torsdag 30 april 2015

När man 33 år senare klär sig i sparkdräkt igen

Guldäggetgalan igår med bubbel och feststämning på högsta nivå. Förutom att jag är så ofantligt glad och stolt över att vara en del av Ifs marknadsavdelning som kammade hem två (!!) priser av högsta valör, så konstaterade vi att modemässigt så är det jumpsuiten som gäller. Det har ju varit på gång länge känns det som, men nu har den verkligen fått en självklart plats på var och varannan person. Jag vill också ha en! Och utbudet är enormt kan jag konstatera. Här är några av favoriterna:
 
 
Hittade på H&M, Lindex, och Nelly.
 
Tänk att man 33 år senare skulle sukta så enormt efter att få klä sig i sparkdräkt igen...
 
Trevlig Valborg på er!

tisdag 28 april 2015

Världen måste få veta hur snabbt och gott det var

 
I ärlighetens namn har jag funderat en hel del på bloggens vara eller icke vara den senaste tiden. Jag tycker jättemycket om att fota och skriva här men det som jag i så många år på ett ganska smidigt sätt lyckats undkomma, har nu drabbat även mig - tidsbrist! Sen är det inte riktigt samma sak som förut... Jag ser ju att jag har minst lika många besökare, om inte fler, men kommentarerna och hälsningarna blir färre och färre. Och då blir det inte lika roligt.
 
Så i helgen lutade jag mer åt "icke vara" än åt "vara", när det gällde bloggen. Men sen igår testade jag ett nytt pastarecept och konstaterade direkt efter första tuggan att jag måste berätta för världen om det här. Alla måste få veta hur snabb och god den här pastan var. Man kan säga att bloggens liv hängde på tunt spagettistrå och att den räddades i sista stund.
 
Koka spagetti och häll sedan över en burk inlagda kronärtskockor (inkl. oljan i burken), en kruka hackad basilika, en näve hackade hasselnötter, ett paket smulad fetaost och rivet skal från en citron. Klart och Smaklig måltid!

torsdag 23 april 2015

Energipåfyllning

 
Bara tio minuter från mitt jobb ligger en av mina absoluta favoritplatser i hela Stockholm. Ulriksdals slottsträdgård. Såklart. Jag älskar att jag då och då kan ta en långlunch, stämma träff med någon mammaledig kompis och smita dit. Äta, titta, beundra, drömma och samla ny energi och inspiration.

onsdag 22 april 2015

Kruk-tipset

 
Utan någon som helst framgång hade jag letat på precis alla tänkbara affärer efter en fin grå kruka med fat. Sen letade jag ett varv till men fortfarande ingen lycka.
Förens jag snubblade över det här tipset. Som gjort för mig! Tack och bock. Iväg till Ikea och färgaffären och en halvdag senare hade jag min gråa kruka med fat.

lördag 18 april 2015

Döplördag

 
Tvillingdop idag och varsitt nysytt blommigt sommarset till de två.
Jag älskar de här seten med klänning och puffbyxor och sörjer något enormt att den här sommaren nog blir sista sommaren jag kan klä Flora i dem.


tisdag 14 april 2015

Det bästa med livet är att man får ändra sig

 
Ja, så är det faktiskt. Man får ändra sig, och sen får man ändra sig igen. Och om man vill så får man ändra sig igen. Jag som t.ex. var så otroligt lycklig över min vita vägg för två år sedan. Kände mig så nöjd att vi tagit ner det som hängde på den, spacklat igen hålen och målat den vit och tänkte att aldrig någonsin sätter jag en spik i den väggen igen. 
Igår ändrade jag mig. 
 
 
Utan att fundera ens två gånger borrade jag upp en krok och hängde upp mitt senaste knep och knåp. Enkel Ikea-klocka, två bruna skärp och lite dubbelhäftande tejp.

fredag 10 april 2015

Sånt jag jobbar med om dagarna

 
Vissa gånger gillar jag mitt jobb lite mer än vanligt. Som t.ex. när jag ansvarar för roliga kampanjer som If Stilsäkert. Igår satte vi sista touchen på landningssida, texter, bilder och allt annat material och nu äntligen kan vi visa resultatet av de senaste veckornas jobb.
 
Om ni är nyfikna på att se lite mer från Amelias härliga hem och få hennes bästa inredningstips så får ni inte missa det här.
 

 
Så fram med fredags-popcornen nu och kolla lite film.
Trevlig helg!
 
PS. Vill ni bekanta er med konstnären, inredaren och nya Äntligen Hemma-profilen Hanna Bastin, så hittar ni hennes avsnitt här. Och nästa vecka släpper vi två avsnitt till. Då får ni bland annat se resultatet av den här jobbdagen.

måndag 6 april 2015

I påskens kölvatten

 
Den presenteras som en påskkrans, men det funkar ju lika bra även efter påsk. Enkel men fantastiskt fin, blir mitt betyg.
 
 
Hittade efterrätt serverad på roligaste påskigaste sättet som vi testade på Påskafton.
Så. Otroligt. Galet. God.
Den kommer jag servera bra många fler gånger, men utan äggskalen nu när påsken är slut. Det står inget om det i receptet, men jag serverade min ihop med lite vispad grädde blandat med vaniljkesella. Så. Otroligt. Galet. Gott.

 
I påskägget till mig själv, från mig själv - blomstrande klänning som gjord för sommarens grillfester. Finns på det vårt anrika svenska modehus. ;)

 
Snyggaste påskplocket skadades hos Ikea och även dessa funkar ju lika bra off påsk-season.
 
 
Sista påskdagen slog febern till i hemmalägret. Som sällskap till febrig 2-åring blev det en hel del tid att fördriva och surfa bort. Snubblade till min glädje över Vogues 73 Questions på YouTube. Tidsfördriv-tips!

lördag 4 april 2015

Äggjakten

 
Årets påskpresenter visade sig vara allt för skrymmande för att rymmas i ett ägg. Och kanske var det också så att påskharen vill uppmuntra till lite samarbete, syskon emellan. Fyra små ägg och i varje ägg låg en del av en skattkarta och när alla fyra hittat varsitt ägg var det bara att sätta ihop delarna och ge sig ut på nästa del av jakten.

fredag 3 april 2015

Snabbaste påskpysslet

 
Stick hål i båda sidorna på äggen, blås ur innehållet, pensla med lim, på med fjädern och så ett lager lim ovanpå allt. Plätt-lätt och klart på femton minuter.
Och ja, det blev omelett till lunch.
 

onsdag 1 april 2015

Årets ris och påskinspo

 
Jag kom hem från en fantastisk vecka i fjällen och blev alldeles överrumplad av att påsken knackade på dörren. Min bästa högtid, och jag var inte förberedd alls.
Å andra sidan det just det som gör den till min bästa högtid. Att man behöver inte vara förberedd. Påsken har inga måsten, den är bara härlig och lugn. Och rosa-lila, om man tittar på årets ris hos oss. Älskar årets fjädrar och blev alldeles lycklig när jag hittade dom.

 
Hos Weronica bjuds det på mer ögongodis inför årets bästa högtid. Missa icke!
Och så här vill jag äta mitt ägg på påskafton. Och alla andra dagar också, för den delen.
Rosetter istället för fjädrar? Funkar utmärkt, om ni frågar mig.
Och så Mias minikrukor med blommor i äggskal. En påskklassiker vid det här laget.
 
Glad Påsk allihopa. Se till att njut till fullo på årets bästa högtid!