söndag 24 juni 2012

Dåligt fokus


Vissa dagar, som t.ex. idag, har jag extremt svårt att fokusera på en och samma sak. Det liksom hattas fram och tillbaka mellan olika saker. Ena stunden målas en hylla...


...nästa stund sitter jag i soffan med ett broderi (jag vet, pensionärsvarning så det skriker om det) och tittar på en gammal repris av Leila bakar i Frankrike på 4:an (jisses, vad den kvinnan kan baka härliga grejjer)...


...sen bryter vi av med lite klipp och klistra-pyssel med gamla serietidningar (men som sagt: det är dåligt fokus idag så inget färdigt resultat finns att presentera)...


...och mellan varven blir det en och annan ruta till det senaste virkprojektet.
"En sak i taget"...? Vem myntade det löjliga uttrycket?


Med jämna mellanrum serveras det mat på Viggos restaurang också. Idag var det bl.a. jordärtskockssoppa med rökta räkor, broccolilasagne och jordubbsglass med apelsinsströssel på menyn.

17 kommentarer:

  1. Dette høres litt ut som meg ;-) Jeg virrer frem og tilbake mellom prosjekter, men øver meg på å bli flinkere til å ferdigstille ting.
    Men så mye fint du holder på med da! Nydelig broderi. Og så fin gutt på kafeen sin.
    Klem :-)

    SvaraRadera
  2. Ha! Jag skrattar gott här! Jag är preciiiis likadan. Ibland blir jag trött på mig själv, måste jag säga :) Det ser fint ut det du håller på med iallafall :)

    Kramar Kicki

    SvaraRadera
  3. Haha, känner igen det där! ser fram emot att se vad det blir av serietidningspysslet, spännande!

    SvaraRadera
  4. Det ska vara du att skutta runt mellan tusen olika projekt och alla är de sjukt pyssliga. Vad säga om att skutta runt och påbörja saker och sedan hamna på sofflocket (läs; framför datorn) en hel kväll?! Mer min melodi.
    Idag stod det dock upp-packning och hårdkörning av tvättmaskin på schemat. Hemkomst efter långhelg. Inte ett enda pyssel så långt ögat når.

    Vad ska du göra med serietidningarna?

    Och är det gratinerade kräftor jag ser på bild från midsommar. I så fall, vilket trevlig tradition. Vi har på tok för lite skaldjur på vårt midsommarfirande. Annars är det tio poäng rätt igenom.

    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Det här med att fokusera på en sak är överskattat! :) vi önskar en fin kväll!

    SvaraRadera
  6. Multitasking? Är det inte multimeriterande i dagens samhälle??

    SvaraRadera
  7. Ååå vilken igenkänningsfaktor det var i detta inlägg:) Jag är expert på att påbörja och helst inte slutföra mina projekt, jag har fått jobba stenhårt idag för att slutföra ett projekt som jag äntligen tog tag i.

    Ska bli spännande att se dina färdiga pyssel sedan:)

    Vilken gourmet restaurang din son har!

    Kram Helen

    SvaraRadera
  8. Oj, vad du grejar. Om flickorna tillåter hoppas jag att jag får lite pyssel gjort i morgon...

    SvaraRadera
  9. Du får da gjort mye, selv om ikke noe er ferdig...
    Fin blåfarge på hyllen din:)

    SvaraRadera
  10. låter som mej precis... men jag anar att du snart kommer att visa upp det ena fin-fina och färdiga pysslet efter det andra!

    SvaraRadera
  11. Eller hur!! En sak i taget, vem gör det egentligen??? Känner så igen mig i alla göran hela tiden. Så mycket som möjligt . Många tankar sim flyger fram o mycket vilja.
    Vilken fin restaurang din viggo har där. Rätt underbar faktiskt.
    Kram o känn dig nöjd med dina grejer där.

    SvaraRadera
  12. Haha, sådär tycker jag att jag är hela tiden. Bra på att börja, dålig på att slutföra, det är jag i ett nötskal det!

    SvaraRadera
  13. Så där är det ju ibland, pyssel-adhd... Men varför inte, man ska ju göra det som känns roligt!

    SvaraRadera
  14. Här är en till med ständigt samma problem att fokusera på ett projekt...
    Sambon har nu gjort en att-göra-lista till mig.
    Jag måste följa den uppifrån och ner.
    Suck.
    Måste han vara så duktig?

    SvaraRadera
  15. Så fina rutor du virkat. Var har du hittat det mönstret?

    SvaraRadera
  16. Vilken inspirerande blogg! Hittade precis hit och kommer definitift återvända fler gånger! Vilka fina rutor! Är det samma rutor som i filten till Esmeralda? Det skulle vara roligt att få ta del av mönstret, jag ska bli moster i höst och det skulle vara roligt att virka en filt med "icke traditionella" mormorsrutor.

    Hälsningar Lina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lina, Kul att du gillar bloggen! Dessa rutor är inte exakt samma de jag gjorde till Esmeralda, men ganska liknande. Mönstret till dom här hittar du på min Pinterestsida: http://pinterest.com/pin/108227197265465028/.
      Lycka till! //Petra

      Radera

Jag blir så glad för alla kommentarera och hälsningar, det är jättekul att få veta vilka som är här inne och kikar. Tack! //Petra