söndag 7 augusti 2011

Italiensk bildkavalkad


Nu är vi hemma igen efter en solig vecka i härliga Italien.


Vi hade hyrt en lägenhet i den lilla staden Terracina som ligger ca 10 mil söder om Rom. Där blev det sol och bad, pizza och pasta för hela slanten.


Eftersom ingen av oss hade varit i Rom tidigare så gjorde vi självklart en dagsutflykt dit. Jag blev blixtförälskad i staden på en gång. Helt underbar! Det var liksom något magiskt och otroligt häftigt med att se alla de välkända byggnaderna som t.ex. Coloseum, Fontana di Trevi, Spanska trappan och Peterskyrkan i verkligheten.


Rom är en perfekt stad om man bara ska göra en dagsutflykt. Fantastiskt mycket att se men ändå tillräckligt litet för att man ska kunna promenera runt och titta på alla sakerna. På de nio timmarna vi spenderade i staden hann vi se massa och dessutom äta en god lunch och ta två glasspauser. Vi hade även en väldig tur med vädret, eftersom det "bara" var 26 grader varmt. Mitt i juli brukar det nog vanligtvis vara betydligt svettigare att promenera runt i den italienska huvudstaden, kan jag tänka.


Vi hann även med en båtutflykt till en ö strax utanför Terracina - Ponza. Det var en fantastiskt fin ö med små pastellfärgade hus och blomstrande, snirkliga gränder. Totalt knäppte jag nästan 400 bilder under veckan i Italien och säkert 200 av dom tog jag på Ponza. Så mycket fint att fotografera!


Ja, allt som allt så måste jag säga att vi haft en väldigt lyckad semestervecka!
Men vi blev snabbt nedtagen på jorden idag när vi landade på Arlanda och klev ut i spöregnet. Och imorgon hamnar jag nog ännu stadigare på jorden, för då börjar jag jobba igen, efter nästan sex veckors semester. Men jag går ut lätt med bara tre arbetsdagar den första veckan, så det känns rätt ok ändå.

24 kommentarer:

  1. Underbara bilder! Italien är mitt absoluta favoritresmål! Längtar alltid dit...:) Ni verkar ha haft det hur fint som helst!
    kram Nanna

    SvaraRadera
  2. Men jisses vad gott ni ser ut att ha haft det :-)! Många härliga minnen att ta med in i hösten :-)! Jag var i Rom mitt i sommaren 07, gravid med dottern. Som du säger... sååå in i bänken varmt men vackert så man gärna gick ändå :-)! Lycka till på jobbet imorgon!

    SvaraRadera
  3. va härliga bilder och va härligt att du är tillbaka :)

    SvaraRadera
  4. Hei :)

    Dette så fantastisk ut! :) Håper dere nyter sommer dagene :)

    Klem fra helene i svingen ( som dessverre skal på jobb igjen i morge etter ferie)

    Fin kveld til deg :)

    SvaraRadera
  5. Grattis!
    Vilka underbara semesterbilder! Har aldrig varit i Italien, men det står högst upp på listan över drömsemestrar, så jag suger i mig allt jag ser om landet!
    Ha det bra!
    Ullis

    SvaraRadera
  6. Härligt! Jag älskar Italien. Vi var till Terracina för några år sedan. Och då även till Rom. Jag har varit där två gånger men skulle lätt kunna vara där en vecka! Terracina var inte riktigt min Italien-favorit men en riktigt trevlig liten by ändå :)

    SvaraRadera
  7. Oj, det ser jo ut som dere har hatt det såå fint, vil du anbefale Terracina? Jeg har alltid hatt så lyst til å reise dit. Ha en fin uke som kommer, klem Wilhelmine

    SvaraRadera
  8. Å vilka härliga bilder! Ni ser ut att ha haft det helt fantastiskt!! Blir sååå ressugen jag med!

    SvaraRadera
  9. Välkommen hem!! Fantastiska semesterbilder och jag kan förstå att ni haft en härlig semester! Roligt att du är tillbaka för jag har saknat dina inlägg :0) Lycka till på jobbet imorgon! /Louise

    SvaraRadera
  10. Herlige feriebilder! Man kan leve lenge på minnene fra en slik vellykket reise:)
    Ha en fin dag på jobb i morgen!

    SvaraRadera
  11. Välkommen tillbaka! Ni ser ut att ha haft det underbart! Ser fram emot dina inlägg igen!

    SvaraRadera
  12. Ojoj! Härliga semesterbilder! Jag älskar Rom. Det är något helt galet med att svänga runt ett hörn och mötas av Colosseum! Dessutom är staden promenadvänlig så man kan se mycket även om man bara strosar omkring. Nu fick du mig att längta tillbaka dit! :)

    SvaraRadera
  13. Ser häärligt ut! Välkommen tillbaka och Grattis i efterskott! :)

    SvaraRadera
  14. Ni ser ut att ha haft en underbar semester. Fantastiska bilder, bättre reklam kan Italien inte få. Nu blir jag ännu mer sugen på att resa dit.

    SvaraRadera
  15. Grattis i efterskott! Det ser ut att ha varit en underbar resa!

    SvaraRadera
  16. Underbara bilder! Det ser ut som om ni haft en härlig semester! Italien har jag aldrig varit i än... men redan nästan vår är det planerat en liten tur ;-)
    Välkommen hem igen!

    SvaraRadera
  17. Vad ni ser ut att ha haft det fint! Blir lite avis nu faktiskt ;)

    KRAM!

    SvaraRadera
  18. Vilka härliga bilder, det ser ut att ni har haft en underbar semester. Jag har kommit hem igår natt och skulle inte uppdatera mig nu, men är jag så nyfiken ;)
    Såg dina underbara fingerdockor! Så kul att se vad du hitta på varje gång! Ha en finfin dag!

    SvaraRadera
  19. Härliga semesterbilder. Italien har jag varit i men då Toscana. Rom är självklart en stad man vill åka till.

    Visst är fatet helt bedårande. Jag kommer på mig själv att stryka på det när jag sitter vid bordet. Frida är dessutom en en sådan genomgo' människa att det är extra kul att handla av henne.

    KRAM!

    SvaraRadera
  20. Haha, vilken underbar pastatallrik!
    Ni se verligen ut att ha haft det himlans trevligt. Nu blir jag ju väldigt semestersugen.
    /Eva som jobbar första dagen efter sin 7,5 vecka långa semester

    SvaraRadera
  21. Vilka härliga semesterbilder! Välkommen hem :-)

    SvaraRadera
  22. Tack för hälsningen hos mig! Härliga bilder från er semester.

    Ha det gott!

    SvaraRadera
  23. välkommen hem! härligt att höra att ni har haft en underbar semester! jag är inte alls avundsjuk. ;)

    SvaraRadera
  24. Vilken semester. Ser störthärligt ut! Bra ställe att kliva över 30-sträcket på. Själv gled jag över den tröskeln (som kändes som Mount Everest) med fasa. Värsta 30-krisen. Men sen väde vindarna och jag har haft medvind ever since... Välkommen hem!

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra