tisdag 21 juni 2011

Inte så lätt att minnas...

Innan jag fick barn så förvånades jag ofta att föräldrar var så dåliga på att komma ihåg en del saker om sina barn. Hur svårt kunde det vara egentligen, att komma ihåg hur gamla dom var när dom började krypa eller tog sina första steg?

Nu när jag har barn själv har jag plötsligt en helt annan förståelse. Det är inte helt lätt att komma ihåg när han började krypa, huvudmåttet vid födseln, hur gammal han var när jag han började gå, när den första tanden kom, när den andra tanden kom, när han bajsade första hårda bajset, när gick han från palsternackspuré till potatispuré och allt vad det är man förväntas komma ihåg.


Alla som har barn som börjat prata vet ju säkert också att det kommer en hel del roligheter ur munnen på dom, som man så gärna vill minnas. Men jag har alltså insett nu att jag ska inte tro att jag kommer komma ihåg... Så jag har pysslat ihop en liten bok att samla Viggos roliga och knasiga citat i.

14 kommentarer:

 1. Så smart! Jeg glemmer fort, og en slik liten bok hadde selvsagt vært gøy å ha i dag...
  Fine poser du hadde laget også:)
  Klem :-)

  SvaraRadera
 2. Vilken fin bok, och vad roligt att ha. Jag har skrivit upp en del roligt och klurigt som barnen har sagt, men det mesta glöms ju bort. Men ett av de bästa citaten minns jag utan att behöva skriva upp det. Dotter, drygt 2 år, ser när pappa kissar och säger "... jasså du gör så du... den inte ramlar ner."

  SvaraRadera
 3. Kjempefin!

  Lett å skrive sitatene inn i med en liten bok for hånden. Mine unger er 6 og 8 i år, så jeg er litt sent ute. Uansett burde jeg ha en liten bok hvor jeg skriver opp alle sitatene...han på snart 6 år sa nylig: tenk om jeg var en due, da hadde jeg kommet med en gang dere matet meg ;)

  SvaraRadera
 4. Så fint, kjempebra idè! Tenk alle de fine minner Viggo får, ha en glad dag videre, klem Wilhelmine

  SvaraRadera
 5. visst kan det vara svårt?! men vilken bra bok, för det kanske ändå är det tokiga de säger som är roligast att minnas!

  SvaraRadera
 6. Bra idé, o snygg bok! O härligt uttryck han hade till sin mamma :-)

  SvaraRadera
 7. Haha! Så vittig :) har akkurat begynt på en sånn bok selv og tenkte å lage et innlegg om den i morgen ;) kanskje det kommer uansett.

  Skjønner vi har jevngamle gutter - 3åringer sier mye rart :) en herlig alder.

  Fin kveld til deg!
  Klem

  SvaraRadera
 8. Det var verkligen en söt liten bok! Din son kommer att bli jätteglad över den när han är äldre

  SvaraRadera
 9. Kul och bra idé! Vilken skatt den boken kommer vara i framtiden.:-)
  Du kan ju föreställa dig att jag kände mig som värsta Mattias Klum när jag klängde omkring där ute i naturen för att fota mina tyger (och försökte att inte trilla i bäcken!). Och så rätt som det var, när det var som roligast och jag började känna mig riktigt duktig och lite mallig, då dog kamerabatterier. Häpp, så fick jag gå in och diska istället;-)

  SvaraRadera
 10. Så utrolig fin bok du har laget! Er veldig fort å glemme, og jeg har ikke vært likeflink som deg og laget egen bok, men har en nydelig "ferdig-bok" som jeg fyller ut. Veldig gøy å ha til senere!

  SvaraRadera
 11. Smart! Min son har inte börjat prata än, borde pyssla ihop något liknande så den är redo när det börjas:) du har verkligen rätt i hur svårt det är att minnas det där viktiga, kommer knappt ihåg födelsevikten, och det var inte ens ett år sedan!:)

  SvaraRadera
 12. Oj vilken härlig bok du har gjort! Det är som sagt inte lätt att komma ihåg allt som sägs men jag är noga med att skriva upp det så att jag inte glömmer. Det kommer ju ut så mycket fint och tokigt. Kram

  SvaraRadera
 13. Nu är det min tur att bli avundsjuk. En sån vill jag också ha, färdig att bara läsa med Esters alla uttryck. Det kommer så mycket roligt ur de där små munnarna!... Ha en fin helg!!

  SvaraRadera
 14. For en god idé! De sier jo så mye morsomt i den alderen, så man burde skrive det ned.

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra