måndag 23 januari 2012

Bästa pastan - och därmed basta!


Med en man som är kock så hör det såklart inte till ovanligheterna att det serveras god och vällagad mat här hemma. Men då och då så överträffar han till och med sig själv och lagar nåt alldeles extra gott. Som i fredags när han slog till med den godaste pastan jag ätit på bra länge. Och inte var den en dugg krånglig att göra heller. Om ni som jag, älskar oliver och kapris så är det ett absolut krav att testa detta!

En burk krossade körsbärstomater
1/2 gul lök
3 vitlöksklyftor
En kruka basilika
ca 1/2 dl olivolja
Färska körsbärstomater
Massa gröna oliver
Massa kapris
Salami
1 dl riven parmesan

Fräs lök och vitlök, häll över krossade tomater, olivolja och basilikan och låt det koka ihop. Skär oliverna, körsbärstomaterna och salamin grovt och blanda ihop det med kapris, parmesan och lite olivolja. Sen är det bara att hälla tomatsåsen och oliv-, salami-, och kaprisblandningen över den färdigkokta pastan. Servera med lite basilika och riven parmesan på och njuuut!


Smaklig måltid!

16 kommentarer:

  1. Vilken lyx att ha en kock till man:) Det ser verkligen smarrigt ut!!! Måste absolut testas. Tack för tipset!

    SvaraRadera
  2. Åh, nå ble jeg sulten, selv om jeg har spist middag. Denne MÅ prøves. Takk for oppskrift.
    Klem

    SvaraRadera
  3. Det ser väldigt gott ut! Måste provas när alla ingredienser är på topp 10 listan även hos barnen.

    SvaraRadera
  4. Hej hej!

    Jag säger som de andra, det ser supergott ut!

    Ha en go kväll!

    SvaraRadera
  5. men åhh.. nu blir jag hungrig! vilken lyx med en kock till man.. fast som jag försått vill de oftast inte laga så mycket hemma så du har extra tur :) säger grattis till dragkedjan! plötsligt händer det bara :)

    SvaraRadera
  6. namnam! Elsker pasta i alle varianter:)

    SvaraRadera
  7. heldig du som har en kokk til mann. nam nam nam

    SvaraRadera
  8. Låter ju så himla bra att ha en kock där hemma som slänger ihop det ena smaskiga efter det andra! :) Jag jobbar hårt på att ösa uppmuntran över min sambos matlagningskonster. Och jag tror att det börjar ge resultat. Tredje kvällen i rad nu som det bjudits på godsaker när här hemma. Och vi som annars ofta hamnar i mackträsket!;)

    Australien och NZ känns just nu helt otroligt och väldigt spännande, men lite obegripligt, särskilt om man tittar ut genom fönstret...:)

    SvaraRadera
  9. Åh, är du gift med en kock? Lyllos dig.... Har ju en snickare här och det är inte helt fel, men han hade gärna fått vara kock också :)
    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  10. Kan tänka mig att den blev god, kapris och oliver är ju såååå mumsigt i pasta. Eller i allt :) Och imponerande dragkedja på necessären, det är verkligen det värsta i syprocessen.

    SvaraRadera
  11. Dette liker jeg:) Liker så godt kapers i pastaretter:) Takk for oppskrift:)

    klem fra Trine:)

    SvaraRadera
  12. Mums, ser ljuvligt ut, låter som en pasta helt i min smak. Fina bilder också.

    SvaraRadera
  13. Shit vad gott det ser ut !!! Undrar varför allt som man inte äter (även de mest trista saker) ser så mycket mer lockande ut när man inte äter dom haha

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra