söndag 15 januari 2012

The sylust is (nästan) back!


Det har ju varit lite si och så med orken och lusten att skapa den senaste tiden men nu känner jag att orken långsamat är på väg tillbaka så idag startade jag upp projekt "Att sy upp alla rosa elefanter". Först ut av tyget blev en enkel påsväska.


En del av tygbiten jag fick hem var väldigt solblekt men det kändes dumt att bara kasta bort den så jag använde den som foder i väskan istället.

På söndagsschemat idag står en utlovad baksession med Viggo (inte min favoritsyssla, men ibland är det bara bita ihop) och sedan en fika- och promenaddejt med två kompisar. Vad har ni för planer?

18 kommentarer:

  1. Det blev jättesnyggt med blekare tyg på insidan tycker jag, ser ut som om det är planerat att det ska vara olika nyans :)

    SvaraRadera
  2. Nydelig!
    Skulle gjerne hatt en
    slik en, den var supersøt!

    Mange klemmer!
    :)

    SvaraRadera
  3. Jag har sagt det förut, jag älskar det där tyget. Tror inte man kan misslyckas med något man syr med det och väskan är superfin såklart!
    Haha, jag har alltid tänkt att det ska bli så mysigt när storasyster blir större så att man kan baka med henne. Nu har vi bakat tillsammans i typ 3 år och nej, jag är ledsen, det är inte alls särskilt mysigt. Första två åren så tjatade hon om att baka heeela tiden och när vi väl gjorde det så tröttnade hon efter 1 minut och jag fick avsluta allt själv. Sista året så orkar hon baka näääästan hela sessionen men orkar inte lyssna på något jag säger och häller i för mkt saker i smeten, vispar ut all smet över hela köket osv. Åh så himla harmoniskt och mysigt det är att baka med barn ;-) Kanske om ett år? Fast just det, då kommer lillasyster börja tjata :-D

    SvaraRadera
  4. Planerna här är att försöka få tre barn friska från snuva och hosta.. så det är innedag och då passar det perfekt för mig att sy. Kjolar till Lilla D är tanken, än så länge har det blivit en haklapp.. (?!) Det blir inte alltid som man tänkt sig.. ;)
    Hoppas baket går vägen och att fikan blir god.
    Evelina
    www.vita-hjartan.blogspot.com

    SvaraRadera
  5. Så bra at sylysten er tilbake:)
    Knallfint rosa elefantnett.
    Jeg har vært en tur ute i solen med barn og hund - Deilig:)

    SvaraRadera
  6. Låter som en bra dag! Fin kasse, vad lustigt att det var så stor färgskillnad på det solblekta, men bra att kunna utnyttja det!
    Idag har jag åkt långfärdsskridskor! Ungefär 2½ mil blev det, tillsammans med min pappa som varit på besök. Nu ska jag städa en stund och så hoppas jag hinna sy eller göra nåt annat pyssel framemot kvällen. Ha en fortsatt bra söndag!

    SvaraRadera
  7. Vad härlig den blev, och smart att använda det solblekta till foder!
    Idag har vi familjemys hela dagen, men efter att ha byggt med lego i en evighet tröttnade jag visst och hamnade här :-)

    SvaraRadera
  8. Snyggt och himla smart att använda den solblekta tygbiten som foder :)

    SvaraRadera
  9. Underbar! Jag älskar det där tyget och har länge drömt om en liten bit i gult eller rosa... Snyggt med det solblekta som foder förresten, det blev ju urbra!

    Kram

    SvaraRadera
  10. galet rosa tyg! ;) Så fint när du använde det blekta som foder.
    Tack för kommentaren hos mig, roligt att du gillade min variant på Odd mollys handledsvärmare. :)

    SvaraRadera
  11. Rosa tyg med små elefanter blir fint till nästan allt. Om påsen var min skulle jag lägga i min matlåda i den varje morgon så skulle det vara lite roligare att åka till jobbet! Idag har jag gjort massor med saker, nästan allt utom slutuppgiften till kursen jag gått på jobbet...

    SvaraRadera
  12. Vesker er det alltid bruk for:)
    Jeg har også fått litt mer lyst til å gjøre kreative saker igjen, så i dag har jeg montert et lappeteppe.
    :-)

    SvaraRadera
  13. Så søt veske! Stoffet likte jeg godt!

    SvaraRadera
  14. Fantastiske rosa elefanter! Godt du har fått sylysten tilbake, kjempefin veske:) Håper du har hatt en fin søndag!

    Kram

    SvaraRadera
  15. Snyggt!!!
    Ta den tid du behöver, ibland är livet inte där man själv vill att det ska vara (eller orken för den delen heller)

    SvaraRadera
  16. Vad fint det blev med det solblekta som foder :) ser väldigt välplanerat ut :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra