måndag 28 november 2011

Med glödande virknål och skavsår på fingrarna


Jag har slagit nytt rekord i att låta symaskinen stå i vila de senaste veckorna. Allt eftersom det blivit mörkare, kallare och regnigare så har jag kännt ett större och större sug att bara krypa upp i soffan under en stor filt, och då får virkningen hänga med. Jag har virkat som bara den de senaste två veckorna. Till och med så mycket att jag fått skavsår på ena fingret. Att virka är ingen lek med andra ord, det kan sluta i blodvite om man har otur.

Det går framåt med sicksack-filten i ett rasande tempo och jag har även fått till en del andra smågrejer. Bl.a. ett virkat pannband. Jag tycker det blev fint och det känns riktigt varmt och skönt. Jag har dock inte riktigt tagit mig över barriären än att inte känna mig som en tant när jag har det på mig, men jag jobbar på det.

10 kommentarer:

 1. Jättesnyggt pannband!

  SvaraRadera
 2. Tjusigt! Det är verkligen inte en lek att virka.Jag har köpstopp på garn och skall försöka avsluta mina små projekt som legat ett tag. Får för ont i fingrar och handled att jag inte tror det är den bästa sysselsättningen för mig.

  SvaraRadera
 3. Samma här - det borde finnas en fingerborg till hela fingret, när man virkar :-)

  SvaraRadera
 4. Äh, jag tror faktiskt att det bara jag som ser ut som en Östermalms-tant i pannband...Alla andra verkar passa hur bra som helst i sina, och jag gissar att du passar in i den gruppen :-)!!

  SvaraRadera
 5. Fint!
  Huden blir hårdare på fingrarna ju längre man virkar ;) Jag får alltid skavsår på ena pekfingret av någon anledning!

  Du passar säkert jätte bra med pannbandet :D Jag har också virkat sådana, grupptryck det tycks vara inne med sådana nu! Jag tänker osökt på 80-talet då jag hör pannband, kanske det är 2011 också :).

  SvaraRadera
 6. Hej! Härligt det låter. Jag tänker också virka ett pannband( när jag är färdigt med mitt pysselrum).

  Ditt är superfint. Jag ska nog virka i en mer omogen färg så jag inte kommer känna mig som en tant.:) typ babyrosa...kram kram

  SvaraRadera
 7. Så himla flitig du är. Det låter så mysigt att krypa upp i soffan och virka :)

  Jag önskar dig en fortsatt härlig kväll!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
 8. Fint tycker jag. Tror inte för ett ögonblick att du ser ut som en tant i det!!! :)
  Kramar Kicki

  SvaraRadera
 9. Haha, plötsligt fick jag ont i mitt finger jag med, den känslan minns man !

  SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra