När min kollega för ett tag sedan sa att hon hade bakat eget knäckebröd så tänkte jag "herre jösses, vad seriöst... baka eget knäckebröd...!". Men hon lovade dyrt och heligt att det inte alls var så seriöst som det lät, utan att det knäckebrödet var bland det enklaste man kunde göra i köket.
Nu när jag själv testat så kan jag verkligen skriva under på att hon hade rätt. Enkelt som attan och gott som tusan!
2 dl majsmjöl
1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl linfrön
1 tsk salt
0,5 dl rapsolja
3 dl kokande vatten
Rör ihop alla torra ingredienser och häll sedan på oljan.
Häll sedan över det kokande vattnet och rör ihop till en smet.
Bred ut smeten på ett bakplåtspappet i en långpanna.
Grädda en timmer i ugnen på 150 grader.
Låt brödet svalna och bryt sedan i bitar.
Brödet på bilderna ligger slukat i magen för länge sen. Men inte en enda av bitarna har vi ätit som knäckebröd med smör och pålägg på. Nej, dom slank ner som snacks framför TV:n. Hur gott som helst!
Det där har jag också ätit, det är så gott så det liknar ingenting! :) Kan rekommendera att strö lite flingsalt över smeten innan gräddning också.
SvaraRaderaDet där måste jag prova ser ju otroligt gott ut.
SvaraRaderaDetta ska jag prova, ser så himla mumsigt ut!
SvaraRaderaSer deilig ut!!
SvaraRaderaHjemmelaget knekkebrød er best!!!
Men så gott, och vilka snygga bilder! Kram
SvaraRaderaSer ju himla gott ut! Kanske man skulle testa!
SvaraRaderakram
lite nyttigare snacks, inte helt fel!
SvaraRaderaOch vad fint det ser ut när du har knytit ihop dom sådär!
Ser ut som ett jag brukar göra. Det är dock utan majsmjöl, men nog lika lättgjort. Mums!
SvaraRaderaOj vad det ser gott ut, det måste jag testa någon gång! Tack för receptet! :)
SvaraRaderaSer väldigt gott ut! Och att det smakar bra utan smör! Det gillar vi i våran familj! / Annika
SvaraRaderaDe brukar jag också göra fast med flingsalt på och jag kan bara instämma, superenkla och supergoda! Fina bilder!
SvaraRaderaJa de knekkebrødene er superenkel, og himmelsk gode! Fine bilder:-)
SvaraRaderaDen varianten har jag gjort en hel hög med gånger...tröttnar aldrig :-)! Ett tips är att klicka ut degen på ett bakplåtspapper, lägga ett annat bakplåtspapper på, tryck ut degen lite och sedan kavla ut degen. Helt kladdfritt. Vill man ha snygga rutor kan man skära rutmöster innan gräddning. Jag brukar även strö över flingsalt innan gräddning. Brieost och fikonmarmelad på rekommenderas...fast det tipset får du spara några veckor ;-)!
SvaraRaderaMmm ser gott ut! Lät ju faktiskt inte så svårt heller. Det måste jag prova!
SvaraRaderaVad mysigt att göra eget knäcke! Jag äter knäcke varje dag så det är ju något för mig :-)
SvaraRaderaSer smaskens ut! Måste absolut prova. Kul med nåt nytt :).
SvaraRadera/Maria
Hej! Hittade hit via strejnfall, det där måste genast testas, såg ju hur gott ut som helst, och så himla enkelt!
SvaraRadera