lördag 28 februari 2015

Bra grejer

 
Ett godis som är gott, ser himlans piffigt ut och går supersnabbt att göra, det är bra grejer det.
 
Krossa ett paket Oreokakor till fint pulver och blanda ihop med ca 100 gram Philadelphiaost. Rulla till bollar och stick i små pinnar. Ställa in hela kalaset i frysen i ca 30 minuter innan du doppar dom i smält vit choklad och strör på lite strössel.
Klart. Ät och njut!

söndag 22 februari 2015

En helg hos Miss Clara

 
30-årsfest och barnvakt i helgen så vi passade på att lyxa ordentligt och ta in på hotell. Jag älskar att befinna mig i snygga miljöer så Miss Clara var ju det perfekta hotellet. Ursnygga möbler, genomtänkta detaljer (vinglasen till exempel... underbara) och fantastisk fotokonst på väggarna. En gammal flickskola som under ledning av Gert Wingårdh fått nytt liv som designhotell. Så värt ett besök.
 
 
Om man inte vill stanna över natten så har jag hört det ryktas att deras restaurang är riktigt bra (från min råbiff-expert-kompis har det t.ex. konstaterats att de serverar en av Stockholms bästa råbiffar). Vi hann dock inte testa mer mat en frukosten, men den kändes det helt klart som att dom hade under kontroll, i alla fall.

onsdag 18 februari 2015

When in Göteborg...

 
 
Man behöver nästan inte (observera att jag skriver nästan!) resa till flashiga städer som New York, London eller Paris för att få lite energipåfyllning och inspiration.
Mellan dagens möten i Göteborg så tog jag några timmar på stan. Promenerade runt, åt lunch och handlade lite. Men framför allt så tittade jag på saker. Så härligt att få kika in i lite nya affärer och se lite andra miljöer än dom man kan utan och innan, hemma i Stockholm.
Tack för idag, Göteborg! Hoppas verkligen inte att det dröjer tre år tills vi ses igen.

torsdag 12 februari 2015

De snygga matbildernas dilemma

 
Jag älskar snygga matbilder. Alltså, verkligen älskar. Alltså, älskar som i att jag kan sitta i timmar och titta, sukta, bläddra och pinna. Och läsa recepten. Jag älskar att beundra de snygga matbilderna, läsa recepten och planera middagarna när jag ska testlaga alla recepten. Jag planerar alla dom där middagarna när jag ska servera alla dessa overkligt snygga och goda maträtter och bakverk. Jag liksom känner i munnen hur allt blir exakt så gott som det faktiskt ser ut och jag hör allas beundrande glädjerop och applåder.
 
Men alltså, när ska jag har tid med allt detta provlagande? Bara bildsuktandet och pinnandet tar ju redan mer tid än jag egentligen har.
Nej, i helgen gör jag det. I helgen textlagar jag mig igenom minst två recept som ligger och lurar i Pinterest-mappen. Japp. Så får det bli.

lördag 7 februari 2015

Till bords med William Morris

 
Kommer ni ihåg den bästa julklappen - lamineringsmaskinen?
Jag beställde några tapetprover av finaste Morris-tapeten, maskinen har fått jobba och ikväll premiärdukar vi med nya bordstabletter.
 
 
Behöver jag säga att jag älskar lamineringsmaskinen?
 
 
Spillbitarna från tapeten var perfekt att göra servettringar av.

tisdag 3 februari 2015

Till liten Rio

 
Att säga att jag virkat så virknålen glöder, den senaste tiden vore en underdrift. Jag har för tusan virkat så det slagit stora lågor från virknålen.
Plötsligt var Rio född och filten hon skulle få var ju inte ens i närheten av färdig. Men med eld i baken och, som sagt, eldslågor från virknålen så lyckades jag hålla deadline och filten kunde bytas in mot en massa ljuvligt bebisgos, tidigare idag.