måndag 20 juni 2011

Påsar

Fick ett mail för ett tag sedan från Marie, som undrade om jag brukade sy legopåsar och om jag i så fall kunde sy en åt henne. Svaret var nej och ja. Nej, jag hade aldrig sytt någon legopåse tidigare och ja, såklart att jag ville testa att sy en.

Jag funderade ett tag på hur jag skulle sy den, med öglor eller öljetter eller nåt annat. Men efter lite efterforskning på nätet där jag såg Krajamarias legopåsar så föll valet på en med öglor.


Det svåraste med det här lilla projektet var nog att få till en helt rund och fin form på påsen, men jag tror att jag lyckades till slut.


Legopåsen funkar som så att när man lekt klart så lägger man allt lego och andra småsaker på den och sen är det bara att dra ihop påsen med snöret.  


Sen är det bara att knyta ihop påsen och hänga upp den. Här hänger den tillsammans med en matchande leksakspåse som Marie också ville ha.

14 kommentarer:

 1. Jättefin!!! Vilket härligt tyg! Perfekt legotyg:)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det här är bästa förvaringen, helt klart till just lego! Minns att vi hade e sådan på lekis när jag var liten! Måste nog prova jag med!! Länkar så klart!!

  SvaraRadera
 3. åh vilken kanon paket till ett barn och föräldrarna ;) härligt med beställningar. själv håller jag på med ett stort lapptäcke ;) Kram

  SvaraRadera
 4. Vad smart! Perfekt både för stora och små. Kan tänka mig att det gör att barnen tycker det är lite roligare att plocka undan också :-)

  SvaraRadera
 5. Men åh, så fina påsar och helt underbart tyg!

  SvaraRadera
 6. Jättefin och vilket gulligt tyg.

  SvaraRadera
 7. Supersöt! En sån skulle sonen haft också.. =)

  Kraaaaaam
  Sanna

  SvaraRadera
 8. Har tänkt sy en liknande själv men ännu inte tagit tag i det. Borde göra det nu, dina blev jättefina!

  SvaraRadera
 9. Vilken fin. Funderade på att sy en sån när jag nyss sydde en leksakspåse till lego men jag var lat och det blev en "vanlig" påse. Hade lite svårt att veta hur jag skulle göra med passagen för snöret men nu ser jag ju hur smatr du har löst det med öglor. Nu funderar jag på om jag måste sy en till...

  SvaraRadera
 10. Åh vad mycket fint du har sytt! Det där tyget alltså, det är verkligen himla charmigt!
  Så kul att få en riktigt klädbeställning och få sälja i butik! :-) De lär ju bli poppis, de är helläckra. Snart går varenda unge i mellersta Sverige "i gamla påslakan"! ;-)
  Själv hade jag riktigt tygloppislycka i helgen så nu går tvättmaskinen varm. Härligt!

  SvaraRadera
 11. Så smart :) Blev jättefint, det astronauttyget är hur fint som helst!

  SvaraRadera
 12. Underbart, du är en klippa, det är bara att slänga ur sig en fråga om vad som helst att sy och du bara levererar. Heja dig Petra!

  Kram Elvira

  SvaraRadera
 13. Smart, vilken grej! Skulle mina barn behöva!

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra