onsdag 15 december 2010

Julkalender - lucka #15


Många är dom som "har allt" som man inte vet vad man ska ge i julklapp. Då blir mitt bästa tips att göra en korg med egengjorda delikatesser, godisar etc. Men om man känner att man inte hinner med att göra en massa egengjorda godsaker då? I så fall ska ni läsa dagens lucka noga. För här kommer några tips på hur ni "fuskar" ihop en tjusig delikatesskorg.


* Köp inlagda kronärtskockor, oliver, soltorkade tomater etc, lägg dom tillsammans i en burk och häll över olivolja. Dekorera burken med en spetsduk och ett fint band.
* Fyll en flaska med olivolja och lägg i vitlöksklyftor och och chili som smaksättning.


* Köp en färdig chokladask och dekorera den med fint papper och spets. Denna hjärtformade ask hittade jag t.ex. på IKEA.
* Knyt ihop ett gäng ljus med ett fint band eller spets.
* Köp färdiga pepparkakor spritsa dom.


* Köp en flaska glögg och häng på en tillhörande påse med russin och mandel.
* Gör egensmaksatt honung - blanda 3 dl honung med 1 paket saffran.
* Gör egen äppelmos. Den tar knappt en halvtimme att göra, det hinner ni!


Lägg ner allt i en fin korg eller låda och "fuskpresenten" är klar. Svårar än så behöver det inte vara. Perfekt för dig med ont om tid att ge till den som redan har allt!

2 kommentarer:

  1. Wow vad flitig du är. Så många härliga tips. Roligt och inspirerande läsning. Får se vad jag kommer att göra i nästa vecka...
    Ha en hääääärlig dag.
    /Annika

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra