söndag 9 oktober 2011

Ljus i vårt hus


Ett besök på Erikshjälpen på lördagsförmiddagen än numer regel än undantag och oftast har jag turen att hitta något fint. Igår fick jag med mig ett gäng ljusstakar och skålar som fått bilda en liten ljusgrupp bredvid TV:n.


Med lite sand i, så botten blev rak, fungerade skålarna utmärkt som värmeljusstakar.


Jag tycker det är jättefint att samla ett gäng ljusstakar och dekorationer i en större grupp så här. Det är en enkelt sätt att förnya lite, bara genom att byta ljusstakar eller tema i gruppen. Och med tanke på att "tända-ljus-perioden" är så förgrömmat lång i det här landet så hinner man byta ganska många gånger.

18 kommentarer:

 1. Du har verkligen en sån loppislycka och hittar ofta så fina saker! Måste också bara säga att memoryt i förra inlägget vad det fyndigaste jag sett på länge, så fint!! /Louise

  SvaraRadera
 2. Nydelige staker, jeg samler også på Opalinglass:)
  Trine:)

  SvaraRadera
 3. Fin liten grupp! :) Jag fyndade en skål i pressglas på "vår" byauktion nyss och visst är de fina!

  SvaraRadera
 4. Sååå fine! Passer fint når vi går inn i mørketiden, da må vi tenne (mange) lys inne :-)

  SvaraRadera
 5. Ha ha ha ha ha! Du har så rätt Petra. Har faktiskt lyckas använda upp nästan allt. Älskar dom små söta rosora och kan inte få nog. Gjorde först en filt, sen en till och en tredje med resterna sitter på designväggen... Är förevigt tacksam för min lilla bonus som du skickade med. Tack. Och ljus, fuor att anknyta till det här inlägget... Har inte haft ljus på typ 10 år känns det som. Brukar i och för sig tända några på morgonkvisten när jag äter frukost, men annars går det bara inte. Det blir slagsmål om vem som ska tända, vem som ska släcka och sen ska det pillas, tittas nära och jag bara fixar det inte. Lite trist eftersom det är så mysigt med ljus. Det ser jättemysigt ut med din ljusgrupp.

  SvaraRadera
 6. Oj, vad många fina du hittade. :-)

  SvaraRadera
 7. Fint. Ja, det blir ett antal olika ljusarrangemang med olika teman under dessa lååånga mööörka månaderna. Tur att det är himla mysigt åtminstone till sista december:)

  SvaraRadera
 8. Hej! Mönstret på kappan hittade jag när Saronkyrkan här i Göteborg hade sin second handutförsäljning. Ett fynd faktiskt!

  SvaraRadera
 9. Vilka fynd du har gjort, jättefina ljusstakar!

  SvaraRadera
 10. Nämen nu blev jag ju grön i fejjan av avund! Så fina pressglas-stakar! Skulle passat väääldigt bra hemma hos mig också. ;-) Lyckat fynd må jag säga! Jag håller helt med om att det väldigt snyggt att gruppera ihop ljusstakar på det där sättet.

  SvaraRadera
 11. Tjusiga fynd! Älskar ju loppis också, men nu var det ett par veckor sen sist. För länge! Men jobb har kommit i vägen tyvärr. Håller med om att ljus i grupper sådär är snyggt! Och jag gillar att ändra om rätt ofta, så det behövs lite på lager. Just ljusstakar och ljuslyktor skulle jag kunna gödsla med faktiskt. Är så lätt att köpa. Kramar Kicki

  SvaraRadera
 12. Så fine! Jeg har samme type bare i vaser. Det er tiden for å tenne lys;o)
  Kram

  SvaraRadera
 13. Vilken fin samling det var, snyggt med sånt där vitt pressglas!

  SvaraRadera
 14. Love it!! Påminner lite om mitt vita stilleben jag hade på köksbordet förut http://petronellaspalats.blogspot.com/2010/11/vita-ting-20.html :-)

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra