligt stor den loppisen var.  
 
 
Sent på kvällen, precis innan solen gick ner när det fortfarande var över 25 grader varmt tog vi årets mysigaste kvällsdopp på Dalarö.

 
Halloweenfest för Viggos klass och Farmors tänder blev årets mest uppskattade av kidsen.

 
Årets långsammaste projekt. Undrar om jag någonsin kommer lyckas virka klart den filten...?

 
Årets mest gillade bild på Instagram.

 
Viggo valde djungeltema på 6-årskalaset. Årets muffins - tigrar.

 
Paret Björktrast bestämde sig för att vår balkongblomma var ett utmärkt ställe att bygga bo på och få sex ungar. Årets oväntade besök.

 
Flora upptäckte Svampbob Fyrkant och det har avverkats säkert trehundra timmar av den på tv under året. Trots att den gula tvättsvampen var årets plåga så kunde jag inte motstå att göra en egen till Flora när jag såg den perfekta tvättsvampen i affären.

 
Raketerna av pet-flaskor är årets tack Pinterest för all inspiration och alla roliga idéer.

 
I September åkte vi till Spanien en vecka och hyrde hus i Mijas - årets snyggaste by.
 
 
I Mijas hittade vi också en helt osannolik keramikaffär. Beslutsångest utan dess like och till slut åkte jag tillbaka till Sverige med bara ett ynka fat. Årets varför i helskotta köpte jag inte fler?!
 
 
Jag vet inte riktigt hur och när det hände, men utan förvarning så låg den på var mans pysselbord och hängde den på var mans vägg. Drömfångaren måste ju bli årets grej vi plötsligt ser överallt.
 
 
Till sist: kakan som tar hem både kategorin årets finaste och årets godaste.

6 kommentarer:

 1. Du verkar ha haft ett riktigt bra år! Vad härligt att ni fick oväntat besök på balkongen, och fick se ungarna kläckas också :-) Vad glad man blir av att läsa sånt!
  Önskar dig ett bra 2015!

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig summering av året... önskar dej ett gott nytt 2015 och ser fram emot att få hänga med här på bloggen!

  SvaraRadera
 3. Du plockar verkligen ut godbitarna ur året. Vackra bilder!

  SvaraRadera
 4. Trevlig summering av vad som ser ut att ha varit ett riktigt bra år. Gott nytt 2015 till dig och familjen!

  SvaraRadera
 5. Fin summering! ☺ Borough Market är ju min favorit också, så den "årets" förstår jag särskilt mycket! Bilderna på F är ju underbara! 💜

  SvaraRadera
 6. Vad mycket kul resor det blev för dig!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra