torsdag 2 december 2010

Julkalender - lucka #2


Vi är många som lägger ner mycket tid på att göra egna fina julkort och vore det då inte kul om fler fick njuta av dom, på vägen till sin mottagare?! 
Det blir möjligt genom att ni skickar dom i celofankuvert istället för vanliga papperskuvert. Det livar nog upp lite hos brevbärarna och dessutom ser det lite fint och lyxigt ut när dom landar i brevlådan hos mottagaren.


Antingen gör du julkorten så att du skriver adressen på ena sidan av kortet eller så klistrar du bara på en etikett på celofanen och skriver adressen där. Och eftersom frimärkena nu för tiden är klistermärken så är dom också perfekta att sätta fast på celofankuvertet.

Celofankuverten hittar ni på pappershandeln, Panduro eller liknande affärer.

6 kommentarer:

 1. Lyxigt! Du som verkar ha lite koll, vet du var man kan hitta bra plastpåsar med klisterremsa för att skicka tyger eller tex lapptäcken på posten. Nu gör jag egna paket som både tar tid och inte blir så snygga..

  /Mia :)

  SvaraRadera
 2. Kul med en adventskalender med pysseltips! Gillar både dagens och gårdagens tips.

  Kram, Jenny

  SvaraRadera
 3. Gud så lyxigt pyssel du gör! vad glad man blir av dina kort =)

  SvaraRadera
 4. Vilken smart och kul idé!

  SvaraRadera
 5. Jag visste inte att det fanns så smarta, genomskinliga kuvert att köpa. Har bara stött på något liknande hos Unicef-butiken tidigare. Där det brukar finnas väldigt fina kort, både jul & andra, att köpa. En liten del av köpesumman går ju då dessutom till välgörenhet (förhoppningsvis!)
  Annars, bara man har tid och ork, är det helt klart charmigast att tillverka egna kort!!
  /helena

  ps kul att du hinner titta in hos mig, mellan alla "luckor" :)

  SvaraRadera
 6. Så gjorde vi med våra bröllopsinbjudningar! Blev succe!

  Klart det är roligt att visa upp hantverk man lagt ner mycket jobb på :-)

  Kram Helena /franska liljan

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra