fredag 24 februari 2012

Nedräkning


63 dagar kvar, sen lämnar vi Sverige för ett par dagar och drar till New York! Nedräkningen är givetvis i full gång här hemma. Och jag vill ha alla tips!
Vad måste vi absolut se och vad kan vi lika gärna hoppa över? Vilken restaurang får vi inte missa och vilka matställen kan vi hålla oss borta från?
Ös alla tips över mig, tack. Stora som små. I´m all ears!

17 kommentarer:

  1. Åh så spännande! Jag var där hela familjen för nästan ett år sedan och hälsade på min syster. Och det funkar super även med barn. Men håll dig borta från Naturhistoriska en regnig dag. Hästarna skall man tydligen undvika då de lever under dåliga förhålladen. Strosa runt mycket i Centralpark bland ekorrarna. Tunnelbanan är inte den fräschaste. Ta en promenad över Brooklyn Bridge och ät glas på glassfabriken. Ja det går visst att skriva en hel del märker jag.

    Längtar tillbaka men vet inte om det är för staden skull eller för att man är ledig och unnar sig mycket god mat och shopping.
    Framför allt gör den till din resa och inte en resa med massa turist måsten.

    SvaraRadera
  2. Å jag älskar New York. Jag har varit där ett antal gånger nu. Bästa restaurangtipset är Ed's Lobster bar (om man gillar hummer). Så sjukt god mat! Och att äta dim sum i China town - ljuvligt och billigt.

    Ska tänka efter lite, men återkommer säkert med fler tips. Åker med eller utan barn?

    SvaraRadera
  3. Nä, vad coolt. Jag ska baske mig också åka till New York någon gång. Hoppas du får många bra tips.

    Kram Victoria

    SvaraRadera
  4. Jag åker om 78 dagar tror jag det blir.... så jag surfar lite på de tips du får in här ;-) Jag reser med mina bröder och vi tänkte äta på kockskolan på Manhattan någon dag. Williamsburg i Brocklym skall jag inte missa har jag hört... ;-)

    SvaraRadera
  5. Oh, nu blir jag helt sjukt sugen på att åka dit igen!!! Mitt tips blir att försöka få biljetter till någon av alla tv- shower som spelas in, kanske inget som passar små barn om ni reser med barn vill säga! Vi var och såg Conan obrian (som inte sänder fr NY längre) och det var riktigt kul! Kostade gratis dessutom så det innebar några fler hundringar till shopping ;) Att gå på bio (!) var också en upplevelse! ( Nu var vi där över nyår och det var snoooorkallt och att hänga utomhus om kvällarna var helt otänkbart) Hoppas ni får en härlig resa!! /Louise

    SvaraRadera
  6. Nääee vad jag avundsjuk jag blir. Jag var aupair där för ett par är sen...En guidad båttur runt Manhattan en kväll i solnedgången är en fantastisk upplevelse. Passa på att dricka cherry coke och köp skor, det är billigt. Ät en picknick på sheap meadows i central park, gå och se yankees spela en baseball match. Du MÅSTE åka upp och beundra utsikten i Empire state building!! Nedre Manhattan är också värt att spendera lite tid, battery park financial district, båttur till Ellis island och frihetsgudinnan. Listan kan göras lång..

    SvaraRadera
  7. Håller med föregående talare om skor! Ett par converse som kostar tusen här går på fyrahundrade ungefär. The Green elevated highway sägs va coolt

    SvaraRadera
  8. Oj va kul! har inga på lager, men en liten affär med roliga prylar som jag gillar heter Kidrobot och ligger i Soho. Ha en riktigt fin resa, ser fram emot bilder!

    SvaraRadera
  9. Din lyckost! Det finns en suverän tyg och pysselaffärskedja som heter Joanns, den är toppen! Som allt annat i amerikat STOOR... TJ Maxx kan också vara ide att gå förbi, helt otippade saker till billig penning.. Vet inte om location i stan, men absolut på jersey sidan. Bästa outleten ligger också norrut. Ungarna kommer säkerligen flippa ur på toys r us vid times square och modern kanske på purlbee. Enjoy!!

    SvaraRadera
  10. ojojoj, vad härligt! Jag har massvis med tips. Jag mailar dig. Påminn mig om jag glömmer. Kram

    SvaraRadera
  11. Åh så skoj! Jag var i NY förra året i en vecka och det jag gillade mest var att bara strosa runt och hoppa in i butiker som man sprang på lite på måfå. Meat District är coolt. Åk dit. Highway Line (hette den så? Parken som de byggt på gammal järnvägsräls?) Riktigt trevligt att promenera längs med. Sen finns det ju en miljard butiker man absolut vill shoppa i....

    Och du, jag har ett mission till dig. behöver råd av dig som ärDa pysselmaster. Kolla min sida -inlägg "tygbonanza".

    Trevlig lördag!

    SvaraRadera
  12. Åh, så heldig du er
    som skal til NY!! :)
    SÅ spennende!!

    STOR
    KLEM

    SvaraRadera
  13. Jag har inte ett enda tips att ge. Eftersom jag aldrig har varit i NY. Jag är bara avundsjuk.... :)

    Kramar

    SvaraRadera
  14. Om du vill shoppa så åk till Jersey Garden i New Jersey, en stooor galleria som är tax free (ta med leg eller pass som visar att du är från Sverige). Bath & Body Works är min favvo-lukta-gott-affär. Tvål, schampo och kroppssmör i ljuvliga förpackningar.

    SvaraRadera
  15. Hej, Himla kul blogg!
    Mina New York tips är att åka upp i Rockefeller Center i stället för Empire State Building för att kolla på utsikten. Åker man upp i RC får man nämligen se siluetten av ESB (den som ses i alla filmer, höjd mässigt är ju RC lägre men den skillnaden spelar mindre roll. Sen ett gratis tips :) Ta pendlarfärjan till Staten Island, den kör förbi Frihetsgudinnan så får man se den på hyfsat nära håll också utan att behöva stå i toklånga köer och betala dyra pengar..
    Trevlig resa! Kan du föresten tipsa om en bra overlock? Funderar på att komplettera min gamla Huskvarna med en...Tack och Bock :)

    SvaraRadera
  16. Hej,
    kul att ni ska åka dit. Min absoluta favoritstad. Ett måste är ju (om det faller i smaken) att köpa converse. Sist vi var där så var dollarn låg och då kostade 270 SEK. Som någon skrev innan så är Williamsburg ett måste. Relativt nyligen upppiffad stadsdel som är jättemysig. Om ni befinner er i Soho och vill köpa lite garn och tyg så kan jag varmt rekommendera Purl Soho (http://purlsoho.com/purl. Det är 4 unga tjejer som driver en garn- och tygaffär. Varje gång som jag varit där sitter det alltid besökare och stickar inne i affären, allt för att kunna få hjälp. Jag ska åka dit utan min sambo någon gång bara för att sätta mig där och sticka.
    Tycker du om mexikansk snabbmat kan jag varmt rekommendera en kedja som heter Chipotle. Finns lite här och där.
    Smaken är ju som baken, men jag tycker att Frihetsgudinnan var slöseri med tid.

    Jag hoppas att ni får en underbar resa och stressa inte för att hinna med allt utan välj det viktigaste och tänk att det är bara 9 timmar bort. Går att ta det andra nästa gång ni åker :)

    /Malin

    SvaraRadera
  17. Åk turistbuss! Det finns bussar utan tak med guider som pratar om saker. Man kan köpa ett dagspass och gå av och på bussen hur många gånger som helst. När guiden pekar på något coolt som ni vill kolla närmare på så går ni av bussen, när ni ser en skylt som gör er nyfikna på affären går ni av bussen, när ni inte gillar guiden går ni av bussen, och sen hoppar ni bara på nästa guidebuss när ni är klara där. Lätt värt att spendera en dag på! :)

    Har man inte besökt madame tussauds så rekommenderas det varmt.

    Besök china town.

    Ät på Applebees, jag var i usa -03 och det vattnas fortfarande i munnen på mig bara jag tänker på applebees och deras fantastiska revbensspjäll. Det är en kedja som finns över hela usa och är nästan lika vanligt som mcdonalds men det är så sjukt gott så det är inte sant.

    KFC/Kentuck fried chicken rekommenderas också, förutsatt att man gillar sån mat förstås. Men kom ihåg att menyerna är stora, gör inte det klassiska nybörjarmisstaget och tro att ni behöver en meny var. Jag och min familj var fem personer och äter väl ganska rejält, två buckets räckte mer än väl åt oss.

    Om ni har barnen med er så beställ inte barnmenyn på wendys om ni äter där. Barnen uppskattar säkert dom fyrkantiga hamburgarna (jag och mina syskon älskade dom), men en barnmeny är superliten, hamburgaren är stor som ett mariekex och tillbehöret är 15 strips ungefär. Annars är wendys också bra. :)

    Ät på minst en av restaurangkedjorna som inte finns i sverige iaf tycker jag.

    Åk inte taxi om ni kan undvika det, kommunaltrafiken funkar bra och är effektiv och prisvärd. Till och från flygplatsen kan det ju bli nödvändigt med taxi; se då till att vara ÖVERTYDLIG med hur många ni är och hur mycket bagage ni har osv. Det är inte så kul när taxichauffören dyker upp med en liten sedan när man är en fem personers familj med sex veckors packat bagage och sen kör som en idiot. :)

    Shoppa massor av saker! Nästan allt är billigare i Usa än i sverige när det kommer till saker som kläder, skor, smink, pyssel, skönhetsgrejer, elektronik, spel osv. Ha en rejäl shoppingbudget, för ni kommer att vilja köpa massor saker när ni inser att saker till och med i dom lyxiga affärerna kostar typ hälften mot hemma. Visst, man behöver ju inte bli helt galen och köpa konstiga saker som man inte kommer att använda hemma sen, men vill du ha den och vet att du kommer att använda den så köp den!

    Och för att avrunda shoppingtipset: När ni packar, börja med att ta en mjuk sportbag eller två och packa ner längst ner i väskan. När ni sedan ska åka hem har ni plats för alla nya häftiga inköp eftersom alla smutstvätt och kläder hamnar i dom mjuka sportbagarna som tog nästan-ingen-plats-alls på vägen dit.

    Håller med hon som skrev här uppe att Frihetsgudinnan kändes som slöseri med tid, å andra sidan så var jag som sagt där -03, nu för tiden kanske man får gå upp i henne igen, och då kan det ju kännas värdare. Jag uppskattade däremot Ellis Island väldigt mycket, mina syskon delade inte riktigt åsikten. Försök enas om vilka "turistfällor" som är viktigast för er att besöka, om ens några.

    En tur högst upp i Empire State Building var riktigt häftigt. Att se New York från ovan på det sättet var en maffig upplevelse.

    Nu blev det långt och förvirrat, jag var bara fjorton när jag var där, så jag kan inte garantera att mina tips är aktuella eller giltiga även för andra, men nu fick du några tips iaf. :)

    SvaraRadera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra